Ale za to jak smacznie gotują! Poproszę o przepis na bawarskie knedle!
Obśliniłam się na pyszności. Dobrze że mój tak nie gotuje bo musiałbym chyba biegać więcej niż Ty aby to spalićIzuś cudne spotkanie miałyście, czytałam z wypiekami na twarzyBuziak
Haniu oj oj
to Taki przepis jak na kopytka
bulke trzeba miec sucha pocieta w kromeczki ale ile tej bulki nie wiem Do tego jajka i mleko cieple (ale nie ograce ) z woda. No i wyrabiac trzeba az sie nie bedzie kleic. Pietruszka natka do tego i przprawy.
No wiesz u mnie to R robi. Dopytam go w wolnej chwili albo poszukam w necie.
Mam przepis na takie z serem i szpinakiem i te sama robilam juz to moge Ci spisac.
Pyszne sa i te i te. My wypychamy czesto kurczaka takim farszem z knedla bulkowego.
"Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"
Izuś nie szukaj, już znalazłam w necie, jak w lesie, w czasie grzybobrania upoluję dzika lub sarnę, to knedle beda akurat do dziczyzny!
Dobranoc!
Haniu knedelki jemy nie tylko do dziczyzny ale i do kurczaka, czescia ciasta wypychamy a z reszty rbimy kulki i gotujemy. Te z wypchania sa najsmaczniejsze. Pokaz przepis to Ci powiem czy tak robimy (lapkami R)
"Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"
Ja po głaskaniu owieczek...już bym nie zjadła mięska ...... lubię mięsko..ale wole nie uruchamiać mojej wyobraźni przy jedzeniu. Z tego chorego powodu nie zjadłabym pieczonego prosiaka w całości, ani nie jem całych kurczaków, kaczki,.... Wiem, wiem chowa sieje po to by zjeść ... ale tak mam od dziecka..
Za to knedle bym pochłonęła.. niemieckiej kuchni nie znam, ale autriacka mi bardzo smakuje I dobrze, że już nie jeżdżę bo zawsze wracałam dużo grubsza A daniem numer jeden była sałatka ziemniaczana taka jakby z octem?? Próbowałam robić sama ale nie wychodzi tak dobra.. baaa wychodzi mi okropna.