Dziękuję Wam za takie super pomysły i linki!!! od razu mi się lepiej na duszy zrobiło
Justi - dziś już wiem, że będzie napewno coś wysoko szczepionego co by to nie było

może kule a może drzewa szpalerowe

to nic, że kanciaste - tam wejdą góra dwie sztuki

zimą faktycznie nie będzie to miało znaczenia, że nie ma liści

dom obok jest od siatki nie więcej niż 4 m ale ma na piętrze wystający balkon
Twoja kula cisowa jest wspaniała! to nic, że nie na środku, może dasz jej kiedyś do towarzystwa małe kulki cisowe, które zrobią symetrię
Agatko Ch. 
wielkie dzięki za te linki

wielka to podpowiedz

i od razu z wizualizacją

super pomysły

podoba mi się Twoje stwierdzenie "jakby te drzewa z tym murem w symbiozie były"

muszę doczytać o pielęgnacji takich formowanych szpalerów, jak się je tnie itd. gdy podrosną.
Jeśli uda się te Wasze podpowiedzi wykonać, to naprawdę może być cudnie

..."zielony pas zamknie się nad lustrem i to będzie jeden z tych przypadków, kiedy słabość staje się siłą" ...... Amen
Po raz kolejny potwierdzam, że z Ogrodowiskiem nie ma rzeczy niemożliwych

Dzięki!!!
Sebek - Tobie również bardzo dziękuję za link

jest super
kaisog - ten mur w tym miejscu ma ok. 5 m, muszę dobrze wymierzyć, a ten widoczny kawałek między murem po prawej a widocznym fundamentem od garażu po lewej ma szerokość 4,45 m, a w tym miejscu z którego robiłam zdjęcie jest już 7,20 m
więc faktycznie z wiśniami w tym miejscu może być tak sobie, ale drzewa szpalerowe to jest to

muszę zapoznać się z tematem
Tess - dzięki za wyrażenie opinii

szpalerowe mają już przewagę w głosowaniu
Może i trzeba leczyć, ale ja wolę być jednak chora na tą zieleń

)) a skoro pacjent ma silną wolę, to medycyna jest bezradna

)
Irenko Miła 
- trudno mi się pogodzić z tym, że ludzie nie myślą... i nie dbają o otoczenie i wygląd posesji

jak przeczytalam o tym drucie kolczastym to mało nie padłam....co też to ludziom do głowy przychodzi :0 .... ta drewutnia jest postawiona bez żadnego planu, tak sobie postawili jak akurat chcieli... jest tuż przy moim murze
Dzięki, że mnie wspieracie i że widzicie jednak tam lustro

na tym odcinku widocznym na zdjęciu wyżej - po prawej stronie równoległe do muru, na którym ma być lustro będzie jeden z dwóch ekranów z cisa i będzie tutaj gdzie widać kawałek naszego składu drewna, będzie tworzył jakby ścianę boczną drewutni, a drugi będzie na drugim końcu drewutni - oba ekrany mają stworzyć jakby przegrody i wysłonić naszą drewutnię a z drugiej strony mają dawać złudzenie optyczne

z lustrem to sobie tak wymyśliłam

))...., że ma dawać złudzenie przejścia na drugą stronę

przy okazji może uda mi się gdzieś trafić jakieś stare lustro byle jakie narazie do przymierzania i oglądania co widać w różnych miejscach

)
BARDZO BARDZO WAM DZIĘKUJĘ! JESTEŚCIE NIEZAWODNI I BEZCENNI