Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

justi 00:57, 14 paź 2012

Kasia musisz sobie zrobić jakąś bardziej realną wizualizację, chocby nabazgrać w paincie, albo naszkicować odręcznie jesli potrafisz, biorąc pod uwagę rzeczywiste wymiary muru i dzrew.
Oj czuję, że Twój ogród będzie piękny jak te "serialowe"
monteverde 01:03, 14 paź 2012

KasiaWB napisał(a)
Ania, tak myślisz? będą tam max 2 drzewka, a one są takie koronkowe, delikatne, no i będą wysoko szczepione na pniu, mur teraz ma 1,80 m wysokości, a ja chcę szczepione conajmniej na 1,80 a myślę, że jak wezmę na 2 m to będzie ok, wyższe byłyby za wysokie bo by prześwitywało między murem a spodem koron ja narazie to widzę, ale będę jeszcze przymierzać, wyliczać itd. Dzięki za głos w dyskusji, bo każde zdanie i uwagi są dla mnie bardzo ważne. A może przez zimę przyjdą jeszcze inne rozwiązania? kto wie

może inna faktura koron, bo te siedzą jak czapy
KasiaWB 01:22, 14 paź 2012

justi napisał(a)
Kasia musisz sobie zrobić jakąś bardziej realną wizualizację, chocby nabazgrać w paincie, albo naszkicować odręcznie jesli potrafisz.
Oj czuję, że Twój ogród będzie piękny jak te "serialowe"

Myślę, że w zimie poćwiczę i coś narysuję ) moim marzeniem jest stworzenie pięknego ogrodu im dłużej czytam, oglądam czy pracuję na działce, tym bardziej się przekonuję, że nie jest to łatwe dla amatora tak łatwo można popełnić błąd i wszystko zepsuć, teraz zanim coś sadzę czy przesadzam to staram się dobrze przemyśleć wszystko ))
Pozdrawiam i zapraszam przy okazji
KasiaWB 01:27, 14 paź 2012

monteverde napisał(a)

Ania, tak myślisz? będą tam max 2 drzewka, a one są takie koronkowe, delikatne, no i będą wysoko szczepione na pniu, mur teraz ma 1,80 m wysokości, a ja chcę szczepione conajmniej na 1,80 a myślę, że jak wezmę na 2 m to będzie ok, wyższe byłyby za wysokie bo by prześwitywało między murem a spodem koron ja narazie to widzę, ale będę jeszcze przymierzać, wyliczać itd. Dzięki za głos w dyskusji, bo każde zdanie i uwagi są dla mnie bardzo ważne. A może przez zimę przyjdą jeszcze inne rozwiązania? kto wie

może inna faktura koron, bo te siedzą jak czapy

to tylko wizualizacja nie wszystkie gatunki drzew występują w programach Myślę, że Umbry powinny dobrze wyglądać, bo mają korony zwrócone do góry, a nie parasolowate

Trochę zaległości nadrobiłam dzisiaj, ale ogarnąć w tej chwili forum, to już niemożliwe
Lecę spać
Dobrej nocy i niedzieli
monteverde 01:30, 14 paź 2012

Wzajem Kasiu no niestety jest nas sporo
kasik778 08:51, 14 paź 2012

KasiaWB napisał(a)
Ostatnie zapomniane cebule, które znalazłam w domu - posadzone. Czosnki również ) jak kończyłam sadzić na termometrze było tylko +3 ((

Witak Kasiu, chyba pierwszy raz u ciebie

Przyznaję się od razu, że nie jestem na bieżąco, ale postaram się w zimie, ja ostatnio sadziłam moje cebulki, koło 400 sztuk, część też późnym wieczorem i nie było zbyt ciepło, grunt, że posadzone
aga_k 10:08, 14 paź 2012

Projekt Sylwii jest bardzo fajny, może catalpy tam posadzić?? Latem mają piękne duże soczysto zielone liście.
Dziękuję za odwiedziny
KasiaWB 13:50, 14 paź 2012

kasik778 napisał(a)

Ostatnie zapomniane cebule, które znalazłam w domu - posadzone. Czosnki również ) jak kończyłam sadzić na termometrze było tylko +3 ((

Witak Kasiu, chyba pierwszy raz u ciebie

Przyznaję się od razu, że nie jestem na bieżąco, ale postaram się w zimie, ja ostatnio sadziłam moje cebulki, koło 400 sztuk, część też późnym wieczorem i nie było zbyt ciepło, grunt, że posadzone

Witaj Kasik u mnie doskonale Ciebie rozumiem, bo ja również nie jestem na bieżąco z forum, tak wiele nowych wątków, że nie wiem czy kiedyś to ogarnę a w ubiegłym roku śledziłam wszystkie a w tym to już niemożliwe
Udało mi się w tym tygodniu posadzić dużą skrzynkę różnych cebul, nawet nie wiem ile bo nie liczyłam, a te na zdjęciu się zapodziały ) ale jak mówisz, grunt, że posadzone ) mam nadzieję, że mi ich nornice nie skonsumują ) Pozdrawiam
KasiaWB 13:57, 14 paź 2012

aga_k napisał(a)
Projekt Sylwii jest bardzo fajny, może catalpy tam posadzić?? Latem mają piękne duże soczysto zielone liście.
Dziękuję za odwiedziny

Witaj Aga dzięki za odwiedziny catalpy są piękne, ale patrząc przyszłościowo, tam jest za mało miejsca dla nich może catalpa będzie w innym miejscu nic już nie sadzę bez przemyślenia )) nawet jak sadzę małą roślinkę już myślę jak wysoka i szeroka kiedyś będzie i jaki system korzeniowy będzie miała we wskazanym miejscu przy murze będzie napewno coś szczepionego na pniu, tylko muszę dobrze zaplanować co i jak posadzić Mam na szczęście na to trochę czasu
Serdecznie pozdrawiam
vita 14:14, 14 paź 2012

Czas zawsze dobrze ogrodowi robi, a już na pewno czas poświęcony na rzetelne planowanie.
Też mam ambitne, zimowe plany, chociaż wiele sobie nie obiecuję, nie pierwsza to będzie zima na planowaniu tylko skończona. Masz problem z tym widokiem na sąsiada, coś trzeba będzie zaradzić...
Cieszę się, że do mnie zajrzałaś, mamy do siebie beretową odległość