Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Mixtoorka 12:38, 07 maj 2018

jak pięknie taras masz super komfortowy, bo, że piękny to już wszyscy pisali więc wiadomo.

Wysiew własny pierwsza klasa, u mnie jakoś zawsze słabo wychodzi trzymam kciuki za zachwycającą łączkę. Będzie piękna i będą piękne zdjęcia

O Jude doczytałam, że to może być czarna plamistość- przetrwalniki grzybów w pędach, te bordowe plamy na pędach i spowolniony rozwój.
Agania 12:39, 07 maj 2018

Kadr z mebelkami jak marzenie...śliczny Vialii, u mnie się nie przyjął.
pozdrawiam Ewa
ren133 13:05, 07 maj 2018

Anda napisał(a)
Przy okazji skosiłam jeszcze trawnik. Zdjęcia robiłam jeszcze przed ścięciem wąsów trawy. Wykancikować też jeszcze muszę i pod czereśnią wypielić

Bardzo klimatycznie
Annak 13:29, 07 maj 2018

Klimatycznie i pięknie. Obejrzałam, oczy odpoczęły a ja się pozachwycałam.
Niezmiennie serdecznie pozdrawiam
anabuko1 14:21, 07 maj 2018

Dziwna ta Nowa primula. Gdybyś nie napisała, że to ona .Wcale nie stawialabym na nią.
Taras bardzo ładny . Widać swoisty charakter.
A trawnik jak marzenie.mój się zachwascil .A nie mam czasu ganiac z nożykiem. Zawsze są inne pełniejsze sprawy.
Robiam już niedawno oprysk na chwasty i mniszka.Ale rezultatów nie widzę. Cóż powtórzę jeszcze.
Pozdrawiam
Kasia_CS 15:16, 07 maj 2018

Anda napisał(a)

Kasia_CS i Malgol, donice na roze maja 50cm wysokosci a wchodzi do nich ok 50L ziemi. Nie mam zadnych wkladow, ziemia jest do samego dolu, tylko na dole donicy mam szczatki starych doniczek jako drenaz

Kurcze, żebym to ja wiedziała ile mają pojemności moje donice - one mają już drenaż w sobie , bo takie są dwupoziomowe.. tylko, że mają sporą średnicę, za to mniejszą głębokość..

może spróbuję z jakimiś różami, których mi nie będzie szkoda w razie czego
Rench 18:28, 07 maj 2018

Anda napisał(a)

Koniec

Ślicznie
Czy takie osłonki wiklinowe białe mogą stać na niezadaszonym tarasie,czy się zniszczą?
Strasznie mi się podobają,ale nie mam dachu.

Odgapiłam od Ciebie ślaz dziki, czy u ciebie jest jako bylina? Czy traktujesz go jak jednoroczny?
Ewa777 18:43, 07 maj 2018

Wszystkie zdjęcia przejrzałam, ale chyba zapomniałam się wpisać Piękny masz taras - powtórzę za dziewczynami
Anda 22:15, 07 maj 2018

Mixtoorka napisał(a)
jak pięknie taras masz super komfortowy, bo, że piękny to już wszyscy pisali więc wiadomo.

Wysiew własny pierwsza klasa, u mnie jakoś zawsze słabo wychodzi trzymam kciuki za zachwycającą łączkę. Będzie piękna i będą piękne zdjęcia

O Jude doczytałam, że to może być czarna plamistość- przetrwalniki grzybów w pędach, te bordowe plamy na pędach i spowolniony rozwój.

To raczej nie jest czarna plamistość, ale jakiś rodzaj grzyba może to być. Poczytałam trochę na temat i znalazłam parę nazw, ale to i tak nic nie pomoże. Obserwuj ją i nie nawoź za mocno.

Łączka na razie rośnie, ale powoli. Mam nadzieję, że w czerwcu już będzie kwitnąć
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 22:17, 07 maj 2018

Agania napisał(a)
Kadr z mebelkami jak marzenie...śliczny Vialii, u mnie się nie przyjął.
pozdrawiam Ewa

Ta prymulka podobno nie jest taka łatwa do utrzymania. Lubi wilgoć i nie lubi gleb zasadowych. U mnie w tym miejscu co prawda raczej wilgotnawo, ale zasadowo. Dlatego kupiłam ja tylko na próbę
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies