Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

Juzia 20:25, 13 lis 2024

Basieksp napisał(a)
Jeśli te wszystkie kijki to brzozy, to fajnie je posadziłaś będzie fajny brzozowy zakątek Nawiązujący do tego co za płotem, krajobraz będzie się zlewał, tak jakby działka się nie kończyła za płotem

Starałam się je porozrzucać, ale żeby środka mocno nie zasłoniły... bo to pole jednak jakiś urok ma
Chcę tam jeszcze posadzić lilaki, może kaliny i trochę sosen/kosodrzewin.
Basieksp 20:47, 13 lis 2024

Juzia napisał(a)

Starałam się je porozrzucać, ale żeby środka mocno nie zasłoniły... bo to pole jednak jakiś urok ma
Chcę tam jeszcze posadzić lilaki, może kaliny i trochę sosen/kosodrzewin.

Liliaki dla zapachu, ale nie sądziłabym ich za dużo, bo poza kwitnieniem to średnio wyglądają, chociaż bardzo je lubię Chcesz tam mieć, bardziej uporządkowane miejsce czy tak bardziej naturalistycznie, odnosząc się do tego pola?
Patrycja_KG_Lu 21:52, 13 lis 2024

https://www.facebook.com/share/v/12C4teTkA5f/?mibextid=WC7FNe Tobie na te hektary to taki by się przydał sprzęt
Makao 22:25, 13 lis 2024

Ekstra sprzęt
Juzia 09:32, 14 lis 2024

Basieksp napisał(a)

Liliaki dla zapachu, ale nie sądziłabym ich za dużo, bo poza kwitnieniem to średnio wyglądają, chociaż bardzo je lubię Chcesz tam mieć, bardziej uporządkowane miejsce czy tak bardziej naturalistycznie, odnosząc się do tego pola?

Lilaki by robiły za żywopłot
Co znaczy, że średnio wyglądają?
Ja już wyrosłam z ładne/brzydkie
Aby nie chorowały.

To będzie wiejska zagroda Żadnego uporządkowania nie przewiduję
Juzia 09:35, 14 lis 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
https://www.facebook.com/share/v/12C4teTkA5f/?mibextid=WC7FNe Tobie na te hektary to taki by się przydał sprzęt

Hahaha! Myślałam o czymś takim... ale skoro ma być no dig... to te kilka razy przy poplonach przemęczę się z wynajęciem dużego ciągnika.
Póxniej jak już będzie posiana trawa i łąka... to taki sprzęt mi się nie przyda
MagdaLenka 10:37, 14 lis 2024

Juzia napisał(a)

Aby nie chorowały.

Moje chorują. Mam odmianę Krasawica Moskwy i co sezon (czyli na razie 2) ma albo grzyba albo szpeciele.
TAR 10:40, 14 lis 2024

Jak duża masz dzialke?
Basieksp 11:19, 14 lis 2024

Juzia napisał(a)

Lilaki by robiły za żywopłot
Co znaczy, że średnio wyglądają?
Ja już wyrosłam z ładne/brzydkie
Aby nie chorowały.

To będzie wiejska zagroda Żadnego uporządkowania nie przewiduję

Ja mam takiego jednego u siebie w kącie i średnio wyglada u mnie, no ale jak kwitnie to zapachchem nadrabia wszystko Co do wymagań to prawda, nic z nim nie robię, nie choruje, tylko przekwitłe kwiatostany mu usuwam. W wiejskiej zagrodzie muszą być liliaki i kaliny, zawsze były Może jeszcze jerzebiny, jesienią z daleka by świeciły koralami? albo jakiś głóg w kącie, też miałby czerwone owocki jesienią?
Będę kibicować, bo lubię takie klimaty
Patrycja_KG_Lu 12:07, 14 lis 2024

MagdaLenka napisał(a)

Moje chorują. Mam odmianę Krasawica Moskwy i co sezon (czyli na razie 2) ma albo grzyba albo szpeciele.

Oj to bardzo złe wieści, bo to jeden z dwóch lilaków jaki wpadł mi w oko.