Serdecznie dziekuje wszystkim za przemile komentarze

Ciesze sie, ze podoba Wam sie moj taras, ktorego rzeczywiscie chyba jeszcze nie pokazywalam w calej okazalosci

Kawka bardzo na nim smakuje. Jest od strony polnocno-zachodniej i to jest bardzo duzy plus, bo sie tak mocno latem nie nagrzewa. Zawsze chcialam miec taras podniesiony, a tu takie pochwaly. Ciesze sie bardzo
Martini, bylam
Warmia Marti, na orliki uwazam i na razie wszystko jest ok. Wreszcie mi sie ich troche rozsialo

Mam nadzieje, ze beda ladnie kwitly.
Anbu, orliki mam posadzone bardzo blisko siebie, chyba co 15 cm. Czesc sie sama wysiala

Wsrod nich sa narcyzy. Obok posadzone mam ciemierniki, liatry, niedaleko miodunki, w poblizu pieciornika Miss Willmott (nie jest taki krzaczasty jak te bardziej znane). Dosadzilam teraz do nich nowa prymulke na probe. Twoje Barlowy pewnie sie skrzyzuja i wyjdzie z nich cos fajnego
Izabelo Basilikum, no udalo mi sie z tymi wysiewami
Malgol Gosiu, ten czosnek to Purple Sensation

Glowkowaty ma kolor bardziej bordowy, ten jest bardziej fioletowy. Bardzo ladny kolor ma tez Allium atropurpureum

A przywrotnikow mam tam posadzone chyba 5 w rzadku jako obwodke
Kasia_CS i Malgol, donice na roze maja 50cm wysokosci a wchodzi do nich ok 50L ziemi. Nie mam zadnych wkladow, ziemia jest do samego dolu, tylko na dole donicy mam szczatki starych doniczek jako drenaz

Tutaj napisalam co nieco
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6070-doswiadczalnia-bylinowo-rozana?page=760#post_4
Effka, Ewo, laczki sa dobre nie tylko dla owadow ale tez dla ogrodnikow, bo jak juz sie przyjma, to nie trzeba za duzo przy nich robic
eee_taam, Justyno, postaram sie pokazywac go czesciej, ale przyznaje, ze wole fotografowac roslinki niz dodatki ogrodowe
Mar_za, Marzeno, uklad znajomy? Duzo jest pewnie takich tarasow

Twoj jest sliczny