Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

TAR 14:46, 24 sie 2018

zawsze jest ciezko ale swoje oddaje w dobre rece, wiec nie placze. dzis przyjdzie sasiadka, ktora zaklada dopiero ogrod i wezmie 25 dereni, wiezbe mandzurska i babilonska. u mnie nie pasuja i ich nie chce. po co wywalac niech ma na poczatek. klona, ktory mi nie pasowal royal cos tam, zwanego przeze mnie burakiem posadzilam za plotem w wyrwie gdzie drzew nie bylo. cieszy moj wzrok ale nie jest u mnie.
sylwia_slomc... 14:47, 24 sie 2018

popcorn napisał(a)
pięknie!!! wrzosy boskie. I te trawy! I kolory!

Dzięki Jak zaczniesz sadzić to po siewki bylin zapraszam
sylwia_slomc... 14:52, 24 sie 2018

zoja napisał(a)

chyba to może być: Palik trędownikowy

Wiesz możesz mieć rację trochę szkoda bo liczyłam na motyla, ale skoro to owad drapieżny, a nie żądli zostawię niech szkodniki w ogrodzie tępi
sylwia_slomc... 14:53, 24 sie 2018

TAR napisał(a)
zawsze jest ciezko ale swoje oddaje w dobre rece, wiec nie placze. dzis przyjdzie sasiadka, ktora zaklada dopiero ogrod i wezmie 25 dereni, wiezbe mandzurska i babilonska. u mnie nie pasuja i ich nie chce. po co wywalac niech ma na poczatek. klona, ktory mi nie pasowal royal cos tam, zwanego przeze mnie burakiem posadzilam za plotem w wyrwie gdzie drzew nie bylo. cieszy moj wzrok ale nie jest u mnie.

Sporo roślin w ten sposób przytuliłam, bo Ktoś się rozstawał
Kasya 15:02, 24 sie 2018

Jakie fajne te larwy
Niech sobie jedzą
Tez myslalam ze jakiś fajny motyl będzie
sylwia_slomc... 15:06, 24 sie 2018

Kasya napisał(a)
Jakie fajne te larwy
Niech sobie jedzą
Tez myslalam ze jakiś fajny motyl będzie

Rzekłabym, że gąsienica ładniejsza niż dorosły owad czyli odwrotnie niż w "Brzydkim kaczątku"
Anda 16:11, 24 sie 2018

Również myślałam, że to motyl jakiś będzie

W ogrodzie masz pięknie i bujnie, i och i ach, słów mi brak Nie widać strat, czy ubytków.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Waclaw 16:30, 24 sie 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

O dziwo w tym miejscu świetnie czuja się wrzosy, naparstnice, miodunki, macierzanki, orliki i rozplenice, rojniki, że o irgach i poziomkach nie wspomnę

a i jeszcze paprocie same mi się tam nasiewają też
Do porównania rozplenica hamelln

i black beuty

Ładne te rozplenice. Coraz większa ochotę na nie mam. Hakonechloa All Gold jak posadzona tak listków od lipca nie przybywa.
Waclaw 16:35, 24 sie 2018

czy długo trzeba czekać na taki rozrost?
Katkak 16:49, 24 sie 2018

A mnie gąsienice strasznie obrzydzają. Choć ostatnio u siebie widziałam taką kudłatą brązową całą tablicą zostawiłam bo nawet sympatycznie wyglądała. Ogród Sylwuś rzuca na kolana