Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 11:21, 06 mar 2018

mirkaka napisał(a)
Ewa a Ty znasz tę różę Chandos Beauty , masz ją w ogrodzie? Pytam bo mam jedną NN i bardzo pasuje do opisów Chandos Beauty. Może mogłabyś pomóc mi ją zidentyfikować?

W ogrodzie jej nie mam, ale w szkółce ją mamy i jest to jedna z najlepiej sprzedających sie róż, zwłaszcza podczas kwitnienia
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 11:23, 06 mar 2018

Brzozowadziewczyna napisał(a)

Wielkie dzięki! Właśnie szukałam jakiegoś rozwiązania na ich rozpięcie, bo przecież po tyczce nie dadzą rady Mam nadzieję, że znajdę w jakimś ogrodniczym takie ładne kratki
Jeszcze raz dzięki. Pozdrawiam serdecznie!!
P.S.A jak ładnie to wygląda Super!!

Te kratki kupowałam bodajże w O..i Cieszę się, że Ci się spodobało W tym roku po tych kratkach będzie się wspinał chyba groszek cukrowy, albo żółta fasolka. Właśnie nie mogę się zdecydować, co lepsze.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 11:23, 06 mar 2018

kasja83 napisał(a)
Hej Ewo. Zaglądam po długiej przerwie...macham cieplutko-oby do wiosny

No, wreszcie się pani ze snu zimowego zbudziła
Anda 11:27, 06 mar 2018

abiko napisał(a)
Anda patent na ogórki masz jak ja tylko kiedy ja takie zdjęcia będę robiła

Aga Henri Cartier-Bresson (taki znany fotograf z ubiegłego wieku) zawsze powtarzał, że jeśli nie wiesz, jak zrobić dobre zdjęcie, to podejdź bliżej. U mnie ta metoda się wspaniale sprawdza
Anna_ogrodni... 12:06, 06 mar 2018

Ewuś wiesz chyba nie będzie szpaleru z róż (w tym miejscu) bo poradziłam się Danusi i ona stwierdziła ze miejsce w kto rym te róże miałyby rosnąć przypomina ogród japoński i one nie pasują. Wiesz popatrzyłam i stwierdziłam ze Danusia ma racje.Dobrze ze na to zwróciła mi uwagę.
Ale róże kocham i tak gdzieś znajdę dla nich miejsce Zobaczę jak zakwita te które kopiłam jesienią
pozdrawiam serdecznie miłego dnia
gobasia 14:36, 06 mar 2018

Ewo zapraszam ,jak znajdziesz chwilkę...wstawiłam zdjecia rabatki na której chcę róże
Kawa 14:40, 06 mar 2018

Ewunia macham
u Ciebie już wiosna? bo u mnie jeszcze śnieg...
Waclaw 18:38, 06 mar 2018

Anda napisał(a)

Też jestem ciekawa, jak Ci się to uda i co z tego wyjdzie To mi się podoba w byciu ogrodnikiem-hobbystą, zawsze można spróbować czegoś nowego. A zakupoholizm znam, jak chyba prawie całe forum tutejsze

No tak, również z tym kupowaniem masz rację.
Ewo,
kiedy czytałem Twoje wpisy o różach, to "z pewną nieśmiałością" pomyślałem, że być może zechcesz zaproponować róże na moją rabatę. Róże oraz ich rozmieszczenie.
Masz wszystko co potrzeba: wiedzę, zmysł artystyczny, wizje.
Plan mojej rabaty umieściłem w moim wątku. Zaprojektowałem tam rownież róże ale z wielką chęcią zdałbym się na Twoją wiedzę. Czy znajdziesz czas i chęci?
Waclaw 18:39, 06 mar 2018

Anda napisał(a)

Aga Henri Cartier-Bresson (taki znany fotograf z ubiegłego wieku) zawsze powtarzał, że jeśli nie wiesz, jak zrobić dobre zdjęcie, to podejdź bliżej. U mnie ta metoda się wspaniale sprawdza

dobre
Anda 20:38, 06 mar 2018

Anna_ogrodniczka napisał(a)
Ewuś wiesz chyba nie będzie szpaleru z róż (w tym miejscu) bo poradziłam się Danusi i ona stwierdziła ze miejsce w kto rym te róże miałyby rosnąć przypomina ogród japoński i one nie pasują. Wiesz popatrzyłam i stwierdziłam ze Danusia ma racje.Dobrze ze na to zwróciła mi uwagę.
Ale róże kocham i tak gdzieś znajdę dla nich miejsce Zobaczę jak zakwita te które kopiłam jesienią
pozdrawiam serdecznie miłego dnia

Dobrze Ci Danusia doradzila, bo rzeczywiscie cos bylo nie tak z tym miejscem.

Ciekawa jestem, gdzie w takim razie znajdziesz miejsce dla nowych roz Zagladam do Ciebie i czekam na fotki roz jesiennych
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies