Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ani :)

Ogród Ani :)

Szarobialy 10:29, 26 wrz 2016

Witaj.

Byłam już u Ciebie wcześniej, bo mnie dziewczyny skierowały. Pięknie. Podglądam i wykorzystam jako instruktaż. Jeśli mogę oczywiście.

Z cebulowymi też zaszalałam. Poszłam w czosnki, szafirki i żonkile.
anbu 10:52, 26 wrz 2016

Domi namieszam z tych co kupiłam, zobaczy się na wiosnę co wyjdzie za dzieło hi hi

Alicjo, Marta, Aniu, Bea rzeczywiście się złamałam z tymi cebulowymi Nie wiem co to będzie Choroba postępuje Już mi nawet te liście tulipanów tak mocno nie przeszkadzają

Edytko cebulowe szaleństwo rzeczywiście nie jest tanie

Natko, tak szał

Asiu no skusiłam się, jakoś tak wyszło

Kamciu następny weekend podobno też ma być bardzo ciepły a ja i tak jadę z eMem na wycieczkę - cebulki muszą poczekać

Jola, Anulko dziękuję Z ram rzeczywiście zadowolona jestem, ino niech to wszystko teraz zdrowo rośnie

Mirellko
też się cieszam jak dziecko Piszczalam eMowi cały weekend nad uchem, że na wiosnę będzie nam kwitło Biedny chłop

Gosiu w te główkowate obkupię się w przyszłym roku, bardzo mi się podobają

Mircia macham

Anetko my mamy zrobione pół trawnika, tzn. na 20 arowej działce zrobione jest 10 arów - na tej części robimy ogród. Skomplikowana sprawa
Druga działka ma jakiś tam stary trawnik, w niezłej formie i Wariatka tam siusia.
Mieliśmy robić trawnik w tym roku (na tej drugiej działce) ale nam się już nie kce zwyczajnie Tej drugiej działki też nie chcemy ruszać, może się kiedyś przyda Życie pisze różne scenariusze
Ale jak już zrobimy trawnik, to moje dzieciaki będą wyganiane z Nanką na obowiązkowe spacery

Hej Jolu z Szarobiałego

Ufff... dobrnęłam
Buziole

malgol 10:59, 26 wrz 2016

No właśnie jak też zgłupiałam bo na opakowaniu pisza ,żeby sadzić co 5 cm! A w necie znalazłam info ,że co 15 cm...więc jak w końcu ?
anbu 11:08, 26 wrz 2016

Gosiu ja bym chyba rozrzuciła cebule (tak się podobno robi) poprawcie mnie jak się mylę! I takie porozrzucane wsadziła - będzie bardziej naturalnie
malgol 11:13, 26 wrz 2016

a widzisz! To może być dobry pomysł słyszałam,że tak się robi przy narcyzach,ale czosnki może też będą ładnie wyglądały?
Nett 11:32, 26 wrz 2016

Nie, no czosnków bym rzucała. Krokusy na trawie owszem, ale czosnki czy tulipany na rabacie, to raczej zamierzona koncepcja powinna być.
Mira104 11:37, 26 wrz 2016

anbu napisał(a)
Gosiu ja bym chyba rozrzuciła cebule (tak się podobno robi) poprawcie mnie jak się mylę! I takie porozrzucane wsadziła - będzie bardziej naturalnie

dokładnie tak radziła szefowa
malgol 11:44, 26 wrz 2016

a co ile cm je rozrzucac?)
Kawa 11:45, 26 wrz 2016

a jak to się stało że nei wiedziałam ile ty cebul kupiłaś!!!!
heheheh
abiko 11:49, 26 wrz 2016

Aniu, a możesz przypomnieć, co sypałaś cisom? Nie mogę znaleźć u Ciebie tak na szybko