Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 22:09, 18 lut 2016

O piwoniach odpowiedziałam Ci u Ani Małej Mi
marzena 22:11, 18 lut 2016

dzięki też za info o piwoniach u Ani to mnie pocieszyłaś, fajnie
Mala_Mi 23:01, 18 lut 2016

Z patyków hortek zakorzenianych w doniczkach przyjmuje się u mnie co 30-ta. Puszczają liście, ładne zielone i duże, czasami pokazą korzonki i zdychają potem.
Patyki wtykane do gruntu sposobem Irenki lepiej się przyjmują. Gdyby nie susza (a nie podlewałam ich wcale, bo zapomniałam) to przyjęła by się chyba co druga.
sylwia_slomc... 23:09, 18 lut 2016

Mala_Mi napisał(a)
Z patyków hortek zakorzenianych w doniczkach przyjmuje się u mnie co 30-ta. Puszczają liście, ładne zielone i duże, czasami pokazą korzonki i zdychają potem.
Patyki wtykane do gruntu sposobem Irenki lepiej się przyjmują. Gdyby nie susza (a nie podlewałam ich wcale, bo zapomniałam) to przyjęła by się chyba co druga.

Dzięki Aniu Jeśli puszczą korzonki to najwyżej na początek wsadzę bez rozdzielania w ziemię i dopiero jesienią rozsadzę
kasiek 13:37, 19 lut 2016

Rany przy tych Twoich hektarach faktycznie trzeba nieźle się narobić i nasadzić - za to efekt będzie pewnie taki jakiego w małym ogrodzie si ę nie spotka
marzena 17:11, 19 lut 2016

ok, to zrobię wg przepisu Ani i Milki, łatwiejsze i mniej absorbujące...
w każdym razie dzięki Sylwia i Ania za info
sylwia_slomc... 17:42, 19 lut 2016

kasiek napisał(a)
Rany przy tych Twoich hektarach faktycznie trzeba nieźle się narobić i nasadzić - za to efekt będzie pewnie taki jakiego w małym ogrodzie si ę nie spotka

Nie narzekaj bo masz cudny ogród i wcale nie widać , że w mieście i nie widać , że nie duży, a ile roboty mniej , żeby był ciągle zadbany, a Sama wiesz jak się przy nim orobisz.
Nie ukrywam , że na efekty naszej pracy liczę bardzo, ale nie łudzę się , że kiedykolwiek będzie dopieszczony i wychuchany .........na to szans raczej nie ma. Za to mam nadzieje, że będzie ciekawy jak już drzewa i krzewy podrosną do odpowiednich rozmiarów
sylwia_slomc... 17:43, 19 lut 2016

marzena napisał(a)
ok, to zrobię wg przepisu Ani i Milki, łatwiejsze i mniej absorbujące...
w każdym razie dzięki Sylwia i Ania za info

Najlepiej się słuchać dziewczyn z doświadczeniem i wiedzą.....ja się uczę na razie
sylwia_slomc... 18:57, 19 lut 2016

Wszystkie jutrzejsze plany poszły chyba spać bo na polu ........biało Kwiatków się nie doszukam pod śniegiem , a miałam nadzieje na ciemierniki już.
chciałam opryski miedzianem zrobić i wiśnia miała być wycięta, ławka wkopana, szałas kończony, mostek malowany i dooooopa. Złośliwość losu, jak człowiek ma czas coś podziałać to pogody niet. w tygodniu ma być ładniej , ale siedzę w robocie, a następny weekend i kolejny tydzień leje na całego więc złapie mnie przy tej robocie marzec jak tak dalej będzie.
Poczyniłam dzisiaj plany , a pro po wiosennych zakupów na razie bylinowe tylko, a jeszcze chciałabym rodki i azalki......no i lista z chciejstwami czeka Podsumowałm też wstępnie materiały potrzebne do realizacji tematu chodnika w przydomowym i rowu i wychodzi na to , że jeden temat chyba w tym sezonie trzeba będzie sobie darować.......nie udźwigniemy tyle na raz
jona 19:00, 19 lut 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Nie ukrywam , że na efekty naszej pracy liczę bardzo, ale nie łudzę się , że kiedykolwiek będzie dopieszczony i wychuchany .........na to szans raczej nie ma. Za to mam nadzieje, że będzie ciekawy jak już drzewa i krzewy podrosną do odpowiednich rozmiarów

W tym będzie cały urok Twojego ogrodu, że nie będzie wychuchany, bo zdaje mi się, że dopieszczany to on będzie . Lubię takie trochę dzikie ogrody, gdzie na każdym kroku są niespodzianki