Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

monitka 21:56, 07 cze 2012

Kasiu pieknie u Ciebie ja tez będę miała kosmosy ale tylko kilka szuk mi wzeszło...

No i szałwie masz niesamowitą! moja jakaś mizerna w tym roku
KasiaWB 22:00, 07 cze 2012

Dzięki Sebuś, od Ciebie to dopiero komplement, wszak jesteś znawcą przekażę mojemu M. bo to on dba o trawnik, a ja z nim ewentualnie czasem negocjuję jak chcę wyciąć kawałek na rabatę ) kiedyś ten trawnik pewnie będzie zdzierany, jak będziemy robić ogródek docelowy, ale do tego czasu też chcemy mieć troszkę ładnie
Pozdrowionka
an_tre 22:06, 07 cze 2012

KasiaWB napisał(a)

Piękne widoki u ciebie Kasiu, jest na co popatrzeć roślinki piękne i zdrowe, pewnie cały czas z nimi rozmawiasz

o tak, cały czas z nimi rozmawiam a niektóre nawet czochram ) Ania, będę miała kosmosy )
pięknie ci wzeszły, będą zdobić ogród do późnej jesieni
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
anula_wn 22:06, 07 cze 2012

Kasiu, pięknie ! też lubię kwitnące żurawki a hosty u mnie na razie cicho siedzą i ani myślą kwitnąć....
KasiaWB 22:08, 07 cze 2012

monitka napisał(a)
Kasiu pieknie u Ciebie ja tez będę miała kosmosy ale tylko kilka szuk mi wzeszło...

No i szałwie masz niesamowitą! moja jakaś mizerna w tym roku

hej Monitka to fajnie, że też wysiałaś ja w tamtym roku zakochałam się w kosmosach, głównie za sprawą kosmosów An_tre w tym roku wysiałam prosto do gruntu sporo torebek, bo chcę mieć bardzo gęstą rabatę kwiatową, która skutecznie będzie konkurować z chwastami pod murem w ogóle wysiałam tam całe mnóstwo różnych nasion w kompozycji białej oraz w drugiej części w kompozycji kolorowej i czekam co też tam się ukaże ) w ten sposób postanowiłam właśnie w tym roku walczyć z chwastami pod moim ulubionym murem ) siejąc jednoroczne, bo w razie zniszczeń przez ekipę budowlaną nie będzie mi tak szkoda

A co do szałwii - zaskoczyła mnie w tym roku w poprzednim miała tylko 1/3 tej wysokości, chociaż wydawało mi się wtedy, że wybujała ) muszę dokupić koniecznie białą
KasiaWB 22:13, 07 cze 2012

anula_wn napisał(a)
Kasiu, pięknie ! też lubię kwitnące żurawki a hosty u mnie na razie cicho siedzą i ani myślą kwitnąć....

tak, cudnie wyglądają kwitnące żurawki, chociaż nie wszystkie kwitną efektownie - wydaje mi się, że najlepiej właśnie prezentują się te o czerwonych kwiatach, choć kremowe kwiatuszki bordowych żurawek też nieźle wyglądają właśnie przy bordo
Kwitnienie host zdaje się, że zależy m.in. od odmiany. Nie wszystkie też pięknie kwitną )
anula_wn 22:23, 07 cze 2012

u mnie zaczyna kwitnąć hosta taka zimno-zielona (nazwy oczywiście nie znam...) zrobię fotę, bo kwiat wygląda zjawiskowo, choć jeszcze jest w pąku
marzena 19:34, 08 cze 2012

Kasiu,no pięknie Ci wszystko rośnie i kwitnie
a wiesz,ja zupełnie tak samo postępuję wysiewając różne rośliny - właśnie w ramach swoistej walki z chwastami... bo przecież jak nie wysiejemy roślin, które chcemy mieć to rozpanosza się wszędobylskie chwasty ...
a kosmosy tez wysiałam bo pamietam je jeszcze z ogrodka mojej babci i to jest oczywiscie sentymentalne wspomnienie...
pozdrawiam, bardzo mi miło, ze mogłyśmy się poznać
Mala_Mi 19:38, 08 cze 2012

Tak...to też mój sposób na chwasty..posadzić gęsto i chwaściory nawet jak si eprzebiją ...to ich nie widać Pozdrawiam.....
Przetacznik 19:42, 08 cze 2012

Kasiu, czy dobrze rozumiem, że szałwię masz od 2 lat? Jeśli tak to pięknie się rozrasta (a to fajnie bo moja też powinna się zagęścić - sadziłam zeszłej jesieni małe sadzonki)
Powiedz jakie masz kosmosy - jaki kolor? Ja kupiłam pełne - ale z paczuszki wzeszło raptem 5 sztuk: (
To piękne kwiatki takie zwiewne, delikatne...