Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pan Maluśkiewicz

Pan Maluśkiewicz

Mixtoorka 11:07, 22 kwi 2016

O widzisz...u mnie trawy w korze siedzą, jedynie ta rozplenica była na zimę tylko zadołowana w ziemi. Jak nie ruszy to będę musiała nabyć nową ...

Wystartował też Red Baron, Hakone bardzo powoli- wczoraj oddałam zielsko a przywiozłam Hakone tak to jest jak się kupuje suszki śpiące . ML coraz wyżej Jedna Carex bronze form coś mi też nie wygląda zdrowo... ale dam jej czas.

Szałwie rosną w doniczkach jak dzikie, stoją pod ścianą domu i się grzeją.

Jedynie stipa posiana wcześnie i wcześnie popikowana wygląda jak perz Całe szczęście, w drugim pojemniku rośnie jeszcze nie podzielona. Nie będę jej ruszała,podzielę przy wysadzaniu do gruntu w maju.

Zzzzimno u nas ale słonko jest.
Mixtoorka 11:10, 22 kwi 2016

Lilie, które wysadziłam zaraz po zakupach pod koniec marca już wystają z ziemi co niektóre.

Jeżówki też się pokazują. I wczoraj zarejestrowałam pierwszy kwiatek na poziomkach
Anda 11:31, 22 kwi 2016

Fajne masz kolory Wiosna i u Ciebie zatem Z traw u mnie wreszcie proso rusza, jeszcze bardzo nieśmiało, ale liczę na więcej
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Mixtoorka 11:37, 22 kwi 2016

Anda napisał(a)
Fajne masz kolory Wiosna i u Ciebie zatem Z traw u mnie wreszcie proso rusza, jeszcze bardzo nieśmiało, ale liczę na więcej

Dziękuję, ja celebruję każdy listek bo mogę je na jednej ręce policzyć

Ewciu a jaką masz odmianę tego prosa? Może na rabatę na działce bym wcisnęła
Anda 11:55, 22 kwi 2016

Mixtoorka napisał(a)

Dziękuję, ja celebruję każdy listek bo mogę je na jednej ręce policzyć

Ewciu a jaką masz odmianę tego prosa? Może na rabatę na działce bym wcisnęła

Rozumem Cię bardzo dobrze, bo mój ogród tez niewielki
Proso które mam to Shenandoah. Mam je dopiero od zeszłej wiosny i nie mogę za bardzo nic napisać, bo w zeszłym roku kosmos mi wybujał na dwa metry i kompletnie zarósł to proso
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Mixtoorka 12:20, 22 kwi 2016

Anda napisał(a)

Rozumem Cię bardzo dobrze, bo mój ogród tez niewielki
Proso które mam to Shenandoah. Mam je dopiero od zeszłej wiosny i nie mogę za bardzo nic napisać, bo w zeszłym roku kosmos mi wybujał na dwa metry i kompletnie zarósł to proso

O masz, faktycznie pamiętam te cudne nieziemsko wielkie kosmosy wyguglam sobie

Ależ to Piękne jest to proso!!! Musze o nim poczytać trochę. Mam długą rabatę z rozchodnikami już całkiem sporymi. Rozplenice się tam nie zmieszczą ale może właśnie coś takiego?
Anda 13:34, 22 kwi 2016

Mixtoorka napisał(a)

O masz, faktycznie pamiętam te cudne nieziemsko wielkie kosmosy wyguglam sobie

Ależ to Piękne jest to proso!!! Musze o nim poczytać trochę. Mam długą rabatę z rozchodnikami już całkiem sporymi. Rozplenice się tam nie zmieszczą ale może właśnie coś takiego?

Mysle, ze mozesz je polaczyc Proso jest takie zwiewne jak kwitnie. Fajny kontrast dla rozchodnika.
Kindzia 13:41, 22 kwi 2016

Proso jest super. Kiedyś się usilnie zastanawiałam na tą trawą.
Mixtoorka 14:25, 22 kwi 2016

Teraz tylko znaleźć takie wyszukane proso w mojej okolicy. Muszę podpowiedzieć w szkółce to mi przywiozą Poczytam jeszcze o nim
Mixtoorka 14:53, 22 kwi 2016

Na tę trawkę zwiało kartkę Hakonechloa, a może to proso? Ono wcześnie startuje? Wygląda jak wypasiony perz