Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Jana 01:46, 27 wrz 2015

margaretka3 napisał(a)

Reniu, ależy Ty szybka jesteś! Ja nie zapiekam w piekarniku, zawsze pokrojoną dynię dawałam do garnka, z niewielką ilością wody, żeby się rozgotowała. Ja zamierzam dodać galaretkę pomarańczową idę na łatwiznę
Ja się przyznałam, co to za dziwy robię, maż stwierdził, że nie nadąża za mną
oj, a ja nigdy nie robiłam nic z dyni, zresztą pierwsza mi w tym roku urosła i chyba niejadalna bo ozdobna , ale jadłam kiedyś zupę z dyni, z plastrem usmażonego boczku i chyba chili, pyszna była, pikantna, rewelacyjna na jesienne wieczory
Anda 11:25, 29 wrz 2015

Wpadłam z rewizytą Zaznaczam wątek, zapowiada się baardzo ciekawie i będę czytać jak znowu trochę czasu znajdę

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sylwia_slomc... 13:14, 29 wrz 2015

Swego czasu robiłam z dyni takie kandyzowane jakby szklące kostki w smaku podobne do ananasa lub brzoskwini i do placka w zimie dawałam. Dynie w kostkę duzo cukru i soku z cytryny ,albo kwasek i w takimcukrowym syropku rtobiła się szkląca tylko trzeba pilnować żeby się nie rozgotowała i w słoiki.
A zupa z dyni jest na jesień najlepsza na rozgrzanie sycąca bomba witaminowa Ja podaję z jajkiem lub grzankami
07_Rene 14:12, 29 wrz 2015

Gosia, pokaż jakieś ładne widoki żeby lepiej sie mi w domu siedzialo
Mala_Mi 19:59, 29 wrz 2015

Dzięki za przepis....
Leczo z cukini mój jada.. zmusiłam i nawet się przekonał.. Zmusiłam bo zamiast bakłażanów kupił..cukinię... Kupił to musiał zjeść
margaretka3 08:18, 30 wrz 2015

jona napisał(a)

Fajna ta ognista rabata . Szczególnie o tej porze roku, takim lekko zamglonym powietrzu, ślicznie się prezentuje . U mnie najżywsze kolory w warzywniku tzn. dużo żółtego i pomarańczowego. Może dodać jeszcze trochę czerwieni?

Asiu, w tym momencie ta pierwsza część ognistej mocno już pozmieniana, zobaczymy, jak się nowa wersja spisze za rok
Sebek 08:22, 30 wrz 2015

Ognista wygląda przepięknie I jak szybko uzyskałas efekt
07_Rene 12:21, 30 wrz 2015

Nic nie widzę.....
margaretka3 12:47, 30 wrz 2015

Juzia napisał(a)
Ale wstyd z tymi ML

To ja już zamilknę
Słoneczka słonecznikowe przesyłam
margaretka3 12:54, 30 wrz 2015

Jana napisał(a)
oj, a ja nigdy nie robiłam nic z dyni, zresztą pierwsza mi w tym roku urosła i chyba niejadalna bo ozdobna , ale jadłam kiedyś zupę z dyni, z plastrem usmażonego boczku i chyba chili, pyszna była, pikantna, rewelacyjna na jesienne wieczory

Jana, jeszcze mi dobra zupa z dyni nie wyszła ani razu, dlatego wolę zapiekać w piekarniku albo dżem zrobić. Ale może znowu spróbuję
Że ozdobna, to nie znaczy, że niejadalna. Ja w tym roku testuję odmianę 'Sweet Dumpling' - dekoracyjną, ale i jadalną. Jeszcze rośnie