Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Basilikum 16:04, 26 cze 2018

my tez myslimy o jakims ciurkadelku do naszego mini bajorka. Jak widzielismy fajne ciurkadelko na targach to nie mielismy bajorka a teraz targow nie ma ale cos znajdziemy.
Anda 16:09, 26 cze 2018

Basilikum napisał(a)
my tez myslimy o jakims ciurkadelku do naszego mini bajorka. Jak widzielismy fajne ciurkadelko na targach to nie mielismy bajorka a teraz targow nie ma ale cos znajdziemy.

To jak cos znajdziecie to pokaz. Bede kopiowac
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
gobasia 16:19, 26 cze 2018

Ile to się można u Was (tzn na O) dowiedzieć...Swidosliwa dla mnie nowość,muszę poczytać
frezja 16:37, 26 cze 2018

gobasia napisał(a)
Ile to się można u Was (tzn na O) dowiedzieć...Swidosliwa dla mnie nowość,muszę poczytać

Poczytałam i już mam akcja, reakcja.
Anda 17:44, 26 cze 2018

gobasia napisał(a)

Myślę, że Ci się spodoba Jest wiele odmian.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 17:45, 26 cze 2018

frezja napisał(a)

Poczytałam i już mam akcja, reakcja.

Szybka jak błyskawica
Anda 18:01, 26 cze 2018

Przed ok. tygodniem wróciłam z wycieczki ogrodowej do Belgii i Francji. Pierwszy ogród przedstawiłam tu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/8566-le-jardin-de-ginny-et-john

Jednego ogrodu nie przedstawię. Jardins du Chateau de Puisieux to kompletna porażka. Ogród został w 2011 roku wyróżniony nagrodą, jednak jego świetność dawno przeminęła, niestety.

Ogólne wrażenia z wycieczki są bardzo pozytywne. Jeździliśmy często po mniej uczęszczanych drogach, po wsiach i obserwowaliśmy ichnie ogródki, a raczej przedogródki. Nasadzeń w żwirku, czy kamieniach prawie nie ma Widziałam tylko dwa takie przedogródki w Belgii. Są za to krótko strzyżone trawniki, byliny i krzewy. Widać, że ludzie dbają, a jeśli nie dbają, to też widać. Jednak częściej dbają, lepiej niż w Niemczech
Inaczej niż w Niemczech lub Holandii w zwiedzanych ogrodach nie należy spodziewać się napojów czy też ciasta. Tylko w jednym ogrodzie przemiła Francuzka poczęstowała nas swoim sokiem z rabarbaru i waflami ręcznej roboty. Na spróbowanie dostaliśmy konfiturę ze słodkich kartofli - przepyszna, jak z marcepanu.

Polecam takie wycieczki każdemu, kto ma ochotę i czas

violaskom 18:25, 26 cze 2018

Jak można załapać się na taką wycieczkę? Czy to biura podróży oferują wycieczki po ogrodach, czy jesteś członkiem jakiegoś klubu i oni to organizują? Strasznie chciałabym pojechać na taki objazd po ogrodach.
Anda 18:44, 26 cze 2018

violaskom napisał(a)
Jak można załapać się na taką wycieczkę? Czy to biura podróży oferują wycieczki po ogrodach, czy jesteś członkiem jakiegoś klubu i oni to organizują? Strasznie chciałabym pojechać na taki objazd po ogrodach.

Jestem członkiem klubu i ta wycieczka była organizowana przez klub. Jednak są też biura podróży wyspecjalizowane na takie wycieczki, tutaj np. Laade. Wtedy jest trochę drożej, ale wycieczka trwa też dłużej, przeważnie 5-6 dni.
violaskom 19:20, 26 cze 2018

Anda napisał(a)

Jestem członkiem klubu i ta wycieczka była organizowana przez klub. Jednak są też biura podróży wyspecjalizowane na takie wycieczki, tutaj np. Laade. Wtedy jest trochę drożej, ale wycieczka trwa też dłużej, przeważnie 5-6 dni.

Dzięki za info. Zdjęcia z tych ogrodów są bajeczne. Czy sami, jako członkowie wybieracie kierunek i ogrody do zwiedzania?