Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Urszulla 21:48, 18 paź 2012

Skołatane nerwy uspokój, weekend się zbliża.
EPODLAS 22:35, 18 paź 2012

Witaj Kasiu, mam dokładnie takie same doświadczenia z kosmosami. Lubię je, bo to takie skromne acz ładne kwiatki. U mnie jak u ciebie, urosły prawie na 2 m, a łodygi prawie jak drzewa. Zasłoniły mi inne rośliny. Na drugi rok zostawię je w małych ilościach, gdzieś z tyłu. To sam jeżeli chodzi o cynie, wprawdzie nie urosły tak duże jak kosmosy, ale życzyłabym sobie mniejsze.
Madzenka 22:41, 18 paź 2012

Pozdrawiam Kasiu
an_tre 22:44, 18 paź 2012

Kasiu rozmyślasz nad kompozycjami na murze? Pozdrawiam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
KasiaWB 23:10, 18 paź 2012

Ufff, jestem dzisiaj miałam strasznie pracowity dzień. Byłam w międzyczasie godzinkę na działce i wypowiedziałam wojnę chwastom na niezagospodarowanej części działki największe chwaściory wyrosły tam, gdzie składowany jest tzw. humus, chociaż trudno nazwać to humusem w tym miejscu teren działki opada i jest ok. 0,5-1 m różnicy. Postanowiłam, że spróbuję zorganizować koparkę żeby mi pomogła, bo sami z łopatami nie damy rady. Przekopiemy teren i wypoziomujemy, przy okazji wykopie się korzenie drzew, które poprzedni właściciele zostawili w ziemi, no i oczyści się z gruzu i innych śmieci. Wprawdzie są to czynności, które robi się na końcu, ale myślę, że jak ruszę teraz tą glinę i trochę ją polepszę to potem będzie łatwiej, a i struktura gleby się poprawi. Co więcej będę mogła coś posadzić przy siatce, no i w ogóle będzie estetycznie ) zastanawiam się też, czy sama dalabym radę wymurować kawałek muru.... hmmmmm Muszę o tym poczytać )
KasiaWB 23:11, 18 paź 2012

Urszulla napisał(a)
Skołatane nerwy uspokój, weekend się zbliża.

Dzięki Ula, ale niestety weekend baaardzo męczący - mam specjalistyczne szkolenie od piątku do niedzieli :/
KasiaWB 23:19, 18 paź 2012

EPODLAS napisał(a)
Witaj Kasiu, mam dokładnie takie same doświadczenia z kosmosami. Lubię je, bo to takie skromne acz ładne kwiatki. U mnie jak u ciebie, urosły prawie na 2 m, a łodygi prawie jak drzewa. Zasłoniły mi inne rośliny. Na drugi rok zostawię je w małych ilościach, gdzieś z tyłu. To sam jeżeli chodzi o cynie, wprawdzie nie urosły tak duże jak kosmosy, ale życzyłabym sobie mniejsze.

Cześć Bożenko zgadza się, te grube łodygi mnie zaskoczyły teraz wiem, że trzeba je sadzić z tyłu rabaty ale kwiatuszki mają śliczne, takie delikatne. Danusia z Anglii przywiozła niskie kosmosy czyli nie wszystkie kosmosy rosną takie wielgachne
Pozdrawiam
KasiaWB 23:22, 18 paź 2012

Marzena2007 napisał(a)
Pozdrawiam Kasiu

I ja serdecznie pozdrawiam i wielkie dzięki!
KasiaWB 23:26, 18 paź 2012

an_tre napisał(a)
Kasiu rozmyślasz nad kompozycjami na murze? Pozdrawiam

witaj Aniu dzisiaj nie miałam jeszcze czasu ale każdą wolną chwilę poświęcam na przemyślenia jak to kiedyś będzie i co gdzie bym posadziła ) Buziaki!
monitka 11:33, 19 paź 2012

Kasiula łączę się z Tobą w bólu jesli chodzi sprawę altanki sąsiadów. Mam nadzieję że z pomocą dobrych doradzających duszyczek coś fajnego tam wykombinujesz i zakryjesz ten paskudny widok. Ja niestety mam o wiele gorszy pasztet i żadne nasadzenia niestety nie pomogą bo chodzi o uciążliwość i hałas...
Kosmosy śliczne zawsze przypominają mi ogród mojej Babci