Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pan Maluśkiewicz

Pan Maluśkiewicz

Mixtoorka 15:45, 28 lut 2016

MirellaB napisał(a)
Karolka tym Marikenem to mnie zaraziłaś Nie chcę drzew w ogrodzie, ale nad tym się zastanawiam, bo zaczyna mi się bardzo podobać )

A dlaczego nie chcesz drzew w ogrodzie ?
Na malutkie szczepione drzewko na pewno znajdziesz piękne miejsce . Rabata frontowa będzie idealna właściwie na Marikena wszędzie jest miejsce odpowiednie . Podobno lubią słońce.
Efffa 15:47, 28 lut 2016

Mixtoorka napisał(a)

Tez miałam o to pytać.
nicol21 19:40, 28 lut 2016

Chyba gdzieś widziałam, że o pikownaiu stipy myślisz - daj im jeszcze ze 3-4tygodnie - system korzeniowy musi dobry się wytworzyć, muszą mieć po parę źdzbieł [jak to się poprawnie pisze?!] na jednej roślince... innaczej padną. Cierpliwość ćwicz
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Mixtoorka 21:34, 28 lut 2016

ok, to chyba Mirellka pisała u mnie ale dobrze, że mówisz bo pewnie też bym się wyrwała za jakiś czas.
MirellaB 10:30, 29 lut 2016

Mixtoorka napisał(a)

Na malutkie szczepione drzewko na pewno znajdziesz piękne miejsce . Rabata frontowa będzie idealna właściwie na Marikena wszędzie jest miejsce odpowiednie . Podobno lubią słońce.

Nie chcę drzew, bo pamiętam z poprzedniego ogrodu te stosy liści do grabienia. Tak dużo tego było, że je odkurzaliśmy.
Mam jedną śliwę wiśniową i to mi wystarcza, ale nad tym Marikenem się zastanawiam Miejsca jednak nie mogę dla niego znaleźć
Mixtoorka 14:36, 29 lut 2016

MirellaB napisał(a)

Nie chcę drzew, bo pamiętam z poprzedniego ogrodu te stosy liści do grabienia. Tak dużo tego było, że je odkurzaliśmy.
Mam jedną śliwę wiśniową i to mi wystarcza, ale nad tym Marikenem się zastanawiam Miejsca jednak nie mogę dla niego znaleźć

No hmm Mariken jest w sumie gabarytów szczepionej trzmieliny Słuchaj jak się u mnie mieści to u Ciebie tym bardziej

A właśnie zaklepałam sobie drugą trzmielinę jutro po nią pojadę! Tak samo wysoko szczepiona Ja wiem, że to wariactwo i dziś jest jeszcze luty ale ciesze się jak dziecko. Miałam kupić buty, tzn. mam kupić buty ale nie czuję takiego entuzjazmu a trzmieliny doczekać sie nie mogę
lojalna_ 14:48, 29 lut 2016

Swietna foteczka rodzinka przemilutka )))) fakt ja tez z donicami latam bo zimnica ....
Mixtoorka 14:52, 29 lut 2016

O Jolu byłam właśnie u Ciebie Specjalistko - czy ciemierniki mogę w coś wcisnąć, tzn pomiędzy coś? Bo tak wolnej rabaty to u mnie brak Ktoś kiedyś o hostach pisał,ale czy one nie zaduszą ciemierników jak się rozrosną? Mam 3 ciemierniki, które jak będą bratki będę musiała wysadzić do ziemi.
I czy one muszą mieć słoneczne miejsce?

A bo jak kocham bratki, całym serduchem.
Anda 14:51, 01 mar 2016

Na temat ciemiernika to napisze tylko, ze moj rosnie w polcieniu. I ladnie rosnie.
Bratki tez lubie, strasznie sie u mnie rozsiewaja. W tym roku bede miec stokrotki

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Mixtoorka 08:47, 02 mar 2016

Ewuś dziękuję. Jak spotkam stokrotki to też nabędę. Ale jeszcze w sklepach cisza...

za to przytargałam do domu trzmielinę szczepioną Pa150 , byłam pierwszą klientką w szkółce w tym roku

Tylko śnieg prószy... to posiedzi trochę w ganku nieogrzewanym

trawka rośnie najlepiej- dla kotów- ale Pusiol nie gardzi