Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Bogdzia 16:22, 03 sty 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Widziałam Bogdziu i podziwiam , że na takim piachu tak ciekawy i naturalny ogród powstał. Wyobrażam sobie ile pracy kosztowało to by wyglądał tak naturalnie
Nic nie mówili ,albo ja nie usłyszałam czy jest jakoś ogrodzony czy nie.....bo jeśli nie to tym większy podziw z mojej strony

Chyba nic nie było o ogrodzeniu ale Ty sadz naturalne ogrodzenia z ligustra , buka, sadzonki albo w lesie albo u ludzi.
sylwia_slomc... 16:31, 03 sty 2016

Bożenko ja mam posadzone od strony siatki darowane tuje , a przed nimi krzewy różne i trochę zimozielonych.....czyli taki żywopłot mieszany. Przeglądałam teraz fotki z ostatnich dwóch lat i już widać co się zmieniło ....co i ile podrosło....dumna jestem z moich roślin , że choć lekko nie mają to mimo wszystko dają radęKawałek grabowego żywopłotu też posadzony tylko jako przejście do części ogrodowej z sadu i boiska. A ligustry u samej góry do towarzystwa tujom i świerkom, nie będą cięte niech rosną w krzaki bo tamta część ma być pół dzika pod kontrolą
iwonaal 16:47, 03 sty 2016

Naparstnice piękne.
sylwia_slomc... 16:55, 03 sty 2016

Dzięki rosną u mnie jak głupie kwitną długo po kwitnięciu przycinam łodygę kwiatu bezpośrednio pod kwiatostanem i powtarzają kwitnienie drobniejszymi dzwoneczkami
U mnie na wysokość osiągają rozmiary dorosłej osoby, a sieją się wszędzie
A zdobią ogród niesamowicie i choć niby wolą stanowiska pół cieniste to na mojej glinie rosną na pełnej patelni, kwiatów zawsze maja całą masę
Gruszka_na_w... 17:49, 03 sty 2016

Piękne masz te byliny Masz już przecież koło domu trzeci wymiar
Ten kawał pola to piękne wyzwanie projektowe. Dużo sił życzę
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Dorota123 20:47, 03 sty 2016

Chciałam dopytać o suchą rzekę, mam zamiar zrobić sobie, ale widzę, że Ty nie skończyłaś. W czym jest problem? Mam już inspiracje i w głowie kłębią mi się pomysły, ale boję się zderzenia z porażką. Miejsce obok altany jest często odwiedzane i chciałabym żeby dobrze wypadło. Napisz co poszło nie tak, że nie kończysz jej.
Urszulla 21:13, 03 sty 2016

Wszystko mocno zamrożone

Mi się ta fotka podoba fajnie widać w perspektywie.

A z tymi drzwiami to rewelacja jak pokazałaś, sama nie wierzyszha,ha
Dzidka 21:44, 03 sty 2016

Dzięki rosną u mnie jak głupie kwitną długo po kwitnięciu przycinam łodygę kwiatu bezpośrednio pod kwiatostanem i powtarzają kwitnienie drobniejszymi dzwoneczkami
U mnie na wysokość osiągają rozmiary dorosłej osoby, a sieją się wszędzie
A zdobią ogród niesamowicie i choć niby wolą stanowiska pół cieniste to na mojej glinie rosną na pełnej patelni, kwiatów zawsze maja całą masę

Że też u mnie nie chcą tak rosnąć! Widziałam kiedyś łany naparstnic w lesie.
Do dzisiaj pamiętam ten widok. Żałuję, że nie zrobiłam zdjęcia
Cudnie to wyglądało.
A zajączki przezabawne.
sylwia_slomc... 23:35, 03 sty 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Piękne masz te byliny Masz już przecież koło domu trzeci wymiar
Ten kawał pola to piękne wyzwanie projektowe. Dużo sił życzę

Ten trzeci wymiar koło domu to jest tylko tymczasowy bo tam dopiero rewolucja będzie po remoncie i dobudowie domu
Dzięki mam nadzieje , że z tych naszych wysiłków wyjdzie kiedys coś fajnego
sylwia_slomc... 23:39, 03 sty 2016

Dorota123 napisał(a)

Chciałam dopytać o suchą rzekę, mam zamiar zrobić sobie, ale widzę, że Ty nie skończyłaś. W czym jest problem? Mam już inspiracje i w głowie kłębią mi się pomysły, ale boję się zderzenia z porażką. Miejsce obok altany jest często odwiedzane i chciałabym żeby dobrze wypadło. Napisz co poszło nie tak, że nie kończysz jej.

Dorotko rzeka będzie jeszcze przedłużana nad przyszłą bacówkę do końca trocinowej w tym sezonie mam nadzieję i dopiero wtedy kupimy kamień , żeby był jednakowy na całości, kamień na taki odcinek to duży koszt.....trzeba poczekać, aż się odłożyJedyne co mogę już z doświadczenia powiedzieć to brzegi lepiej zrobić mniej strome, łatwiej wtedy kamienie ułożyć, reszta na razie się sprawdza