Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

gosika67 23:03, 07 maj 2018

Trawniczek kolor m taki intensywny, rzuca się w oczy.Jak róże, masz mszyce?
Posiedziałabym u Ciebie na tarasie.
jankosia 23:08, 07 maj 2018

Ewa, jak u ciebie wszystko dopieszczone to napatrzeć się nie mogę Mój stół ogrodowy był ostatnio tak czysty z osiem lat temu. Czym ty go traktujesz że tak wygląda? Taras wraz z otoczeniem prezentuje się bardzo bardzo, do folderu reklamowego w sam raz. I chyba rzeczywiście zwykle pokazujesz ogród z innej perspektywy, bo ja tylko pamiętam kiedyś kawałek okna tarasowego, ale szerszych kadrów ni chu chu.

I na łączkę miejsce znalazłaś? Jak? Chabry lubię bardzo i one mnie też
Pierwiosnek superowy, w tym sezonie byłam na niego już prawie skuszona, ale się opamiętałam, bo u mnie żadne nie rosną, a ja nie mogę się za bardzo starać
jankosia 23:11, 07 maj 2018

No i widać żeś rasowy ogrodnik- ziemi nie depczesz, tylko grzecznie po deseczkach
Kasia_CS 23:32, 07 maj 2018

Ewo, tak sobie myślę nad moimi różami sadzonymi jesienią - część rośnie ładnie i buduje całkiem fajny krzaczek (np. Pastella, Marchenzauber), a część marnie, choć spodziewałabym się po nich zupełnie innego zachowania (Aphrodite, Voyage, Claire renaissance).. i pytanie brzmi - czy zbyt głębokie posadzenie róży może spowodować jej słabszy wzrost? sadziłam raczej w pośpiechu i część po ciemku nawet, więc nie kontrolowałam w pełni tego sadzenia... wiadomo, że sadzonki też są różne itd, ale... co o tym myślisz?
Makao_J 09:58, 08 maj 2018

Soczysta zieleń u Ciebie. Moja nie jest taka ładna.
Kawa 10:06, 08 maj 2018

ślicznie
rabatki dopieszczone
macham deszczowo
Basilikum 13:51, 08 maj 2018

Anda napisał(a)

Dziki ślaz niestety u mnie jednoroczny i chyba nawet się nie wysiał, a na to liczyłam. Izabela Basilikum też go miała. Może jej się zapytaj, czy u niej przetrwał

nie przetrwal, zebralam nasionka, powinnam je wysiach cholerka, zapomnialam. No i przez ta susze mi sie wcale nie chce siac, bo to ciagnie za soba podlewania
abiko 14:20, 08 maj 2018

Anda ale piękne masz mebelki na tarasie, takie klimatyczne. Ślicznie to wygląda. Kurcze.. nie zakorzeniła mi się żadna róża z ubiegłego roku zakupiona w szkółce u nas. Masakra. Zresztą z tego roku również.. jakiegoś pecha mam chyba w tym roku.
20:13, 08 maj 2018
przychodze z tym wpisem

Anda napisał(a)
Jest rada na rozłażące sie bzy. Bzy szlachetne np. Syringa x prestoniae nie okulizowane na podkładkach Syringa vulgaris, tylko hodowane poprzez meristemy (Meristemvermehrung - kultura in vitro w laboratorium) albo hodowane z patyczków, bez podkładki, nie rozlazą sie pod ogrodzie

Warto zwrócić uwagę przy kupnie, czy bez ma na dole widoczne miejsce okulizacji, szczepienia na podkładce. Taki bez będzie sie rozłaził bardziej niż te bez zgrubienia, bo bez szczepienia na podkładce.

normalnie jestem pod wrazeniem ...kupiłam sobie w tym roku bez Marceau ...intensywny zapach duze kwiatki te pojedyncze ...no i co czytam ..bedzie sie rozłaził? jednak ...no nic ..bede wiązac w razie draki bo takich wielkich płatów u zadnego beza nie widziałam ...mam krasawice moskwy z zeszlego roku ..i ma przez pól mniejsze te malutkie kwiatuszki i sama kiść tez duzo mniejsza i nie sadze zeby to był problem duzej ilości nawozu ...bo jak kupowałam to było duzo innych bzów (a tym samaym typem metek jakby od jednego producenta) a kwiaty miały mniejsze zakochałam sie w tym bzie ))
paulina_ns 20:40, 08 maj 2018

Dokopałam się do zdjęć ślicznie masz Ewka i przywrotnik u Ciebie już taki wielki, u mnie jeszcze maleństwa, ale nie dawno posadzone. Ewka czy ja dobrze zobaczyłam,że masz u siebie wiąza? Ile on już ma? Piękny jest o ile to on