Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 09:21, 11 maj 2018

makadamia napisał(a)
Dla Ciebie taras jest normalny, a dla nas - cudo.
U nas tarasy zawsze są podniesione, takie na poziomie trawnika widuję tylko na zdjęciach posiadłości holenderskich i bardzo mi się podobają.
Zastanawiam się tylko - czy oni tam fundamentów nie robią?

Ciesze sie bardzo, ze sie podoba. Moze taki trend tez sie w PL wykluje

Pod tarasem drewnianym raczej nie robi sie fundamentow. Wystarczy porzadnie utwardzic podloze takim specjalnym grysem kamiennym. Sasiedzi maja plytki na tarasie i rowniez fundamentow nie robili
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 09:21, 11 maj 2018

Makusia napisał(a)
No własnie Asia mi uświadomiła, w czym rzecz z tarasem- nie jest podniesiony! Ależ fenomenalne wrażenie robi dzięki temu! Można się rozpędzić w domu i na bosaka "fruuuu" prosto na ogród

I tak wlasnie robimy

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 09:24, 11 maj 2018

inka74 napisał(a)
jak mi brakuje takich kadrów od ciebie... może i ogród niewielki ale z jakim smakiem zrobiony. Pięknie spatynowane meble. Bardzo ciekawa jestem łączki. Jak finalnie będzie wyglądała i czy owady będą. U mnie bardzo mało pszczół dużo bąków za to.

Dziekjue Caly czas pracuje nad tym moim ogrodkiem i chyba nigdy tej pracy nie ukoncze

Laczki tez bardzo ciekawa jestem. Czy w tym roku w ogole bedzie jakis efekt? Czy jednoroczne sie porzadnie wysieja? Czy w przyszlym roku nie zdominuje tej laczki perz albo inny chwast?

Z baczkow tez nalezy sie cieszyc. Im tez coraz trudniej na tym swiecie
MartaKozak 11:45, 11 maj 2018

Ewus, zajrzyj do mnie prosze, cos zlego dzieje sie z jedna edenka
malgol 11:48, 11 maj 2018

Anda napisał(a)

Chemia raczej nie zadziala, bo larwa w srodku liscia, a sama muszka-matka nie zywi sie liscmi.

O widzisz, co mądra glowa to mądra głowa martwi mnie tylko,że dużo liści będę musiała usunąc
inka74 11:49, 11 maj 2018

Anda napisał(a)
Z baczkow tez nalezy sie cieszyc. Im tez coraz trudniej na tym swiecie
Absolutnie ich nie przeganiam, też zapylają roślinki choć miłością nie darzę bo wszystko co ma żądło i nie jest pszczółką to jest podejrzane.
Anda 11:50, 11 maj 2018

malgol napisał(a)

O widzisz, co mądra glowa to mądra głowa martwi mnie tylko,że dużo liści będę musiała usunąc

Dopiero maj. Roza jeszcze wiele listkow wypusci i nie bedzie widac. Lepiej teraz poucinac niz w przyszlym roki miec ich jeszcze wiecej
Anda 11:52, 11 maj 2018

inka74 napisał(a)
Absolutnie ich nie przeganiam, też zapylają roślinki choć miłością nie darzę bo wszystko co ma żądło i nie jest pszczółką to jest podejrzane.

Z corcia trzmiele nazwalysmy miskami, bo sa takie puchate i pocieszne. Na dodatek glupiutkie jak Mis Puchatek Slodkie. Uzadla Cie dopiero, jak na nich usiadziesz
Boimy sie tylko os. Te to wredoty sa.
13:14, 11 maj 2018
kurtuazji to i ja nie lubię ....doskonale wiem kto nie czyta bo zwyczajnie go nie interesuje to co ja pisze i pokazuję ....to dla mnie normalne ...nie prowadze watku dla fejmu i trzaskania stron ))

a po łebkach to i ja nie lubię przelatywac watków ...choc jest wiele tzw tendencyjnych gdzie atrakcyjne głownie sa foty ...bo u ciebie Ewo to trudno nie czytać ...

zwłaszcza że pokazałas żwirkowe przedogrodki koszmarki ((( które nigdy nie były modne ...a chwast w nich trzeba chemicznie tepić ...bo i tak urośnie ...mam żwirkowy podjazd na auta to wiem co sie tam wyprawia ale dokad nie zrobia drogi to kostki nie bedzie ...choc jest duze prawdopodobieństwo ze wcale kostki nie bedzie ))
Makusia 15:00, 11 maj 2018

Ewuniu dziękuję za odpowiedź u Asi w sprawie piwonii. Najpierw muszę jej miejscówkę przygotować- póki co mam klepisko. Mam taką rabatę w pełnym słońcu- od południowej strony- w zależności od tego na którym metrze ją bym posadziła słońca jest albo bardzo dużo, albo....dużo (Dom sąsiada cieniuje i tuje od strony sąsiada).