Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

AnnaCh 22:21, 23 wrz 2015

Gdzie Ty mieszkasz? Dyniowy zakątek
dominika_ 22:25, 23 wrz 2015

Już jej zawiszczę
sylwia_slomc... 22:39, 23 wrz 2015

Aniu jeszcze parę lat temu nie uświadczyłabyś takich widoków, wszyscy sadzili tytoń. Nawiasem mówiąc uwielbiam zapach wędzonego tytoniu do dziś
Potem przyszły tunele foliowe i warzywa, a od kilku lat dynie wszelakiej maści

Poczekajcie do tygodnia przed listopadem i w tedy przejedźcie się przez Gminę.................. wszędzie stoją chryzantemy w różnych kolorach, kształtach i wielkościach
Mala_Mi 23:31, 23 wrz 2015

Przypomniało mi się, że na jesieni chorowały mi te same - więc albo muszę co wrzesień pryskać pro forma, albo w końcu padną i zmienię na mniej problemowe

Jak łapią chorobę to profilaktyka od wiosny, teraz już pozamiatane.. bo zachorowały..

Iglaki należy opryskać fungicydami 2-3 krotnie w czasie największego uwalniania zarodników grzybów - w maju i czerwcu. Preparaty do zwalczania chorób grzybowych należy stosować naprzemiennie.

Mogą też być przesuszone.. wystarczy raz że się przesuszą i ..

Sprawdź czy nie ma misecznika tujowca.. bo on też może powodować zasychanie .. może być mszyca ...

Z roślinami gorzej niż z z ludźmi. Bo nie gadają
sylwia_slomc... 00:41, 24 wrz 2015

Aniu jak sadziłam tuje ( darowane od znajomego szkółkarza) to wydawało mi się, że to rośliny bezproblemowe, a chyba najwięcej kłopotu właśnie z nimi do tej pory miałam;( Dzięki za radę jak wyżyją do wiosny to będę psikać
Dominika11 07:21, 24 wrz 2015

no te dynie mnie zszokowały, szczęka mi opadła SUPER
Mira104 07:45, 24 wrz 2015

Cześć wpadłam się przywitać widzę, że szalejesz i to ostro dosłownie pendolino
Fajnie zagospodarowujesz tak ogromny teren. Sylwia chętnie odkupiłabym od Ciebie nasiona ostróżki, bo masz śliczną. Widzę, że tak jak ja to zakupy cebulowe już zrobiłaś. Ja swoje cebule już posadziłam, a ponieważ ostatnio jakaś nornica u mnie też grasuje to porobiłam koszyczki z pojemników na lody. Pojemnik na lody + lutownica i tak powstały koszyczki na tulipany i czosnki. Pozdrawiam
Kawa 08:03, 24 wrz 2015

o mamo ile dyń jakie zarąbiste
jona 09:26, 24 wrz 2015

Dynie w takiej ilości robią wrażenie . Zwyczaj wystawiania tego, co się wyhodowało przy drodze bardzo fajny. I bardzo widowiskowy, jeżeli kilku gospodarzy wystawia te same rzeczy
Katkak 09:43, 24 wrz 2015

jona napisał(a)
Dynie w takiej ilości robią wrażenie . Zwyczaj wystawiania tego, co się wyhodowało przy drodze bardzo fajny. I bardzo widowiskowy, jeżeli kilku gospodarzy wystawia te same rzeczy

Asiu tam na każdym kroku są takie stoiska , Wrażenie niesamowite