Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

mira 21:48, 23 sie 2017

Anda napisał(a)

http://www.w-rusch.de/gaerten_in_belgien.htm

http://www.w-rusch.de/gaerten_in_holland.htm

https://appeltern.nl/de/

Można by pomyśleć o zwiedzeniu chociaż trzech

Och, szkoda że miesiąc temu te linki nie znaliśmy, ale i tak koleżanki - Pszczółka i Aldona miały oko i wypatrzyły cuda - chyba gdzieś się ocieraliśmy o Twój ogródek w drodze - w każdym razie wysyłałam dobre myśli

czy można jeszcze róże gnojówką z żywokostu podlać czy już nie - u mnie mokro nie wiem czy wogóle dolewać

pozdrawiam
HanaK 22:47, 23 sie 2017

Ewo, witam, jak zwykle u Ciebie cuda Patrzę na moją rabatę z hortensjami i widzę, że muszę ją trochę ożywić. Bardzo mi się podoba to połączenie Limek, jeżówek i kłosowca.

Przyjrzalam sie ostatnio w Zweibruecken hortensjom Grandiflora i moja nia nie jest. To na pewno Limka

katel 22:49, 23 sie 2017

Anda napisał(a)

Basiu, sama nie wiem jeszcze co z nią zrobić na zimę Muszę się doinformować u Kasi Katel. Pozdrawiam również

Ja dopiero od zeszłego roku mam rutewki, ściełam je trochę żeby wiatr nie połamał i podsypałam korą taką grubszą warstwą ok 10cm, zimą było u nas chyba do -22stopni i wszystkie bez problemu przezimowały, nawet te zadołowane w skrzyniach na warzywa - te miały też mniejszą warstwę kory.
patrycja 13:08, 24 sie 2017

Wrzuciłam zdjęcia róż, jeśli byś miała ochotę i czas zajrzyj do mnie
Kawa 13:22, 24 sie 2017

Ewuś coś mi się do heptakodium przyplątało
jakieś brązowe plamy się robią
jakiś grzyb czy co?
pytam jako matkę chrzestną
Anda 14:04, 24 sie 2017

mira napisał(a)

Och, szkoda że miesiąc temu te linki nie znaliśmy, ale i tak koleżanki - Pszczółka i Aldona miały oko i wypatrzyły cuda - chyba gdzieś się ocieraliśmy o Twój ogródek w drodze - w każdym razie wysyłałam dobre myśli

czy można jeszcze róże gnojówką z żywokostu podlać czy już nie - u mnie mokro nie wiem czy wogóle dolewać

pozdrawiam

Miro, może następnym razem się Wam te linki przydadzą i może następnym razem wdepniecie na kawkę

Żywokostem można podlewać bodajże do września/października, tak więc możesz lać jak się trochę osuszy
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 14:05, 24 sie 2017

HanaK napisał(a)
Ewo, witam, jak zwykle u Ciebie cuda Patrzę na moją rabatę z hortensjami i widzę, że muszę ją trochę ożywić. Bardzo mi się podoba to połączenie Limek, jeżówek i kłosowca.

Ja tam mam jeszcze kosmosy, które co roku wysiewają się pod hortensją. Jak już jeżówki przekwitną to bardzo ładnie kosmosy je zastępują.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 14:06, 24 sie 2017

katel napisał(a)

Ja dopiero od zeszłego roku mam rutewki, ściełam je trochę żeby wiatr nie połamał i podsypałam korą taką grubszą warstwą ok 10cm, zimą było u nas chyba do -22stopni i wszystkie bez problemu przezimowały, nawet te zadołowane w skrzyniach na warzywa - te miały też mniejszą warstwę kory.

To dobra wiadomość, dzięki Kasiu
Anda 14:06, 24 sie 2017

patrycja napisał(a)
Wrzuciłam zdjęcia róż, jeśli byś miała ochotę i czas zajrzyj do mnie

Zaraz lecę do Cię
Anda 14:07, 24 sie 2017

Kawa napisał(a)
Ewuś coś mi się do heptakodium przyplątało
jakieś brązowe plamy się robią
jakiś grzyb czy co?
pytam jako matkę chrzestną

To może być grzyb. Masz jakieś fotki?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies