Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

tulucy 11:39, 07 paź 2018

Z tej serii to jeszcze bym mogła mieć Madame Anisette i Kiss me Kate
Wlazłam wczoraj na strony Austina i trochę mi w oko wpadło jeszcze odmian, ale... Na szczęście u nas ich nie widziałam. Zresztą staram się ograniczać ...
Anda 11:47, 07 paź 2018

tulucy napisał(a)
Z tej serii to jeszcze bym mogła mieć Madame Anisette i Kiss me Kate
Wlazłam wczoraj na strony Austina i trochę mi w oko wpadło jeszcze odmian, ale... Na szczęście u nas ich nie widziałam. Zresztą staram się ograniczać ...

Kiss me Kate tez mi sie podoba. Anisette widzialam na zywo i mnie nie powalila, ani wygladem ani zapachem.

A jakie odmiany Austina jeszcze Ci w oko wpadly?

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 08:04, 08 paź 2018

Zamowilam Novalisa i Williama S. 2000 Jednak purpura wygrala

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
08:09, 08 paź 2018
Anda napisał(a)

Kolor to mocny roz. Fotki byly robione w poludnie komorka, wiec jakosc pozostawia wiele do zyczenia.

Tutaj
https://www.kordes-rosen.com/gartenrosen/parfuma/?p=1

jest cala seria. Mnie podoba sie Gräfin Diana. Ma taki mocny, ciemny bordowy kolor, jak wino. Najnowsza Carmen Würth tez niezla, ale to juz normalny rozowy kolor.

mam ją ta Dianę na frontowej rózance ....jest bardzo dostojna i elgancka

szukałam zdjęc ale nie znalazłam ..tak to jest jak sie róz na zdjeciach odrazu nie opisuje ...to potem nie wiadomo co one za jedne ...zwłaszcza ze ta Diana u mnie rosnie w gaszczu 15 róz wiec trudno jest ja solo sfotografować ...nawet to jest nie możliwe

jolanka 08:15, 08 paź 2018

Anda napisał(a)
Zamowilam Novalisa i Williama S. 2000 Jednak purpura wygrala

Będzie na pewno zadowolona William mam, rok temu było mokro i jako jedna z niewielu nie chorowała, teraz sucho i niestety plamistość masakryczne. Ale jak kwitnie to cudo
Novalisa na razie oglądam u innych ale poniewż Mainzer F. i choruje i marnie kwitnie to kto wie:
08:36, 08 paź 2018
jolanka napisał(a)

Będzie na pewno zadowolona William mam, rok temu było mokro i jako jedna z niewielu nie chorowała, teraz sucho i niestety plamistość masakryczne. Ale jak kwitnie to cudo
Novalisa na razie oglądam u innych ale poniewż Mainzer F. i choruje i marnie kwitnie to kto wie:

Mainzer F. przy novalis ...to ubogi krewny ....bardzo nawet ...przepaść ...w kazdym elemencie ....miałam to coś ....bo kiedys w Maji pokazywali takie rondo obsadzone tymi rózami ....to sie skusiłam .....w zeszłym roku wywaliłam ...bo porównywałam do novals ....i wyszło mi ze nie ma co sie co litować nad nia
Anda 08:39, 08 paź 2018

eee_taam napisał(a)

mam ją ta Dianę na frontowej rózance ....jest bardzo dostojna i elgancka

szukałam zdjęc ale nie znalazłam ..tak to jest jak sie róz na zdjeciach odrazu nie opisuje ...to potem nie wiadomo co one za jedne ...zwłaszcza ze ta Diana u mnie rosnie w gaszczu 15 róz wiec trudno jest ja solo sfotografować ...nawet to jest nie możliwe

To w przyszlym roku prosze sie poprawic i zrobic jej fotki I jesli dasz rade sie do niej przedrzec to sprawdz, czy pachnie
Anda 08:41, 08 paź 2018

jolanka napisał(a)

Czytalam juz tyle pozytywnych opinii o WS, ze musi byc dobrze

Wyszla nowa roza Kordesa w tym kolorze, Nautica. Tez dostala ADR. Lucy ja kupila. Bedziemy w przyszlym sezonie porownywac kwiaty

Anda 08:42, 08 paź 2018

eee_taam napisał(a)

Mainzer F. przy novalis ...to ubogi krewny ....bardzo nawet ...przepaść ...w kazdym elemencie ....miałam to coś ....bo kiedys w Maji pokazywali takie rondo obsadzone tymi rózami ....to sie skusiłam .....w zeszłym roku wywaliłam ...bo porównywałam do novals ....i wyszło mi ze nie ma co sie co litować nad nia

Padlam ze smiechu, Mainzer Fastnach chyba niedlugo wycofaja ze sprzedazy. Wszedzie zbiera zle opinie

jolanka 08:47, 08 paź 2018

Anda napisał(a)

Czytalam juz tyle pozytywnych opinii o WS, ze musi byc dobrze

Wyszla nowa roza Kordesa w tym kolorze, Nautica. Tez dostala ADR. Lucy ja kupila. Bedziemy w przyszlym sezonie porownywac kwiaty

No właśnie widziałam tę Nauticę Moje kolory Ale poczekam jeszcze chyba, ze w ręce sama wpadnie