Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » a czasem nie na temat ...

a czasem nie na temat ...

Magda70 10:16, 10 cze 2015

Wszystko da się wykopać...tylko pamiętaj, że te trawy na łąkach teraz wyglądają ładnie a potem już znacznie gorzej może być
Poobserwuj.
lorka 11:04, 10 cze 2015

gorczyce można dostać na bazarkach. na takich stanowiskach, gdzie przyjezdza rolnik i ma kasze w workach na kilogramy, to często i gorczyce..
katiaxx 08:54, 11 cze 2015

Magda70 napisał(a)

I jak Cię nie kochać...ryczę sobie z miłości do Ciebie

ja też Cię kocham
katiaxx 08:55, 11 cze 2015

waldek727 napisał(a)

Kasiu.
Na zielony nawóz możesz sobie wybrać dwie, a nawet trzy rośliny które poleciła Ci Ewa (EwaG). Ponieważ ostatnimi czasy w większości ogrodów zwalczane są liczne populacje żerujących w glebie pędraków, to ja wybiegając myślami naprzód poleciłem Ci w pierwszej kolejności gorczycę. Ta roślina kapustowata zawiera w sobie taniny które w bardzo istotny sposób ograniczają ich rozwój. Pędraki giną zanim osiągną stadium dorosłego owada.

dziękuje posieję co będzie o faceli czytałam że łądnie zagłusza chwasty a u mnie po glebogryzarce wyjdzie dziadostwa pełno
katiaxx 08:56, 11 cze 2015

siakowa napisał(a)
codzienna dawka dobrego humoru zaliczona pozdrawiam...graby pociachalas?

nie ciachałam Kasiu bo u mnie zimniej i jak Toszka pisze - czekam do 20.06 a Ty ciachałaś ?
katiaxx 08:56, 11 cze 2015

Juzia napisał(a)
Ty to jesteś nieziemska!

EM na komisariacie.... hyhy

wszystko jest możliwe
katiaxx 08:59, 11 cze 2015

Magda70 napisał(a)
Wszystko da się wykopać...tylko pamiętaj, że te trawy na łąkach teraz wyglądają ładnie a potem już znacznie gorzej może być
Poobserwuj.

Magda i wykopałam z rowu posadziłam , moje miskanty tyci, może osiągną rozmiar 20 ździebeł do jesieni więc póki co w ramach eksperymentu coś ściągnęłam. Przynajmniej jest zielona kępka

Jest takie miejsce które mijam podczas wycieczek rowerowych , ta wysoka trawa, w niej trybule a za tym hektar nieskoszonej łąki pięknie, wezmę tam kiedyś aparat

nie mam nadziei z trawką wykopaną żadnych
katiaxx 09:02, 11 cze 2015

lorka napisał(a)
gorczyce można dostać na bazarkach. na takich stanowiskach, gdzie przyjezdza rolnik i ma kasze w workach na kilogramy, to często i gorczyce..

dziękuję Lorko kochana, faktycznie tak jest, nawet często się zaopatruję właśnie tam w orzechy, żurawinę etc, bo taniej w dodatku nie ma porównania beznadziejna kasza supermarketowa w woreczkach z tą na wagę właśnie
katiaxx 09:06, 11 cze 2015

Poza tym to widzę że robię za błazna forumowego , bo jak się pytam czy miejsce do 11 słoneczne to cień czy pół cień to jedynie Magda się zlitowała i odpowiedziała

no ale i niech tak będzie skoro musi

grabię i grabię i mam myśli czy ja to grabie czy grabie to ja
Kuba 09:13, 11 cze 2015

oj tam zaraz błazen, zresztą błazen też potrzebny żeby prawdą w oczy rzucić

pytanie o cień czy nie cień przeoczyłam ale i tak nie wiedziałabym co odpowiedzieć bo ja jeszcze w przedszkolu ogrodowiskowym...