Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Gosialuk 14:47, 17 maj 2018

margaretka3 napisał(a)

Piękne te orliki.
Pszczelarnia 16:01, 17 maj 2018

ChFShow może się uczyć od Ciebie. Masz show w ogrodzie majowym.

Jak się zachowują te irysy po kwitnieniu? Ładne liście? Jeżeli biały powtarza kwitnienie, to liście nie powinny mu się starzeć za szybko.

Jeżeli masz 'Coloratę' , to ona ma chyba taką naturę kuli (w Wojsławicach prowadzą ją tak, poszukam zdjęcia).

AniazZielone... 16:16, 17 maj 2018

Gosiu, przyszłam nadrobić zaległości, ale nie mogę wyjść od Ciebie, tak tu cudnie
Rabaty super przerobione, a ścieżki jak zawsze od linijki
Orliki u Ciebie to po prostu wielkie WOW moje kwitną i nawet nie popatrzę na nie, szkoda. Orliki długo wytrzymują w wazonie? bo to by było jakieś rozwiązanie.
Jeżówka to mnie bardzo zaskoczyła, ja też tak chcę
Kwitł mi floks kanadyjski, śliczny
Urszulla 17:02, 17 maj 2018

margaretka3 napisał(a)

Aga, u mnie nie zielenieją. Ja mam od Kondzia i ten jest cały czas bordowy. I od Laurowiśni siewki - te nie wszystkie są bordowe, ale tak było z nimi od początku.

A ja dostałam od Abiko. W jednej kępie mam zielone i bordowe, ciekawa jestem kwiatów?
Wendy79 18:33, 17 maj 2018

margaretka3 napisał(a)

Chyba ktoś jeszcze miał, ale nie pamiętam. Kondzio miał, ale po którejś zimie mieć przestał. Trzeba będzie się ubezpieczyć i zebrać nasionka.
Lubisz irysy...

Aga, masz knautię? Jest świetna.

Dziękuję Irysy są w mojej trójce ukochanych roślin. Wiesz o co się do Ciebie uśmiecham?

Mam knautię,a raczej knautia ma mnie. Mojego wzrostu, zagarnia moje bylinówki, świetnie się rozsiewa...

sierika 19:33, 17 maj 2018

Pokłony do samej ziemi, naprawdę rabaty oczy rwą.
roma2 19:43, 17 maj 2018

Pokłony i ja składam. Cudnie! Łubiny i u mnie liście wyżarte. Rozumiem, że doczekałam się opuchlaków! Doczytałam co Toszka radzi. Jutro jadę i zobaczę co się dzieje. Kurczę, takie przerwy dwutygodniowe mnie wkurzają coraz bardziej. Posadzone czy posiane, doglądać na bieżąco się nie da.... Zaczynam się sama sobie dziwić, że mi się chce.
Gruszka_na_w... 20:07, 17 maj 2018

Kolekcję irysów masz imponującą. Bylinowa wygląda smakowicie. Warto było nad nią popracować.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Dorota123 20:40, 18 maj 2018

Powtórzę za innymi - piękne masz orliki. Całe rabatki toną w kwiatach.
tulucy 07:07, 19 maj 2018

margaretka3 napisał(a)

Gosiu, czy to cudo się sieje? Zachowuje kolor? Jak tak, to normalnie na kolana bym padła o nasionka