Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jest ten kawałek ogrodu

Mój jest ten kawałek ogrodu

aga_podlasie 22:01, 01 mar 2016

Po raz kolejny tej zimy podeszłam do zaplanowania nowych rabatek. Im dłużej o tym myślę, tym częściej zmieniam zdanie. W końcu trzeba wbić łopatę i zacząć coś robić, to nie będzie odwrotu.
Razem z moim czterolatkiem, któremu bardzo się to podobało, zrobiliśmy w weekend "pajęczynę" na trawniku.
Przestrzeń została trochę podzielona, wizualnie wydaje się być w porządku. Nowe rabaty będą obsadzone raczej niskimi roślinami.
Łąka kwietna to zbyt wiele powiedziane, ale będą tam krwawniki, czarnuszka, trawy różne, werbena. Być może to już ostateczny plan

marzena_p 22:10, 01 mar 2016

Na linie proste przechodzisz ? A różanka gdzie.
aga_podlasie 22:20, 01 mar 2016

Przechodzę na linie proste, bo tak jest przed domem. Podjazd, chodnik. Tak już wypadało to kontynuować.
Róże będą w kilku miejscach. Podzielę je kolorami. Białe przed oknem kuchennym, kilka roślin będę musiała najpierw przesadzić stamtąd. A różowe będą czekać w donicach na stworzenie nowej rożanki, blisko ściany domu. A przy okazji, wiem że róż nie powinno się sadzić przy ścianie. A jaką odległość powinnam zachować, żeby nie było za blisko?
ziele 22:42, 01 mar 2016

Przemyślałaś sprawę miejsca na ognisko? Za bardzo rzuca się w oczy. A przesunąć bardziej w lewo albo w prawo (chyba lepiej) nie chcesz?
aga_podlasie 22:58, 01 mar 2016

Raczej docelowo będzie przeniesione. Jeszcze nie wiem gdzie. Tam po prostu kiedyś w ziemi był duży płaski kamień, trawa nie rosła, więc było to dobre miejsce.
aga_podlasie 23:00, 01 mar 2016

A i jeszcze, to miejsce na ognisko jest teraz na linii z techniczną bramą, dziwnie się siedzi tak "na widoku". Może powinno to być jakieś palenisko bliżej tego placyku po lewej?
ziele 23:34, 01 mar 2016

Pewnie że tak. Może w taki sposób z przesłoną z roślin?
ziele 23:37, 01 mar 2016

Powtórzyłam post. Sory.
aga_podlasie 09:09, 02 mar 2016

O, właśnie w tym miejscu bym je chciała, dzięki
lojalna_ 11:33, 02 mar 2016

Sporo masz miejsca cudnie . Ja nie potrafie ale moze dziewczyny Ci pomogą zrobic wizualki wtedy łatwiej sie oglada jak widac proporcje roslin I dodatkowo moze wrzuć to do watku projektujemy rabaty .....moze wiecej osob zajrzy ))