Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 19:32, 01 wrz 2017

tulucy napisał(a)
Z ciekawością czytam o gaurze, bom ją nabyła. I teraz się główkę, gdzie i z czym ją posadzić. Pójdzie pewnie na najbardziej suchą rabatę. Ale jakie by jej sąsiedztwo zapewnić...

Szałwie, te wysokie, np. Caradonna, no i trawy, np. Stipa
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Basilikum 19:48, 01 wrz 2017

tulucy napisał(a)
Z ciekawością czytam o gaurze, bom ją nabyła. I teraz się główkę, gdzie i z czym ją posadzić. Pójdzie pewnie na najbardziej suchą rabatę. Ale jakie by jej sąsiedztwo zapewnić...

robilam duzo fotek gaury na rabatach miejskich, zaraz poszukam i podesle Ci link
Kasia_CS 19:50, 01 wrz 2017

oj edytuję, bo myślałam, że to wątek Inki
Basilikum 19:54, 01 wrz 2017

rabata z gaura jest tu https://www.ogrodowisko.pl/watek/5901-pod-bialo-niebieska-chmurka-ogrod-basilikum?page=1117#post_6
tam jest na pewno sucho i slnecznie, bo to na srodku drogi miedzy dwoma pasami jezdni
tulucy 20:23, 01 wrz 2017

Iza dzięki wielkie, popatrzyłam już
inka74 21:40, 01 wrz 2017

Ewcia - bardzo pomogłaś!
Warmia 22:04, 02 wrz 2017

Cofnęłam się do fotek, jak zawsze zrobione po mistrzowsku
Moja knautia nie zakwitła drugi raz, ale rozsiała się jak głupia. Przynajmniej tak mi się wydaje, że to ona.
13:53, 03 wrz 2017
Trafiałam do Ciebie z wątku Top różany.
Piękne masz róże Ando.No i wszystkie bym chciała,które pokazałaś Ale nie da się.
Muszę wybierać bo jednak róże to chyba najbardziej kapryśne rośliny.
Sporo masz róż w doniczkach.Jak jest z ich pielęgnacją? Łatwiej je pielęgnować w gruncie czy w donicach? Co ile sezonów je przesadzasz do większych?
Sporo tych moich pytań ale chętnie bym posadziła je też w donicach.Bardzo mi się podoba u Ciebie no i te róże
Margerytka40 18:15, 03 wrz 2017

Anda zamówiłam sobie rutewkę Delavaya-Splendide i teraz mam problem bo nie wiem co z nią,gdzie ją wsadzić jak przyjdzie. Naczytałam się w necie o niej ,myślisz że w półcieniu da radę? Jakie podłoże jej dać,okrywać na zimę? Nie miała baba kłopotu
kasia_c 19:07, 03 wrz 2017

Przychodzę z pytaniem. Co oznacza jak róża wypuszcza pojedynczy, gruby pęd. Dziwnie to wygląda i nie wiem czy go się przycina czy to normalne?

Jedna z moich róż chyba dostała teraz plamistości. Czy teraz jeszcze przyjąć czy już nie ma co przed zimą?