Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 23:41, 03 sty 2016

Urszulla napisał(a)

Najlepiej nasz ogród wygląda patrząc z góry bo wtedy widać właściwe proporcje
sylwia_slomc... 23:42, 03 sty 2016

Dzidka napisał(a)

Że też u mnie nie chcą tak rosnąć! Widziałam kiedyś łany naparstnic w lesie.
Do dzisiaj pamiętam ten widok. Żałuję, że nie zrobiłam zdjęcia
Cudnie to wyglądało.
A zajączki przezabawne.

Zające dodały humoru w ogrodzieNaparstnice uwielbiam zresztą nie tylko ja bo trzmiele robią na nie oblężenie
Dorota123 10:37, 04 sty 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Dorotko rzeka będzie jeszcze przedłużana nad przyszłą bacówkę do końca trocinowej w tym sezonie mam nadzieję i dopiero wtedy kupimy kamień , żeby był jednakowy na całości, kamień na taki odcinek to duży koszt.....trzeba poczekać, aż się odłożyJedyne co mogę już z doświadczenia powiedzieć to brzegi lepiej zrobić mniej strome, łatwiej wtedy kamienie ułożyć, reszta na razie się sprawdza

Właśnie brałam pod uwagę to, żeby nie było za głęboko, wtedy żwir nie będzie się osuwać. Moja będzie nieduża, bo i miejsca brak, ale to wykończenie pod świerkami, które teraz mam nie podoba mi się. Jak tylko cokolwiek zbliży się wiosna zabieram się za robotę.
Mala_Mi 18:55, 04 sty 2016

Ja cię.. ale porządek..... a ja swojego nawet jesienią nie przekopałam.. gorzej... pory, selery i inne dobro się zostało na zagonkach.. jak zwykle czasu brakło
sylwia_slomc... 19:14, 04 sty 2016

Dorota123 napisał(a)

Właśnie brałam pod uwagę to, żeby nie było za głęboko, wtedy żwir nie będzie się osuwać. Moja będzie nieduża, bo i miejsca brak, ale to wykończenie pod świerkami, które teraz mam nie podoba mi się. Jak tylko cokolwiek zbliży się wiosna zabieram się za robotę.

Ja też od wiosny ostro do ogrodu, zacząć muszę od pozbycia się kretów i dosiania trawy, położenia płytek w warsztacie, przełożenie chodnika pod domem ,potem naprawa mostka i regulacja i wyłożenie rowu....może w między czasie uda się skończyć szałas, przedłużyć rzekę i zrobić ścieżkę w brzeziniaku.......jak to czytam to plan tak ambitny, że aż nie wykonalny chyba w tym sezonie
sylwia_slomc... 19:17, 04 sty 2016

Mala_Mi napisał(a)

Ja cię.. ale porządek..... a ja swojego nawet jesienią nie przekopałam.. gorzej... pory, selery i inne dobro się zostało na zagonkach.. jak zwykle czasu brakło

Aniu choć za warzywnikami nie przepadam......podoba mi się ten Przemka.....to jednak dbam o niego bo to oczko w głowie babci, a jej nie wolno głowy schylać....więc my jesteśmy zmuszeni by tam pilnować bardziej.....w przyszłości mniej będzie w nim warzyw ,a więcej kwiatów
sylwia_slomc... 20:15, 04 sty 2016

Pierwszy dzień za mną, wróciłam padnięta, ale z nowym telefonem , którego obsłużyć nie umiem ,ale fotki ponoć fajne będzie robił, bo aparat pada po mału......więc telefon będzie w rezerwie na wiosenne fotki tylko muszę się nauczyć obsługiwać.....do tej pory posługiwałam się jak to moje chłopaki mówią "cegłą"
Katkak 21:51, 04 sty 2016

Ja też od wiosny ostro do ogrodu, zacząć muszę od pozbycia się kretów i dosiania trawy, położenia płytek w warsztacie, przełożenie chodnika pod domem ,potem naprawa mostka i regulacja i wyłożenie rowu....może w między czasie uda się skończyć szałas, przedłużyć rzekę i zrobić ścieżkę w brzeziniaku.......jak to czytam to plan tak ambitny, że aż nie wykonalny chyba w tym sezonie[/quote
Sylwia jak WAs znam to obrobicie się z tym raz dwa i w czerwcu będziecie nowe wywania wymyślać co by się nie nudzić .
sylwia_slomc... 22:18, 04 sty 2016

Katkak napisał(a)

Żarty się Ciebie kofana trzymają
Rumianka 23:15, 04 sty 2016

Sylwia, powodzenia z nową pracą i żeby aparat pięknie fotografował rabatki, niekoniecznie od wiosny, bo można i teraz focić...