Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

inka74 23:24, 06 paź 2018

Mnie jakoś żadna z nowości nie powaliła u Austina. Chyba odczuwam przesyt.
Kasya 08:32, 07 paź 2018

Anda napisał(a)
Właśnie przyszdł nowy, gruby katalog Austina, prawie jak książka. Wszystko ładnie wytłumaczone, łącznie z kawałkiem historii powstawania róż.
Nowości 18/19 mnie nie powaliły, trzy róże parkowe: Emila Brontë, Tottering by Gently, The Mill on the Floss.

ja to juz przestalam zamawiac katalogi zeby nie kusilo
09:48, 07 paź 2018
Anda napisał(a)

Hmm, a jaki kolor?

troche sie naszukałam ...ale jak widze na tym zdjęciu to jakoś nie powala ...i kolor chyba ma bardziej malinowy jak rózowy?
Gartenprinzessin Marie Jose
https://www.ogrodowisko.pl/watek/8104-rosengarten-zweibrucken?page=6#post_7
Anda 11:21, 07 paź 2018

eee_taam napisał(a)

troche sie naszukałam ...ale jak widze na tym zdjęciu to jakoś nie powala ...i kolor chyba ma bardziej malinowy jak rózowy?
Gartenprinzessin Marie Jose
https://www.ogrodowisko.pl/watek/8104-rosengarten-zweibrucken?page=6#post_7

Kolor to mocny roz. Fotki byly robione w poludnie komorka, wiec jakosc pozostawia wiele do zyczenia.

Tutaj
https://www.kordes-rosen.com/gartenrosen/parfuma/?p=1

jest cala seria. Mnie podoba sie Gräfin Diana. Ma taki mocny, ciemny bordowy kolor, jak wino. Najnowsza Carmen Würth tez niezla, ale to juz normalny rozowy kolor.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 11:23, 07 paź 2018

Kasya napisał(a)

ja to juz przestalam zamawiac katalogi zeby nie kusilo

Tez nie zamawiam, ale sami przysylaja i kusza

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 11:27, 07 paź 2018

inka74 napisał(a)
Mnie jakoś żadna z nowości nie powaliła u Austina. Chyba odczuwam przesyt.

Mnie tez nie powalily. Mysle, ze wyhodowanie jakiejs powalajacej nowosci jest coraz trudniejsze. Hodowcy sami sobie postawili poprzeczke bardzo wysoko, a my, odbiorcy, tez chcemy miec zdrowe, pachnace i piekne roze.
Anda 11:32, 07 paź 2018

Poppy napisał(a)

Ewo, a Jacqueline du Pre nie bedzie za duza? Bo dumam tez nad nia i dumam, i chyba nie mam miejsca. Kolorystycznie nawet nie probuje Ci doradzic, bo u mnie Novalis wskoczy na miejsce Meinzer Fastancht i bedzie niedaleko Dietera Mullera.

Z innej beczki, dlaczego oddalas jacques cartier?

Sprawa mrowkowa dalej otwarta, bo w centrum juz nie maja, i musze zamowic cos on line.
Wyglada na to, ze mrowki w tym roku daly czadu nie tylko u mnie.

William tez nie jest maly, a miejsca tam mam wystarczajaco. Novalis jest waski, to duzo nie zajmie.
U Ciebie zatem popielaty fiolet z rozem skomponowany. Ja chyba mimo wszystko zdecyduje sie na Williama.

Jacquesa oddalam, bo mial za malo miejsca. Wplatywal sie bardzo w Mme Boll, a poniewaz obie sa dosc kolczyste, to ranily sobie nawzajem galezie. Poza tym byl za duzy na przodzie rabaty. U kolezanki rosnie bardzo ladnie i pachnie. W ogole nie odczul przeprowadzki

Anda 11:32, 07 paź 2018

nicol21 napisał(a)
Kurczę, ale Wy to macie wyszukane róże. No i jakie piękne są te w kolażu.
w sumie to dobrze że już miejsca nie mam .

Bedziesz miala jak sie wybudujesz

Anda 11:33, 07 paź 2018

Kasia_CS napisał(a)
Co do Novalis,to dużo jej też u Anitki z azylu na wichrowym wzgórzu. Warto podejrzeć

Czyli dobrze wybralam

Anda 11:35, 07 paź 2018

Zagajanka napisał(a)
Mam od wiosny Mill on The Floss i na razie wcale nie powaliła Już w pierwszym sezonie wyciągnęła się na około 120 cm, ale tylko jednym pędem. Kwiaty były w kształcie filiżaneczki bardzo krótko i przekwitały bardzo szybko - nawet nie nadążałam z robieniem zdjęć. Pachniała słabo.

Bardziej interesująco wygląda w netach Emily Bronte, ale niestety kolorystycznie mi nie pasuje...

Na nowy katalog Austina też już czekam

Nie pamietam, jak bylo w poprzednich katalogach, ale nie ma w nim Williama. Na stronie tez nie. Summer Song jest w dalszym ciagu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies