Również polecam seslerię. W tym roku posadziłam 5 szt i zrobię jeszcze podmiankę frosted curls na seslerię, bo ta pierwsza zupełnie się nie sprawdziła.
Z rozplenic wybrałam "Magic", Choć zastanawiałam się na "Hameln"
Naszła mnie taka myśl by na rabatę z hortensjami dosadzic drzewo.... mianowicie miało być 5 linek,dwa miskanty, 4 Annabelle,dwa.moskanty i 5 limek.
Jednak mam posadzone 4 limki i na miejsce tej gdzie miała być piąta,myślę, że można byłoby coś posadzic, ale co???
Zaproponujecie coś??
Przy podjeździe mają być 2 umbry
Pokaż to miejsce, będzie łatwiej. Masz tam miejsce na małe drzewko czy na większe? Ciemne, jasne? Jak małe i ciemne to może śliwa pissardi? Abo jakieś kolumnowe? Zielony grab fastigiata, złoty buk dawyck gold albo może jakieś płaczące?
Kasia, za dużo miejsca nie ma, ale jest szansa,że poszerze tą rabatę o jakieś 30 cm. Na truskawki nie patrzymy, one czekają na swoje miejsce
Drzewko pewnie nie w linii prostej by trzeba było sadzić? Trochę z przodu?
Ps.te żurawki nie wiem czy tam.pasuja....mam jakieś wątpliwości
A możesz dać szersze ujęcie, w sensie całej rabaty? Może z ujęcia bocznego dałoby się objąć? Skoro planowałaś tam 10 limek i kilka miskantow oraz 4 annabelki to jak długa jest ta rabata? Ze 20 metrów? I jak szeroka?
Sadząc drzewko musisz wziąć pod uwagę szerokość korony i o tyle odsunąć sie od tuj. Chyba że tuje będziesz ciąć np. na 2m a korona będzie powyżej.