Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pan Maluśkiewicz

Pan Maluśkiewicz

Mixtoorka 16:07, 02 sty 2017

W listopadzie wszystko wyglądało już miernie Koniecznie muszę pomyśleć o zimozielonych elementach. W listopadzie właśnie zamontowano nam balustradę.

I pochłonął nas remont...ale przyjdzie wiosna, a z nią ....
Mixtoorka 16:10, 02 sty 2017

Basilikum napisał(a)
Karolina, moj pobija wszelie rekordy. Dzis przycial mi karte do telefonu. Dostalam od Dzieciatka nowy telefon i karta ze starego byla do niego za duza. Sprawdzil w naszej firmie komorkowej, ze nowa kosztuje 23€ wiec poszperal po necie znalazl filmik i ucial mi karte tak, ze pasuje. I 23€ mamy w kieszeni

Ostrzegam, ze po wyrzuceniu roznych niepotrzebnych rzeczy natychmiast sa potrzebne

Brawo M!

Dlatego jest plan, aby rzeczy "niepotrzebne" spakować na jakiś czas.
MirellaB 16:49, 02 sty 2017

Karolka wszystkie zmiany pamiętam Zmieniło się w Twoim ogródku. Wszystko bardzo ładnie się prezentuje Maluśkiewicz mały, ale bardzo mi się podoba
Zdjęcie przed Jude te zielone listki to klon palmowy?
A marikena kiedy sadziłaś - w 2016?
I nie pamiętam czy magnolię Genie kupiłaś czy nie?
MirellaB 16:51, 02 sty 2017

A może na tarasie większe donice postawisz?
Basilikum 17:20, 02 sty 2017

Mixtoorka napisał(a)

pieknie zmiany super
Mixtoorka 19:09, 02 sty 2017

Dziękuję Izo, Mirellko.

Mirellko Marikena sadziłam jesienią 2015. KLon na lewo od Jude to klon shirasawanum Aureum. Danusia ma pięknego, wyżej szczepionego. Mój będzie rósł jak krzaczek, Danusi to cudne drzewko. U mnie to nawet lepiej, że mniejszy

Mam jedną dużą donicę, w tym roku był w niej klon palmowy Dissectum, którego wysadziłam na lewo od shirasawy przed tujami. Taras też nie jest za duży więcej się donic raczej nie zmieści. Na święta będę wsadzać choinkę. W tym roku nawet kupiłam, ale stoi u góry żal było mi ją postawić na tarasie i nawet nie widzieć.
MirellaB 20:57, 02 sty 2017

A przy schodach od tarasu masz już zagospodarowane?

Podoba mi się bardzo ten zielony klon palmowy. Chętnie bym nabyła tylko gdzie go posadzić

A co z magnolią? Kupiłaś?
Mixtoorka 21:02, 02 sty 2017

Magnolii nie kupiłam i nie kupię bo już nie mam miejsca. To jednak drzewo a u mnie nie ma miejsca. ale jest fenomenalna. Bardzo chciałabym ją mieć. Ale ma też swoje wymagania. U mnie byłaby niestety nieszczęśliwa.
Zamiast magnolii kupiłam bez palibin. Może gdybym spotkała taką jak szukałam, to byśmy były ze sobą szczęśliwe przez krótki czas...

Przy schodach mam taki kwadracik w kamyczkach ze stożkiem bukszpanowym i ciemiernikami, konwalnikiem i evergoldami. I mini rododendronem, który nie kwitł. jak nie zakwitnie i w tym roku to wyleci. Tam jest zupełny cień praktycznie.
Mixtoorka 21:07, 02 sty 2017

w maju

Mixtoorka 21:10, 02 sty 2017

No u Ciebie to już bym znalazła miejsce szczególnie wyżej szczepiony...uwielbiam go jesienią się przebarwia na pomarańczowo, czasem w czerwień nawet.