Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

gosika67 19:47, 21 cze 2018

Świetny pomysł na bajorko, a rabatka córci taka sielska, delikatna, roślinki dopasowane.Dla mnie taka lekka. Ewka a ogórki masz? Pną się?
U Ciebie fioletowe śliwki, u mnie zielone, ale jest ich zatrzęsienie, gruszek, jabłek też. Niedługo zaczną się papierówki.Dziś lalo i silnie wiało, śliwki pewnie pospadały.Zaraz idę zobaczyć.
Brzozowadzie... 13:55, 22 cze 2018

Ewo Mam do Ciebie jeszcze jedno różane pytanie Kupując Ilse do szpaleru Bonic (za Twoją radą), nabyłam jedną dodatkową sadzonkę z nadzieją, że mój M. wyjmie trochę kostek przy domu i zasadzę ją tak, by pięła się po ścianie domu. Jednak jest to trudne do spełnienia - pod kostką jest solidna warstwa betonu. I w związku z tym mam pytanie - czy ta róża dałaby radę ładnie rosnąć i zimować w jakiejś sporej donicy? Może to byłoby rozwiązanie...Czy masz doświadczenie w tej materii?
Ewa777 15:21, 23 cze 2018

Kompozycje róż z szałwią przepiękne
U mnie też dużo owoców na świdośliwie
anabuko1 15:31, 26 cze 2018

Anda napisał(a)

Koniec

No te widoczki to jest po prostu bajka.
Marzy mi się taka biała ławeczka gdzieś na końcu ogrodu.Ale to jeszcze kiedyś. Na rabatach pięknie kolorowo.
A jak jezowki ? Rozkwitają ??
Moje już zaczynają. Wprawdzie nie wszystkie.
Jeszcze piękne trawy widziałam masz.
Ale na nich się nie znam.
Kasya 15:35, 26 cze 2018

Czy swidosliwy jeszcze trochę przycinasz ? Moje luźniejsze są
Owocki zjadłam nie na raz
Ale cieszę się w tym roku na pierwsze winogrona i gruszki azjatyckie

A zakątek z ławeczka i rozami baaardzo urokliwy
Anda 15:41, 26 cze 2018

frezja napisał(a)

Ewa, dzięki pięknie rozrośnięty krzaczek, no i te owocki.. teraz już wiem, gdzie posadzę; czeka w donicy na miejscówkę..biegam z nim w te i wewte

Mam nadzieję, że fotki już są Zaraz idę do Ciebie zobaczyć

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 15:45, 26 cze 2018

gosika67 napisał(a)
Świetny pomysł na bajorko, a rabatka córci taka sielska, delikatna, roślinki dopasowane.Dla mnie taka lekka. Ewka a ogórki masz? Pną się?
U Ciebie fioletowe śliwki, u mnie zielone, ale jest ich zatrzęsienie, gruszek, jabłek też. Niedługo zaczną się papierówki.Dziś lalo i silnie wiało, śliwki pewnie pospadały.Zaraz idę zobaczyć.

W przyszłym roku do bajorka jeszcze dam jakąś małą fontannę czy cuś, jakieś szemradełko

Ogórków nie mam w tym roku. Mam dwa miejsca na ogórki i już były wykorzystane. Teraz przerwa. W zeszłym roku się pięły

Mam świdośliwki i jeszcze ich dużo na drzewku. Zrobiłam trzy słoiki, takie średnie i na razie wystarczy. Reszta zostaje dla ptaków
Czereśni miałam trochę nawet, mimo, że drzewko ma dopiero trzeci sezon. Dobry rok dla owoców
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 15:45, 26 cze 2018

Ewa777 napisał(a)
Kompozycje róż z szałwią przepiękne
U mnie też dużo owoców na świdośliwie

Zrobiłam z nich konfiturę, bardzo mi smakuje i kolor ma piękny
Anda 15:48, 26 cze 2018

anabuko1 napisał(a)

No te widoczki to jest po prostu bajka.
Marzy mi się taka biała ławeczka gdzieś na końcu ogrodu.Ale to jeszcze kiedyś. Na rabatach pięknie kolorowo.
A jak jezowki ? Rozkwitają ??
Moje już zaczynają. Wprawdzie nie wszystkie.
Jeszcze piękne trawy widziałam masz.
Ale na nich się nie znam.

Dzięki Aniu Jeśówki rozkwitają, część mnie zdradziła i przewiesiły się przez siatkę do sąsiadów i tam im kwitną Całe szczęście jeszcze nie wszystkie. Coś musi zostać jeszcze na resztę lata

A Ty nie masz traw?
Anda 15:49, 26 cze 2018

Kasya napisał(a)
Czy swidosliwy jeszcze trochę przycinasz ? Moje luźniejsze są
Owocki zjadłam nie na raz
Ale cieszę się w tym roku na pierwsze winogrona i gruszki azjatyckie

A zakątek z ławeczka i rozami baaardzo urokliwy

Nie, nie przycinam. Mam nadzieję, że będzie się sama trzymała w ryzach

Gruszki azjatyckie? A co to takiego? Idą do Ciebie ich szukać

Zakątek mój ulubiony, jak słońce za bardzo nie praży
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies