Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Milka 12:36, 08 lut 2016

I oczar czerwony pikny jest!
Basilikum 12:39, 08 lut 2016

Irenko ciesze sie, ze cie znow u mnie widze
Milka 12:44, 08 lut 2016

Ja też pora wiosną sie cieszyć
jakie zakupy na ten sezon? fajny masz ten piec, plecki można wygrzać
Basilikum 13:04, 08 lut 2016

Zakupy ogrodowe jeszcze dokladnie nie wiem, beda na pewno bukszpany i cis chyba, hortki i roze Bad Birnacher no i co mi tam jeszcze w oko i lapy wpadnie. Chce jecachac do Gartenreich tam gdzie bylam w zeszlym roku i troche sie obkupic w byliny.
Sliwy chcemy posadzic, bo stare nie owocuja.
Troche nasionek juz kupilam.
Mala_Mi 13:06, 08 lut 2016

Basilikum napisał(a)

Jaka roze polecacie na konfiture?

Dziewczyny polecają by zrywać płatki i je mrozić, a potem ucierać na raz

Nadają się różne stulistne i pomarszczone (rugosa). Przy większości róż jak się kupuje to jest adnotacja.
Louise Odier i Rose de resht, Mme ISAAC PEREIRE
róża damasceńska Kazanlik
Rosa Rugosa Moje Hanenberg
Rosa Rugosa Hansa

A o więcej to musisz pytać różane dziewczyny Albo wujka Googla

Milka 13:10, 08 lut 2016

Basilikum napisał(a)
Zakupy ogrodowe jeszcze dokladnie nie wiem, beda na pewno bukszpany i cis chyba, hortki i roze Bad Birnacher no i co mi tam jeszcze w oko i lapy wpadnie. Chce jecachac do Gartenreich tam gdzie bylam w zeszlym roku i troche sie obkupic w byliny.
Sliwy chcemy posadzic, bo stare nie owocuja.
Troche nasionek juz kupilam.

To na bogato się zapowiada
Jeśli masz hortensje ogrodowe, tnij i skracaj juz teraz i patyki do ziemi, możesz swoje wyhodować. Róża mi nieznana, czyżby na te konfitury??
Cisy i bukszpany taniej ci kupic chyba u nas, auto sporo pomieści
Basilikum 13:54, 08 lut 2016

Ogrodowe to te kuliste? ja na jesien zrobilam szczepki i jedna sie przyjela. Ja bym chciala bukietowe, takie wysoki, ktore maja kwiaty z czubkiem. Tak pieknie u Ciebie kwitly. Ani jednej nie mam wiec i patykow nie ma z czego zrobic. Bukszpany beda male sadzonki z aldiego a potem jakies wieksze w Pl kupie.
Roza ma byc dla ozdoby to taka miejscowa odmiana, mieszkam w okolicy Bad Birnbach i jezdze tam czasami na spacery i tam rosnie ich pelno.
Taka na konfiture tez bym kupila ale nie wiem jaka.
Pszczelarnia 13:59, 08 lut 2016

Mala_Mi napisał(a)

Dziewczyny polecają by zrywać płatki i je mrozić, a potem ucierać na raz

Nadają się różne stulistne i pomarszczone (rugosa). Przy większości róż jak się kupuje to jest adnotacja.
Louise Odier i Rose de resht, Mme ISAAC PEREIRE
róża damasceńska Kazanlik
Rosa Rugosa Moje Hanenberg
Rosa Rugosa Hansa

A o więcej to musisz pytać różane dziewczyny Albo wujka Googla

Tylko proponowałabym nie mrozić a chłodzić.
I poprawię Anię rosa rugosa 'Moje Hammarberg' (nazwa własna w Szwecji), uściślę.

Dziękuję za oczary.
Basilikum 14:03, 08 lut 2016

a ja dziekuje za roze, bede szukac. Pewnie jak spytam w szkolce to mi tez pomoga. Ile musze miec krzaczkow by sie oplacalo zaczynac konfiturowanie?
Milka 18:02, 08 lut 2016

Basilikum napisał(a)
Ogrodowe to te kuliste? ja na jesien zrobilam szczepki i jedna sie przyjela. Ja bym chciala bukietowe, takie wysoki, ktore maja kwiaty z czubkiem. Tak pieknie u Ciebie kwitly. Ani jednej nie mam wiec i patykow nie ma z czego zrobic. Bukszpany beda male sadzonki z aldiego a potem jakies wieksze w Pl kupie.
Roza ma byc dla ozdoby to taka miejscowa odmiana, mieszkam w okolicy Bad Birnbach i jezdze tam czasami na spacery i tam rosnie ich pelno.
Taka na konfiture tez bym kupila ale nie wiem jaka.

Tak, ogrodowe kuliste, a te co ci się podobały, to limelight. Wyślę ci te patyki, jesli chcesz
Same dorodne, wciśniesz w ziemię i będziesz czekać. Rok temu dawałam Edytce i ładnie się przyjęły.
Wysyłałam ci kartkę świąteczna, doszła, czy namieszałam coś w adresie? Bo jakby co, na pw podasz adres prawidłowy
Na konfiturę starczy 3 krzaki, ale myślę o tej rugosa