Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Joku 21:16, 06 paź 2013

Chyba trafiła się wam bardzo porządna ekipa budowlana. Idealny porządek przy rabatach.
Mój domek też z Ytonga, do tego ocieplony. Jest bardzo ciepły.
Gardenarium 21:19, 06 paź 2013

Naprzeciwko tarasu aż się prosi o ścianę wodną Idealnie na budowie.

Instagram Ogrodowiska
KasiaWB 21:41, 06 paź 2013

Joku napisał(a)
Chyba trafiła się wam bardzo porządna ekipa budowlana. Idealny porządek przy rabatach.
Mój domek też z Ytonga, do tego ocieplony. Jest bardzo ciepły.

Nie chwalmy dnia przed pochwaliłam wcześniej za szybko murarzy no i nie obyło się bez nerwów z ostrożności procesowej wypowiem się o ekipie po skończonej robocie ...
Fakt, Panowie dbają o rabatki za to muszę ich pochwalić zresztą mają gdzie szaleć w przedogródku )))
Fajnie, że kolejna osoba potwierdza tą technologię
Ściskam Jolu i dziękuję, że zaglądasz
KasiaWB 21:45, 06 paź 2013

Gardenarium napisał(a)
Naprzeciwko tarasu aż się prosi o ścianę wodną Idealnie na budowie.

Danusiu Dokładnie naprzeciwko jednej części tarasu jest obecnie tak (od strony wschodniej):

Myślałam o ścianie wodnej albo o małym zbiorniczku z drugiej jego strony od strony południowej (taras przebiega po literze L), gdzie jest szersze wyjście na taras, ale niestety nie mogłam zrobić zdjęcia, bo jest zastawione materiałami bud. ale zrobię
monteverde 22:01, 06 paź 2013

KasiaWB napisał(a)
kilka fotek

widoczek z przyszłego tarasu w lewo

widoczek w drugą stronę - na przyszły taras od strony rabaty

jeszcze kwitną róże, ale hortensje prawdziwie jesienne

Kasiu ale szybciutko idzie budowa, a jak czyściutko w koło pozdrawiam
KasiaWB 22:10, 06 paź 2013

Aniu, oby pogoda dopisała ten tydzień ma być słoneczny, potem zimno, a potem znowu cieplej ))) ja liczę oczywiście na super pogodę, aby zrealizować harmonogram na ten rok
Buziaki
Mala_Mi 22:14, 06 paź 2013

Kasiu.. skończysz domek w przyszłym roku... i od razu siądziesz na parapetówie ....w dojrzałym i pięknym ogrodzie A gościom gały wylecą jak to możliwe
Oj jak ja żałowałam, że wcześniej niczego nie posadziłam... w dodatku u mnie działka duża.. i nie trzeba by tak uważać przy budowie. Ale ja przecież nie chciałam ogrodu i rabatek... ....
KasiaWB 22:26, 06 paź 2013

asc napisał(a)
Kasiu.. skończysz domek w przyszłym roku... i od razu siądziesz na parapetówie ....w dojrzałym i pięknym ogrodzie A gościom gały wylecą jak to możliwe
Oj jak ja żałowałam, że wcześniej niczego nie posadziłam... w dodatku u mnie działka duża.. i nie trzeba by tak uważać przy budowie. Ale ja przecież nie chciałam ogrodu i rabatek... ....

) Aniu, zobaczymy jak szybko się uda ... W zasadzie, wybierając projekt domu, układając go chciałam mieć ogródek dookoła, żeby wchodził do domu mam duże okna, dla lepszego widoku rabatek ) a działka malutka w porównaniu z Twoją, a i tak mam nieprzespane noce jak to wszystko ułożyć na tej działce, jak skomponować... Wiem co mi się podoba - może nawet za dużo mi się podoba..... i trudno wybrać i skomponować....Tak więc duża i mała działka to problem ))))
ściskam Ciebie serdecznie i kibicuję w nowych nasadzeniach
an_tre 22:56, 06 paź 2013

Kasiu gratuluję postępu prac i aby jak najwięcej tej jesieni...
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Mala_Mi 09:14, 07 paź 2013

Kasiu.. Ty wiesz co chcesz.. w odróżnieniu ode mnie...