Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe królestwo

Moje małe królestwo

Mathildis 21:22, 04 paź 2015

Jeśli drzewko miało by być kuliste to może też być katalpa nana (ta nie kwitnie, zwykła katalpa kwitnie, ale ma nieregularny pokrój) lub klon Globosum

Zdjęcie faktycznie przedstawia pędraka - z pewnością nie jest to opuchlak, prawdopodobnie pędrak ogrodnicy niszczylistki lub chrząszcza majowego. Pozwolę sobie odesłać Cię mojego postu zamieszczonego u Lukiego
olga80 09:41, 05 paź 2015

Macham poniedziałkowo
dziś wielki dzień cebul , byłam pewna że mam niewiele ale jak się zebrało to mam ok 120 tulipków i 60 lilii do wsadzenia.
Miałam dzis jechać bo bukszpany i śliwowiśnie ale znowu złapałam gume w samochodzie i nie pojadę nigdzie bo na dojazdówce kiepsko się jeździ może jutro skoczę zobaczyć co maja w ofercie. Muszę też kupić korę i wysypeć moje rabaty, wykopać warzywa, posadzić maliny- z malinami może poczekam do deszczu ?? u nas juz długo nie padało a i jeszcze kanciki przy tujach chce zrobić a nie wspomę o prasowaniu w sobotę prałam i wszystko czeka .

Miłego dnia
agnieszka_m 09:46, 05 paź 2015

olga80 napisał(a)
Macham poniedziałkowo
dziś wielki dzień cebul , byłam pewna że mam niewiele ale jak się zebrało to mam ok 120 tulipków i 60 lilii do wsadzenia.
Miałam dzis jechać bo bukszpany i śliwowiśnie ale znowu złapałam gume w samochodzie i nie pojadę nigdzie bo na dojazdówce kiepsko się jeździ może jutro skoczę zobaczyć co maja w ofercie. Muszę też kupić korę i wysypeć moje rabaty, wykopać warzywa, posadzić maliny- z malinami może poczekam do deszczu ?? u nas juz długo nie padało a i jeszcze kanciki przy tujach chce zrobić a nie wspomę o prasowaniu w sobotę prałam i wszystko czeka .

Miłego dnia

To masz sporo planów trzymam kciuki aby się udały i pogoda oczywiście dopisała
AnnaCh 10:00, 05 paź 2015

Prasowanie - najgorsza rzecz na świecie
Ja co tylko mogę to nie prasuję, ograniczyłam do minimum, a i tak mam sterty zaległości.
Życzę powodzenia w realizacji planów
Malgosik 13:54, 05 paź 2015

ja już dawno nie prasuję
odrazu wszystko na półki odkładam
i tak dzieci powywracają na półce
tylko przed wyjściem i to w niedzielę
no dobrze, sobie do pracy też
Marga 14:54, 05 paź 2015

Malgosik napisał(a)
ja już dawno nie prasuję
odrazu wszystko na półki odkładam
i tak dzieci powywracają na półce
tylko przed wyjściem i to w niedzielę
no dobrze, sobie do pracy też

Robię dokładnie tak samo Prasuję przed wyjściem jak coś potrzeba.
olga80 16:41, 05 paź 2015

he he to ja panna porządnicka jestem ok przyznaję się lubie prasować wiem , że to nie możliwe ale lubię

Dostałam dziś sadziec purpurowy od cioci macie może jakieś doświadczenia z tą rosliną ?
Mixtoorka 18:43, 05 paź 2015

Witam serdecznie i dziękuję za miłe słowa i odwiedzenie Maluśkiewicza
waldek727 19:01, 05 paź 2015

olga80 napisała:

Iwonko dziękuje bardzo za link dziś byłam z tym w sklepie gdzie rolnicy zaopatrują się w chemię i wzięłam jednego w słoik i pan stwierdził , że to pędrak.

Tyle co ten pan ze sklepu chemicznego, to i dziecko uczęszczające do przedszkola wie.
Pędrak to typ morfologiczny postaci larwalnej owadów.
Ta na fotce to larwa chrabąszcza majowego.
Też pędrak.
MirellaB 10:10, 06 paź 2015

Ja też porządnicka, ale od czasu gdy dziecko urodziłam to już nie prasuję. Jedynie jakąś sukienkę czy koszulę przed wyjściem co wymaga przeprasowania.
Kiedyś wszysko prasowałam, cieszę się, że już się tego nałogu wyzbyłam - Tobie też radzę