Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jest ten kawałek ogrodu

Mój jest ten kawałek ogrodu

Dominika11 18:39, 05 mar 2016

szalona
UlaB 18:41, 05 mar 2016

Wysiewy piękne - u mnie tez bywały takie lata. Teraz juz odpuszczam sobie, kompletnie nie mam czasu. W tym roku wysiałam tylko na próbe werbene patagońską (lub inną ) i wiecej nie zamierzam, chociaz mam jeszcze w piwnicy niezłe zapasy nasion. Nawet młodemu do skrzyń kupie chyba sadzonki, ale to sie jeszcze zobaczy.
Aksamitki - jesli w ogóle mam - rzucam bezposrednio do ziemi. One rosną bardzo szybko, szkoda na nie parapetu. Mój dziadek zawsze tak mówił
aga_podlasie 18:43, 05 mar 2016

W domu na mnie mówią "garden freak"

Ale wiesz Domi, spodobała mi się bardzo Twoja szklarenka, ciekawe ile musiałabym takich mieć, żeby to wszystko pomieścić
Dominika11 18:45, 05 mar 2016

aga_podlasie napisał(a)
W domu na mnie mówią "garden freak"

Ale wiesz Domi, spodobała mi się bardzo Twoja szklarenka, ciekawe ile musiałabym takich mieć, żeby to wszystko pomieścić
hmmmmmmmmm nawet nie chcę myśleć - ta moja to wersja mini, ty od razu musisz szukać wersji maxi
UlaB 18:45, 05 mar 2016

Aga, postaw gdzies w domu metalowy regał - parapety uwolnisz I mozna później hartowac towarzystwo na dworze.
Dominika11 18:47, 05 mar 2016

UlaB ma rację, taki regał to dobra sprawa - a u ciebie to już wogóle
aga_podlasie 18:48, 05 mar 2016

UlaB napisał(a)
Ja tez posadziłam w donice, ale wystawiłam na zewnatrz (okopczykowałam, a teraz po zmroku naciągnełam reklamówki). Podczas sadzenia obejrzałam je dokładnie - wszystkie startują. Garaż mam ciemny wiec to nie będą dla nich dobre warunki. W razie ochłodzenia bede brała doniczki na noc do domu.
Poza tym zaczelam szykowac miejscowke na 3 roze - juz bliżej niz dalej. I zdaje sie ze w planowanym miejscu wyleci wiecej roslin niz pierwotnie myslałam.

Pogode miałaś słabą?
Odkryłam dzisiaj pierwsze pąki krokusów Hiacynty również wystawiają łebki.

Widziałyscie prognozy długoterminowe? Ja wiem ze to wrózenie z fusów ale jak zobaczyłam tuz przed 20tym marca -10 w nocy i -2 w dzień to troszke sie zmartwiłam. Mam nadzieje że to taki ponury "żarcik" serwisów meteorologicznych

Mój eM przygotował mi dziś warzywnik pod wysiewy, zagrabił i zrobił nowe ścieżki z krawężników. Ja późno dotarłam do domu i tylko przeszłam się poszukać wiosny. Nie znalazłam. Oczywiście, cebulowe wychodzą, ale daleka droga jeszcze przed nimi. Zimno mi było, szybko uciekłam.
Garaż też mam ciemny. Jak będzie pogoda, to będę wystawiać doniczki z różami na zewnątrz, nie pomyślałam, że potrzebują światła
Nie strasz z tym mrozem ale pocieszające, że te ich prognozy się zazwyczaj nie sprawdzają
aga_podlasie 18:50, 05 mar 2016

Ale mówicie o takim zwykłym regale? czy takim wypasionym, który pod każdą półką ma żarówy? (moje marzenie )
To już może w przyszłym roku, widziałam w internecie, fajna sprawa.
Dominika11 18:51, 05 mar 2016

taki to już wypasiony - na początek najlepiej taki zwykły i prosty i metalowy lub nawet drewniany
aga_podlasie 18:53, 05 mar 2016

Ale czy te półki nie zabierają światła? zastanawiałam się czy nie za ciemno będzie tym roślinkom w głębi regału.