Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Basilikum 13:09, 07 lut 2016

Kasik ja tez z bloku nigdy w zyciu nie chcialam na wsi mieszkac, bronilam sie rekami i nogami
No i masz teraz sie nie dam tak szybko stad wykopac

Haniu bazie to nic szczegolnego i ciesza mnie tylko kiedy je widze w luty albo marcu pozatym nie zauwazam.

Gobasiu a moze da sie cos zmienic, oby tch trudnych sytuacji byl jak najmniej a kop od tych pozytywnych Taki energetyyczny by wystarczyl.

Leszczyna kwinie, u nas wszyedzie zolto jak jechalismy do kosciola to w przydroznych rowach pelno zoltej leszczyny. Moja w ogrodzie chyba jeszcze nie, musze pozniej sie dokladniej przyjrzec.
Kasiek 13:12, 07 lut 2016

U mnie tez sie zazolcilo, troche mnie martwi ta wczesna wiosna. Piwonie u mnie w ogrodzie maja liscie, tak samo jak i hortensje. Galimatias pogodowy sie porobil i rosliny wariuja.
Basilikum 13:37, 07 lut 2016

Haniu zapomnialam podziekowac za roze

Kasiu rosliny dadza rade, nie martw sie
bleebla 16:22, 07 lut 2016

Przyszłam na obiecaną kawę a tu krokusy !!! jak super
Basilikum 17:36, 07 lut 2016

kawa przy krokusach tylko ciasta nie mam. Ale zaraz beda buleczki.
Hana75 17:50, 07 lut 2016

Kasik napisał(a)

Ja tak napisałam ogólnie. Wiele optymistów jest wśród nas.
Tylko tak na co dzień, w życiu i sytuacjach, które zdarzają się jedna po drugiej ludzie nie umieją się cieszyć, szukając czegoś niedoścignionego.

Wychowałam sie w bloku i kilkadziesiąt lat mieszkałam w mieście. Wprawdzie spędzałam dużo czasu u Babci na wsi, ale blok i miasto to były moje rejony. 4 lata temu , zaraz po przeprowadzce na wieś mój tato umówiony na wczesny wyjazd z moim synem stanął pod naszą bramką i zastygł Po chwili wszedł i z taka radością opowiedział mi o śpiewie ptaków. Jego szczęśliwą twarz pamiętam do dziś. Jak widać nie trzeba iść do Galerii, czy szukać cudów świata by móc znaleźć radość i chwile szczęścia.
Ale my Ogrodomaniacy wiemy co to radość z maleńkich rzeczy.
: pozdrawiam serdecznie

Witajcie,
Kasik trafiłaś w sedno!!!
Właśnie wracam do życia po grypie żołądkowo-jelitowej...
Pięknie u nas słonko zaświeciło i mimo 5 st.C ubraliśmy się, i pojechaliśmy na naszą działkę (ok. 30 km od mieszkania- bloku Na miejscu: mąż się uśmiecha a 15-stoletniej, wiecznie marudzącej gimnazjalistce uśmiech z buzi nie znikał. Po spacerze wystawili sobie krzesła na taras naszego "domku drewniaka" i córka podsumowała "to jest życie..., wreszcie można odetchnąć po trudach tygodnia"
Naprawdę nie trzeba chodzić na zakupy do Galerii i tak jak pisała moja imienniczka z Koszalina, trzeba się cieszyć każdą chwilą, tym że mogliśmy dziś rano otworzyć oczy na świat boży...
Serdeczne pozdrowionka dla wszystkich
Hana75 17:58, 07 lut 2016

IzaBelo oczarowały mnie Twoje pierwsze wiosenne kwiaty.
U nas nic jeszcze nie kwitnie ale jagoda kamczacka i pigwowce wypuściły młodziutkie listki. Oby im mrozek nie zaszkodził.
Basilikum 18:00, 07 lut 2016

Bo swiat bozy piekny jest
Dzis bylam w kosciele, posluchalam dobrego kazania, pospiewalam, pogadalam z bracmi i sostrami przy kawie. Potem byl dobry obiad a nastepnie popracowalam w ogrodzie, nacieszylam oczy paczkami trzymajacymi jeszcze mocno tajemnice lisci i kwiatow. Ogladnelam kolejny powalajacy zachod slonca, przebieglam 4 km w tempie spacerowym, podgladnelam czaple a teraz czekam na bulki z pieca i porcje Cappucino. I to wszystko sprawia mi taka radosc A jak jutro sie nie obudze to zobacze prawdziwy Swiat Bozy
Kasiek 18:00, 07 lut 2016

Basilikum napisał(a)
kawa przy krokusach tylko ciasta nie mam. Ale zaraz beda buleczki.

Mam paczki z rozanym nadzieniem, moga byc
Basilikum 18:09, 07 lut 2016

Kasia wsiadam w auto
uwielbiam paczki z rozanym nadzieniem a nie jadlam odkad tu mieszkam. U nas tylko ciapowate nadzienie z moreli albo czegos tam zoltego. Za kazdym razem jak jestem w Pl to chce kupic konfiture rozana i albo nie moge znalezc albo zapominam.