Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pan Maluśkiewicz

Pan Maluśkiewicz

Mixtoorka 13:12, 09 mar 2016

ewakatowice napisał(a)
Aż przyjemniej człowiekowi kiedy widzi takie radosne oznaki nadchodzącej wiosny

Codziennie cieszymy się z córcią do jednego przebiśniegu, który zakwitł przed przedszkolem Zawsze przystajemy, oglądamy i cieszymy się jak mysz do sera

A jak tam polowanie na ściankę ?
Gardenarium 11:15, 10 mar 2016

Rób szklarenkę na rozsady

Instagram Ogrodowiska
Mixtoorka 12:45, 10 mar 2016

Gardenarium napisał(a)
Rób szklarenkę na rozsady

Dziękuję za odwiedziny

Myślałam o takim namiocie foliowym, malutkim oczywiście Coś pomyśleć muszę, bo słońca mi trzeba więcej.

nicol21 20:48, 10 mar 2016

haha! no to się nasiałaś!
Ja z pikowaniem stipy się wstrzymam jeszcze choć z tydzien, albo moze i 2
Na jeżówki proszę się nie napalaj bo nawet jeśli wyrosną to w 1szym roku nie kwitną. Ja w tym roku mam nadzieję, że zobaczę jakieś kwiaty z tych co w ub roku siałam i latem miały dość ładne liście.
Stipą swoją nie będę Cię maltretować, ale powiem że rośnie cudnie Tyle, że ja siałam jak wariat - ziarno, na ziarnie w zasadzie

Cmok powrotny do Ciebie!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
MirellaB 09:35, 11 mar 2016

Karola w sąsiedniej wiosce jest opuszczony dom, a w ogrodzie piękne przebiśniegi o które nikt nie dba, ale cała masa ich Ja nie wiem jak to z nimi jest.

Werbena moja w pojemniczkach nie wzeszła, tez jej daję szanse i do ziemi na rabatę wysypię.

Lilie pięknie Ci zakwitną jeszcze tego roku - super będzie
MirellaB 10:39, 11 mar 2016

Wiunia mi pisała, że też była w Tarnowie nastawiona na zakup drzewka (nie wiem jakiego), ale wybór średni.
Mixtoorka 10:42, 11 mar 2016

MirellaB napisał(a)
Karola w sąsiedniej wiosce jest opuszczony dom, a w ogrodzie piękne przebiśniegi o które nikt nie dba, ale cała masa ich Ja nie wiem jak to z nimi jest.

Werbena moja w pojemniczkach nie wzeszła, tez jej daję szanse i do ziemi na rabatę wysypię.

Lilie pięknie Ci zakwitną jeszcze tego roku - super będzie

Właśnie, czy to nie jest okrutne!!! Ja grzebię się z tymi cebulami a one i tak mają mnie głęboko.... a porzucone rosną, ale nie poddaję się łatwo. Może choć jedną kępkę uda mi się kiedyś zdobyć

Werbenę wysiałam jeszcze raz, ale rozsieję też nasiona na rabacie na działce

lojalna_ 10:42, 11 mar 2016

Karolinko u mnie tez jeden przebisnieg i gapie sie na niego z czułoscia reszta mi w liscie poszła
Mixtoorka 10:43, 11 mar 2016

MirellaB napisał(a)
Wiunia mi pisała, że też była w Tarnowie nastawiona na zakup drzewka (nie wiem jakiego), ale wybór średni.

No trudno, bo to wcześnie jeszcze. Ale magnolie są pogapię się, pewnie stokrotki przytargam do domu, u nas podobno zaczynają sprzedawać pierwsze bratki.
Mixtoorka 10:47, 11 mar 2016

nicol21 napisał(a)
haha! no to się nasiałaś!
Ja z pikowaniem stipy się wstrzymam jeszcze choć z tydzien, albo moze i 2
Na jeżówki proszę się nie napalaj bo nawet jeśli wyrosną to w 1szym roku nie kwitną. Ja w tym roku mam nadzieję, że zobaczę jakieś kwiaty z tych co w ub roku siałam i latem miały dość ładne liście.
Stipą swoją nie będę Cię maltretować, ale powiem że rośnie cudnie Tyle, że ja siałam jak wariat - ziarno, na ziarnie w zasadzie

Cmok powrotny do Ciebie!

Odcmokuję

Wiem, wiem ,że jeżówki zakwitną dopiero w przyszłym roku, ale zamierzam dożyć

Stipę Twoją widziałam, ściska mnie w dołku z zazdrości, wyobraźnię mam nie najgorszą , więc ściska mnie bardziej jak sobie pomyślę ile ich tam masz Żartuję niech Ci rośnie zdrowo!

Ja mam przecież mikro ogródek i mi wystarczy tyle co mam. Ciekawe czy wyrośnie mi ta teraz siana. Zobaczę jak będzie się u mnie prezentowała, wtedy w przyszłym roku wysieję wcześniej więcej.