Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 22:18, 07 maj 2018

Ren133 i Annak serdecznie dziękuję Fajnie, że się podoba
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 22:20, 07 maj 2018

anabuko1 napisał(a)
Dziwna ta Nowa primula. Gdybyś nie napisała, że to ona .Wcale nie stawialabym na nią.
Taras bardzo ładny . Widać swoisty charakter.
A trawnik jak marzenie.mój się zachwascil .A nie mam czasu ganiac z nożykiem. Zawsze są inne pełniejsze sprawy.
Robiam już niedawno oprysk na chwasty i mniszka.Ale rezultatów nie widzę. Cóż powtórzę jeszcze.
Pozdrawiam

Ja ogólnie za prymulkami nie przepadam, ale ta forma kwiatu i kontrast kolorów bardzo mi się spodobał.
Mój trawnik też nie jest idealny, ale po krótszym koszeniu chwastów tak mocno nie widać
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 22:21, 07 maj 2018

Kasia_CS napisał(a)

Kurcze, żebym to ja wiedziała ile mają pojemności moje donice - one mają już drenaż w sobie , bo takie są dwupoziomowe.. tylko, że mają sporą średnicę, za to mniejszą głębokość..

może spróbuję z jakimiś różami, których mi nie będzie szkoda w razie czego

Jesli donice nie są takie głębokie, to weź jakieś rabatówki nie za duże
Anda 22:23, 07 maj 2018

Rench napisał(a)

Ślicznie
Czy takie osłonki wiklinowe białe mogą stać na niezadaszonym tarasie,czy się zniszczą?
Strasznie mi się podobają,ale nie mam dachu.

Odgapiłam od Ciebie ślaz dziki, czy u ciebie jest jako bylina? Czy traktujesz go jak jednoroczny?

Te osłonki mam dopiero od niedawna. Myśle, że jeden sezon wytrzymają, ale czy dłużej... Nie liczę na to

Dziki ślaz niestety u mnie jednoroczny i chyba nawet się nie wysiał, a na to liczyłam. Izabela Basilikum też go miała. Może jej się zapytaj, czy u niej przetrwał
violaskom 22:26, 07 maj 2018

Ewa zaglądam do Ciebie często, podpatruję, podziwiam i korzystam z rad jakie dajesz innym. Obrazki jak z folderu reklamowego. Pięknie. Pozdrawiam.
tulucy 22:29, 07 maj 2018

Podziwiam po cichu ostatnio
Anda 22:35, 07 maj 2018

violaskom napisał(a)
Ewa zaglądam do Ciebie często, podpatruję, podziwiam i korzystam z rad jakie dajesz innym. Obrazki jak z folderu reklamowego. Pięknie. Pozdrawiam.

Witaj u mnie Cieszę się że zaglądasz A jeśli znajdziesz chwilkę na wymianę zdań, to też się bardzo ucieszę
Anda 22:40, 07 maj 2018

tulucy napisał(a)
Podziwiam po cichu ostatnio

Ej, no weź, co tu jest do podziwiania? Ten mój skrawek, kawalątek, mini. Brakuje mi przestrzeni. Tak sobie dzisiaj chodziłam po ogrodzie i co rusz to bym coś pozmieniała, a tyle na wiosnę już poprzesadzalam. Teraz susza i to mnie wstrzymuje Najchętniej to przygarnęlabym ogród sąsiadów, bo nic w nim nie robią oprócz koszenia trawy, ale nie chcą się zgodzić

Do Ciebie zaglądam regularnie tylko pisanie jakieś nieregularne mi wychodzi
tulucy 22:48, 07 maj 2018

To obie mamy tak samo też koncepcję przesadzeń realizuję
tulucy 22:52, 07 maj 2018

Od sąsiadów to ja bym normalnie kupiła, jakby tylko chcieli sprzedać... Brakuje mi niedużo, tak z 500 metrów bym była w miarę zaspokojona

Ostatnio sąsiadka przyjechała sprzątanie wiosenne zrobić. Ucieszyłam się, że może zacznie dbać (ona teraz na odległość trochę, mieszka kilkanaście km dalej). A tu zonk, okazuje się, że sama z siebie to by był cud, wezwania sąsiedzi niektórzy podostawali do uprzątnięcia posesji... Chwała gminie czy komu tam za to...