Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ani :)

Ogród Ani :)

Toszka 09:43, 19 maj 2016

najprostszy, w płynie. Tylko trzeba uważać jakiej wody się uzywa. Najlepsza deszczówka, bo z kranu lub ze studni może mieć totalnie inne ph.
Toszka 09:46, 19 maj 2016

Mira104 napisał(a)
Ania Ty mnie nie denerwuj, bo będę znowu przesadzać za blisko posadzone, o matko

problem w tym, że teraz te rośliny małe i tak pusto wygląda.

W takich przypadkach polecam wrócić do wątku Domi (Dominiki) i poczytać jak na początku też wydawało jej się pusto i zaczęła dosadzać, a trzy lata póżniej zrobił się busz i wysadzała dosadzone...
Mira104 09:48, 19 maj 2016

Śmieję się Toszka Nawet dziecko nie uczy takiej cierpliwości jak ogród.
Kawa 10:03, 19 maj 2016

Ania i tak już za Tobą nie nadążam
się rormalnie rozpędziłaś...
ale koffam niezmiennie
10:07, 19 maj 2016
Toszka fajnie doradzasz a swojego wątku nie masz
LyraBea 10:42, 19 maj 2016

No jak ja lubię Twój wątek Aniu. Tu nie można się nudzić! A Twój zapał i optymizm udziela się wszystkim. Zadajesz miliony pytań, Toszka odpowiada a my się uczymy
Monka 19:51, 19 maj 2016

Toszka napisał(a)

Policz szerokość tuj za 10 lat (jakie tuje?) + ok 50cm żeby mozna było wejść i strzyc, oraz oczyścić z suchego w środku. Nie wiem jakie hortki, ale na samą hortke trzeba liczyć ok 1,5m szerokości. Jeśli cos do tui dotyka, to ta brązowieje i zasycha w tym miejscu. Trudno, latami odbudowuje dziurę....
Najmniejsza odległośc od tui to 1m-1,20m.

Toszka dziękuję za info , nie chcę zaśmiecać wątku Ani, zajrzyj do mnie wrzuciłam zdjęcia tej mojej rabaty i moje hortki , ale chyba o zgrozo napiszesz, że muszę przesadzić bliżej kostki
Mira104 19:58, 19 maj 2016

Ja znowu odsunęłam tuje od siatki o ok 80 cm, bo jeśli np. będziemy robić nowy płot, to nie powinny tuje przeszkadzać, po 2 jest miejsce, aby je podciąć, czy oczyścić, po 3 sąsiad mi nie zarzuci, że moje tuje wchodzą na jego posesję i mi ich nie będzie przycinać.
Toszka 20:26, 19 maj 2016

Monka napisał(a)

Toszka dziękuję za info , nie chcę zaśmiecać wątku Ani, zajrzyj do mnie wrzuciłam zdjęcia tej mojej rabaty i moje hortki , ale chyba o zgrozo napiszesz, że muszę przesadzić bliżej kostki

byłam, zadałam pytanie, ale tu tez zadam pytanie, stwiedzenie, trochę w kosmos po prawdzie...
kolejny ogród w fazie zakładania i kolejny ogród który startuje w "naszych ogrodach"...

to tak jak by z podstawówki wskoczyć na studia...
Toszka 20:28, 19 maj 2016

Mira104 napisał(a)
Ja znowu odsunęłam tuje od siatki o ok 80 cm, bo jeśli np. będziemy robić nowy płot, to nie powinny tuje przeszkadzać, po 2 jest miejsce, aby je podciąć, czy oczyścić, po 3 sąsiad mi nie zarzuci, że moje tuje wchodzą na jego posesję i mi ich nie będzie przycinać.

tuje to jeszcze pal licho, ale np, sadzenie winobluszczu na siatce lub na parkanie to dopiero jest odlot ogrodnika