Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ani :)

Ogród Ani :)

MirellaB 23:52, 15 maj 2016

Ale miałam do nadrobienia. Jestem już na bieżąco Cycek - nerka jak dla mnie 4 metry
Fajnie będzie
A gdzie zdjęcia kwitnących kwiatów?
inka74 07:10, 16 maj 2016

Buk po prostu cudny. Zakupiłaś moje ubiegłoroczne marzenie. Oglądaj mu co jakiś czas listki bo na bukach lubią mszyce się zagnieżdżać. Jak szybko wyłapiesz nic mu nie będzie. Jak za dużo tego jest potem trudno oprysk zrobić. Głownie na ciemnych bukach jest widoczna ale jasne też atakuje.
Co do zmiany rabatek i cycków... ja z własnego doświadczenia tak mam, że najpierw się zapalę, narobię a potem... zmieniam. Może zamiast po całości to będziesz tą rabatę po kawałku zmieniała. Nazbieraj bazę roślin w jeden kąt ten z bukiem bo tu chyba jesteś najbardziej zdecydowana co chcesz. Obsadź i jak będzie zadowolona rób dalej. Tak to teraz zerwiesz ogromny kawał trawnika i zostawisz puste ogromne rabaty które trzeba bedzie pielić. Z widoku nie będziesz zadowolona bo jak widzę zakupy na raty jak u mnie czyli w totka jeszcze nie wygrałaś. Tak ogromne rabaty po prostu długo będą puste. A przez ten czas jak trochę temat bardziej ci sie skrystalizuje łatwiej zaplanujesz następne rośliny i będziesz już wiedziała co chcesz dalej. Czy cycek następny mniejszy czy większy. I męża łatwiej przekonać do drobnej zmiany.
anbu 08:44, 16 maj 2016

Monia dzięki a z facetami tak już jest dopóki się odpowiednie pudełka w głowie nie pootwierają to ciężko

Ali buziak

wrobelki kupuj, kupuj a mu będziemy podziwiać

Janie klonik powędrował na przechowalnik, czeka na swoją miejscóweczkę, to było niezbyt trafione miejsce dla niego. Śnieg spadający z dachu bardzo mu zagrażał

Elu ja też czekam na fistaszka (uwaga nazwa zapożyczona od Juzi ) ale na razie inne cele ogrodowe do zrealizowania są – żywopłoty i pozostałe drzewa, front domu też muszę skończyć, bo wszystko mam rozgrzebane strasznie :/

Mirelko no widzisz, kffiotki kupiłam, do gazonów wsadzę i obfocę hi hi..
W tamtym roku testowałam gazanie, śliczne były ale za szybko się zamykały. W tym roku zakupiłam Osteospermum Sama jeste ciekawa jak będą się sprawować

Iwonko/inka74 dzięki, mam już dwa buki i wiem, że lubią je mszyce
W tym roku raczej tej darni rwać nie będziemy, no chyba że Żonowi kolejne pudełko się w głowie otworzy - kto wie, kto wie Wiem jaki chcę mieć ogród, na pewno nie bylinowy. Określiłabym swój styl jako formalno – wyczesany hi hi (chyba stworzyłam nowy styl )
Szczerze to nawet nie znam połowy nazw roślin kwitnących o których namiętnie piszecie w swoich wątkach Wszytko muszę googlować. Kffiotki a i owszem podobają mi się ale u innych

Buziaki
elmagra 08:58, 16 maj 2016

Ania, kibicuję dalej. Pokazuj fotki, co kupiłaś.

A tak w ogóle to szkoda, że człowiek do pracy też musi chodzić, bo tak by można było cały dzień W ogrodzie (popracować/ posiedzieć)... O ogrodzie...(rozmyślać)... DO ogrodu ...(planować)...
Trudno....
kasja83 08:59, 16 maj 2016

Anka,ale sobie cudne drzewa sprawiłaśBuk jest przepiękny-bardzo okazały!Od razu będzie efekt!
Kawa 09:07, 16 maj 2016

Ania nochciałam posta dodać wczoraj ale forum nie pozwoliło

dołączę się do pochwał i powiem że drzewa cudne kupiłaś

reszta rabat też cud miód malina
em czasem ponarzekać musi czasem odpuść
i tak złotego chłopa masz jeśli chodzi o ogród of corse
Basiula 10:44, 16 maj 2016

Ależ Ty się narobiła! Aż mi głupio, że u mnie wszystko stoi.
A co do proporcji rabaty/trawnik zobacz na moim projekcie jak tego trawnika jest mało od strony tarasu nie bój się, będzie dobrze!
mikami 11:11, 16 maj 2016

Chyba czas na mnie by sprawić sobie też takie widły są super Buk i wiąz to dopiero okazy konkretne no i na rabacie prezentują się pięknie
goska 18:18, 16 maj 2016

Dawno u Ciebie nie byłam a tu takie cudne drzewa zakochałam się w tym buku a trawa przepiękna w takich momentach żałuję, że mam tak maleńki ogród ehhhhh
MirellaB 19:35, 16 maj 2016

No to czekam na zdjęcia posadzonych kwiatków