Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

TAR 19:23, 24 sie 2018

mostek ze sznurkami bardzo mi sie podoba
sylwia_slomc... 20:48, 24 sie 2018

Anda napisał(a)
Również myślałam, że to motyl jakiś będzie

W ogrodzie masz pięknie i bujnie, i och i ach, słów mi brak Nie widać strat, czy ubytków.

Ewo u góry nie widać, ale na dole kiepsko, choć teraz jak wrzosowisko przeciągnięte dalej to trochę lepiej wygląda
sylwia_slomc... 20:50, 24 sie 2018

Waclaw napisał(a)

Ładne te rozplenice. Coraz większa ochotę na nie mam. Hakonechloa All Gold jak posadzona tak listków od lipca nie przybywa.
Hakonki w pierwszym roku słabo rosną daj jej czas to się rozbuja Rozplenice są świetne bo bezproblemoweJedynie jesienią w kucyki związać, a wiosną te kucyki obciąć i to wszystko
sylwia_slomc... 20:51, 24 sie 2018

Waclaw napisał(a)
czy długo trzeba czekać na taki rozrost?

Ale na rozrost czego?
sylwia_slomc... 20:53, 24 sie 2018

Katkak napisał(a)
A mnie gąsienice strasznie obrzydzają. Choć ostatnio u siebie widziałam taką kudłatą brązową całą tablicą zostawiłam bo nawet sympatycznie wyglądała. Ogród Sylwuś rzuca na kolana

Od trzech dni na kolanach się w nim poruszam Najpierw plewiłam rabatę , a teraz sadze wrzosy. Jeszcze jutro pewnie sadzenie, bo mi brakło i muszę dokupić. Dosadziłam już przeszło 50 szt, a jeszcze na już potrzeba 28. Resztę spróbuję na za rok ukorzenić tak jak Toszka pisała
sylwia_slomc... 20:54, 24 sie 2018

TAR napisał(a)
mostek ze sznurkami bardzo mi się podoba

Mostek ze starych łat i palet zrobiony, a te sznurki to własnoręcznie w pajęczynę zaplotłam
Waclaw 20:58, 24 sie 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ale na rozrost czego?

przepraszam, rozplenicy
sylwia_slomc... 21:01, 24 sie 2018

Waclaw napisał(a)

przepraszam, rozplenicy

Ja sadziłam z maleńkich siewek od Alinki po kilka w dołek dałam i już w drugim roku fajnie rosły, a jesienią zakwitły, moje mają teraz 4 jesień życia u nas.
daszum 21:34, 24 sie 2018

Sylwia, jak Ty to robisz, że nie podlewasz, a wszystko takie bujne. Szkód po powodzi nie widać.
Zastanawiam się jak Ty to wszystko ogarniasz: rodzina, ogromny łan ziemi do obrobienia i jeszcze masz czas na Ogrodowisko.
sylwia_slomc... 21:43, 24 sie 2018

daszum napisał(a)
Sylwia, jak Ty to robisz, że nie podlewasz, a wszystko takie bujne. Szkód po powodzi nie widać.
Zastanawiam się jak Ty to wszystko ogarniasz: rodzina, ogromny łan ziemi do obrobienia i jeszcze masz czas na Ogrodowisko.

U nas jest podział obowiązków w domu Ja jestem jedna i trzech facetów, nie wychowam Ich, że kobieta ma tyrać w pracy i w domu , a chłop przyjdzie z roboty i leży....u nas tak nie ma, każdy ma coś do zrobienia i oczekujemy, że będzie zrobione.
Wspólnie mieszkamy, Wszyscy brudzą więc Wszyscy sprzątają. Tu nie hotel. W sezonie w domu absolutne minimum jest robione coby nie zarosnąć, zimą i jak leje odgruzowujemy na tip top z odsuwaniem mebliNo i na każde Święta ma być na błysk

Nigdzie nie pisałam, że nie podlewam, tylko, że konewkami większość I że raz w tygodniu każda roślina ma szanse porcję wody dostać, bo tyle ich