Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pan Maluśkiewicz

Pan Maluśkiewicz

Mixtoorka 14:24, 02 sty 2017

Izo ja też oglądałam i rozważałam IKEA, ale mój M nie ma ciągot stolarskich i wiem, że dla nas byłaby to mordęga składanie tej kuchni. Poza tym mam małą kuchnię, trochę się nagimnastykował stolarz przy projekcie.

Tak, tak - można zwariować przy kuchni

Moje płytki są właśnie takie udające deskę podobają mi się bardzo. W domciu zrobię fotkę.
Basilikum 14:36, 02 sty 2017

a moj M to zlota raczka wiec ze skladaniem problemu nie bedzie. A kuchnie mam dosc duza.
Czekam na fotki
MirellaB 14:42, 02 sty 2017

Karolka wiesz,że ja mam małą kuchnię, ale uwielbiam ją,wszystko pod ręką i jeszcze połowę szafek i szuflad mam puste

Ja już się za dużo nie zastanawiam nad meblowaniem, kolorami itp. Za dużo się przeprowadzam, żeby tracić czas na rozmyślania.

Ciekawa jestem Twojej kuchni
Mixtoorka 15:12, 02 sty 2017

Izo taki mąż to skarb no cóż, mój ma inne zalety hihi

Mirellko zazdroszczę takiego zdrowego podejścia do życia. Widzę, że z wiekiem nabywam dystansu, ale dalej zbyt mocno emocjonalnie się we wszystko angażuję. Ale pracuję nad sobą. Choć już blisko finału i widzę, że pomimo moich usilnych ćwiczeń nad sobą, czuję się wypompowana . Ale i tak nie nakręcam się, spokojnie czekam aż dojedziemy do finału. Myślę, że jeszcze z miesiąc i większość rzeczy będzie na swoim miejscu.

Zazdroszczę też miejsc wolnych w kuchni mi będzie na bank za ciasno Ale mam mocne postanowienie ograniczenia wszystkiego. Rzeczy rzadko używane spakuję w karton. Jeśli ich przez rok nie użyję, wyrzucę. Choć pewnie mogłabym zrobić to już teraz

Mixtoorka 15:13, 02 sty 2017

MirellaB napisał(a)

Ciekawa jestem Twojej kuchni

Ja też, ale trzymam emocje na wodzy Jeszcze trochę
Basilikum 15:46, 02 sty 2017

Karolina, moj pobija wszelie rekordy. Dzis przycial mi karte do telefonu. Dostalam od Dzieciatka nowy telefon i karta ze starego byla do niego za duza. Sprawdzil w naszej firmie komorkowej, ze nowa kosztuje 23€ wiec poszperal po necie znalazl filmik i ucial mi karte tak, ze pasuje. I 23€ mamy w kieszeni

Ostrzegam, ze po wyrzuceniu roznych niepotrzebnych rzeczy natychmiast sa potrzebne
Mixtoorka 15:47, 02 sty 2017

Rok 2016 wszystko zmienił...

Właściwie to początek, bo wszystko co posadziłam jesienią, mogłam podziwiać (bądź nie ) dopiero w 2016 roku.

Wiosną długo było zimno... Posadziłam drugą trzmielinę, ale za nią ciągle jeszcze rosły maliny.

Maliny to mierne tło, więc zamieniłam je na cisy

Późno ale zakwitły tulipany i zaczęły powstawać schody na taras
MirellaB 15:56, 02 sty 2017

Ooooo podsumowanie. Czekam na więcej, bo zmian miałaś sporo
Mixtoorka 15:59, 02 sty 2017

Czerwiec to był miesiąc odkrywania, tego co posadziłam jesienią. Wszystko przetrwało zimę.

Nawet wczesno-wiosenny zakup okazał się żywy i cieszył moje oczy i serce

a oczka moje ucieszyła Ona - moja pierwsza, róża Jude the Obscure zaszczyciła mnie swym pierwszym kwiatem

Mixtoorka 16:04, 02 sty 2017

moje trzy klony

I udało mi się "zamknąć" optycznie Maluśkiewicza. Wiem, że tam ciasno, ale przecież muszę mieć co robić Do kolekcji lizaków dołączył lilak Palibin i inne różowo- fioletowe towarzystwo