Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ani :)

Ogród Ani :)

Toszka 22:29, 08 wrz 2016

Pluszakowa napisał(a)
Doniczek mi nie braknie tylko czy nie braknie miejsca ja na mój skromny metraż kupiłam dobre kilkaset cebul i co teraz?

Może coś innego gęściej posadzę może czosnki główkowe można gęsto i bez doniczek? Albo anemony kupione implusywnie? Toszko ratuj i jak co, to część dam mamie

Główkowe to sadź gęsto.Nie za płytko. Nie zwiedź się ich małym rozmiarem. Jeśli posadzisz zbyt płytko to się potem wykładają

Z anemonami nie mam żadnego doświadczenia. Przepraszam, nie pomogę - jestem typowy empiryk, czyli jak nie przetestowałam, to nie radzę i nie powielam czyichś rad. Nie znam się i już...i sadzić ich nie mogę, bo mam wiśnię.
lindsay80 22:30, 08 wrz 2016

Miśki są bezbłędne, tfu tfu, niech się wszystkie porządnie przyjmą!
Pluszakowa 22:33, 08 wrz 2016

A z tym co bez doniczek będzie, to mogę ubrać ziemi łopatą, poukładać i sru ziemia na to? Zadziała?

Zaczynam żałować takich hurtowych ilości
m_gocha 22:39, 08 wrz 2016

Ależ tutaj sie dzieje Trochę mnie nie było i nadrobić nie mogę. Cisy - cud, miód, malina Czy możesz mi Aniu podesłać na priv namiar i cenę jaką płaciłaś - wprawdzie mało prawdopodobne abym aż tak daleko zajechała. Ale może kiedyś...
Toszka 22:39, 08 wrz 2016

Madziu, ja tak robię. Potem najwyżej jak kopię w okolicy i znajdę taką cebulkę to odkładam do przesuszenia i na jesieni sadzę. Główkowe są tak maleńkie, że sobie głowy nie zawracam.
Powtykaj je pomiędzy carexy czy coś innego.
MirellaB 23:12, 08 wrz 2016

Niech cisy zdrowo rosną. Ciężka praca przed Wami, ale efekt będzie super
m_gocha 23:14, 08 wrz 2016

Kupiłam dzisiaj (wiadomo gdzie ) czosnki: Mont everest, Gladiator, Purple Sensation, czosnek główkowaty oraz jakiś mix. Mam dwa pytania
1) Które z nich mają największe i najładniejsze kwiatostany?
2) Które z nich mają duze liście długo zasychające, które należy ukryć aby nie szpeciły wiosną i latem

Jakie jeszcze polecacie czosnki?
Makusia 23:19, 08 wrz 2016

Znowu się wygłupię, ale oświećcie mnie- wiem, że mówimy wszyscy o CISACH. Czy "Miśki" to pseudonim artystyczny, czy skąd to się wzięło? Anbu spopularyzowała, czy to jakiś tajny kod jest?

Swoją drogą, "Miśki" cud, miód, malina...!
hindsight 07:08, 09 wrz 2016

Tu na wątku powstała taka nazwa
anka_ 07:31, 09 wrz 2016

Toszka napisał(a)
Z anemonami nie mam żadnego doświadczenia
....i sadzić ich nie mogę, bo mam wiśnię.
A co grasuje jak są razem?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies