Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 17:28, 16 sie 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ewcia czy Ty masz różaną donicach? Czy to tylko złudzenie? Widoczki rewelacja.Zapisuję się do fanklubu rurewki

Gosiu, mam roze w donicach, jesli to masz na mysli Telefony i ipody lubia czesto pisac cos za nas
U Ciebie rutewka doskonale by pasowala, masz taki romantyczny ogrod
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 17:42, 16 sie 2017

Basilikum napisał(a)
ja tez ja tez juz od jakiegos czasu ja kofam
jak mi sie nie uda kupic w pl to zamowie internetowo

a zapomnialam napisac, ze fotki jak zwykle pierwsza klasa najpierw poiegalam po O a Twoj watek zostawilam sobie na deser a teraz ide slodko spac

Izabelo, dzieki
W szkolce w Illertissen na pewno dostaniesz
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 17:56, 16 sie 2017

Ewa777 , Ewuniu dziekuje za zdjecia luster Cos juz chodzi mi po glowie, ale czy i kiedy nastapi realizacja to nie wiadomo. To rozwiazanie ktore Tobie sie podoba mi rowniez bardzo sie spodobalo. Jest takie nieoczywiste i bardzo ludzace

Kawa, Kamilko, dziekuje Hehe, galy Ja mysle, ze Ty masz oczeta

Mixtoorka, Karo Rutewka robi furore U mnie bardzo dlugo miala zamkniete kwiaty, takie lila kuleczki, chyba caly miesiac. Zaczela je otwierac krotko przed urlopem a teraz zaczyna przekwitac. Czyli suma summarum cos kolo 6-8 tygodni byla u mnie taka mgielka. To jej pierwszy sezon, zobaczymy jaka bedzie w przyszlym. To odmiana Splendide.

anabuko1, Aniu, jezowki bardzo ladnie prezentuja sie w poblizu hortek

Kasiek, no bylo urlopowo, ale wszystko co dobre szybko sie konczy

Wendy79 18:04, 16 sie 2017

Anda napisał(a)

Wendy79, Aga, a chcesz nasiona scabiosy czy knautii tej fioletowej? Ta moja scabiosa jest sterylna, ale knautie moge sprobowac zebrac. To ciekawe, ze u Ciebie zawilce nie chca rosnac. A jaka masz glebe?

Spróbuj zebrać knautię, ja swoją rozmnożyłam z własnych nasion. Mam taką ciemno-różową. U mnie glina, ale może to pora pobierania sadzonek im nie odpowiadała?

Gruszka_na_w... 21:31, 16 sie 2017

U mnie kosmosy w tym roku o wiele mniejsze niż w ubiegłym. Cieszy mnie to bardzo.

Piękne lato pokazujesz, a rutewka skradła mi serce.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Anda 14:24, 17 sie 2017

Wendy79 napisał(a)

Spróbuj zebrać knautię, ja swoją rozmnożyłam z własnych nasion. Mam taką ciemno-różową. U mnie glina, ale może to pora pobierania sadzonek im nie odpowiadała?

Ok, zbiorę tą liliową knautię. Mam nadzieję, że mi się uda
U mnie też glina. Mam nadzieję, że jednak doczekam się wysokich zawilców....
Anda 14:26, 17 sie 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
U mnie kosmosy w tym roku o wiele mniejsze niż w ubiegłym. Cieszy mnie to bardzo.

Piękne lato pokazujesz, a rutewka skradła mi serce.

U mnie część wysoka, ale mniejsza niż w zeszłym roku, a część niska nawet. Może to zależy od towarzystwa? Przy wysokich roślinach rosną bardziej w górę?
Cieszę się, że rutewka skradła Tobie i innym serce
Pszczelarnia 16:43, 17 sie 2017

Śliczna ta aksamitka drobna. Wiesz dokładnie jaka to odmiana? Zbierzesz nasiona z niej?

Jeśli tak, tom chętna.
Anda 17:42, 17 sie 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Śliczna ta aksamitka drobna. Wiesz dokładnie jaka to odmiana? Zbierzesz nasiona z niej?

Jeśli tak, tom chętna.

Tez ja lubie Na dodatek pachnie lekko pomaranczami To Tangerine Gem. Hodowalam ja z nasionek ze sklepu bio, wiec nie powinna byc sterylna. Zbiore nasionka
asiak 18:28, 17 sie 2017

Ewuniu, cóż mogę napisać? Po prostu pięknie