Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pan Maluśkiewicz

Pan Maluśkiewicz

Mixtoorka 10:55, 02 mar 2016

Mam pytanko?
Ambrowiec Sledner Shilouette czy Wiśnia piłkowana Amanogawa? Amanogawę mogę kupić lokalnie, z Ambrowcem jest trudniej, pewnie musiałabym przez internet. W szkółce gdzie kupowałam trzmielinę są takie ok 2m po 125zł.

w to miejsce

Trzmielina już jest

Anda 11:11, 02 mar 2016

Oba piekne Ja lubie najbardziej wszystko co kwitnace i pewnie wzielabym wisnie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Mixtoorka 11:19, 02 mar 2016

Dodam, że Amanogawy ładne, wyrośnięte, a nie mam możliwości wciśnięcia i tego i tego grrr
lojalna_ 11:23, 02 mar 2016

Ja mam i to i to wiec wybor łatwy nie jest.

Wisnia kwitnie pieknie no jak wiadomo nie za długo chociaz podobno dłuzej niz inne Jej liscie sa duze i bardzo mi sie podoba jej pokroj a jesienia tez mozna na nia liczyc swietnie sie przebarwia.

Ambrowiec ma fest wielkie liściory i taka jego uroda przecudna z tym wybarwianiem to wszyscy czekaja ale nie wszyscy zdążą zobaczyc nie spieszy mu sie .

Nie wiem jak z chorobami a to wazne tez a sestem korzeniowy amrowaca potrzebuje wiecej miejsca Tyle wiem jesli nie masz nic kwitnącego proponowałabym wisnie

Ciemierniki mam na patelni ale one chyba za bardzo tego słonca w nadmiarze nie lubia .....pewnie ze wygladaja pieknie wsrod traw nawet lepiej niz u mnie w samotności . Błagam Cie nie wyzywaj mnie od specjalistek to przeciez nieprawda ))))
Mixtoorka 13:51, 02 mar 2016

Joluś, Twoje ciemierniki wzbudzają nie tylko mój ale ogólny zachwyt! Więc proszę tu bez zbytniej skromności...

No własnie mnie się te liście fest wielkie podobają , mają ładny zielony kolor, jak się nie przebarwi to trudno,tylko te zakupy internetowe... do Szmitów mam 340km Pewnie są jakieś centra ogrodnicze, które je mają- ale jeszcze nie zlokalizowałam. Idę do Ciebie się pogapić

A wiśnia, rośnie wyżej niż Ambrowiec w naszych warunkach, przeryłam temat Amanogawy, teraz czytam o Ambrowcu. Moi sąsiedzi mają ogromny winogron, oblepiony mszycą. Nigdy nie robią oprysku i martwię się czy ta wiśnia będzie wyglądać...

Z kwitnących są wysadzone Vanilki. Ale wiadomo, one później kwitną.
Efffa 13:53, 02 mar 2016

Mixtoorka napisał(a)
Mam pytanko?
Ambrowiec Sledner Shilouette czy Wiśnia piłkowana Amanogawa?

A może grujecznik?
Mixtoorka 14:30, 02 mar 2016

To musi być kolumnowe, szczepione i maaałe drzewko. Grujecznik nie wiem czy występuje w takiej odmianie. Będzie za szeroki
MirellaB 14:37, 02 mar 2016

Karolka, ale wysoka trzmielina, robi wrażenie

A to zwierzątko zajadające trawkę to świnka morska? Ale fajne zdjęcie

Ja bardzo lubię amanogawę i taką bym posadziła
Mixtoorka 14:47, 02 mar 2016

Amanogawa 3:1 (ten jeden to ja )

Tak to Cavia czyli świnka morska, mały wredny prosiaczek słodki jak cholera i chyba to go najbardziej wkurza kocha trawkę i ogórki

A Trzmielina taka wysoka jak ta, którą już mam. Chyba szczepiona na 150, ale teraz jeszcze w donicy to takie rosłe wrażenie robi
lojalna_ 14:53, 02 mar 2016

Mnie sie ambrowiec podoba bardzo )) rzecz oczywista wisnia jest delikatniejsza a Twoj ogrod tez delikatny ))))