Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Poppy 13:46, 08 paź 2018

Anda napisał(a)

Na pewno sie obrazil

Mnie rowniez podobaja sie roze z blue w nazwie Szkoda, ze mam taki maly ogrod, zrobilabym taka cala rabate

Ja probuje A co z tego wyjdzie zobaczy sie w praniu. Tyle ze moze nie cala, a w czesci, i to calkiem duzej
pojawila sie tez nowosc od Harknesa, juz okrzyknieta roza 2019
https://www.rosesuk.com/roses/starlight-symphony
I sie zastanawiam nad nia, jako substytutem Jaqueline du Pre. Symfonia jest pnaca, mniej miejsca zajmie
Anda 14:04, 08 paź 2018

Poppy napisał(a)

Pomarancz jest z drugiej strony, ale o zlotych rozach nigdy nie marzylam, a teraz...
Az mi szkoda, ze nie mam miejsca na R. Bansiae Lutea Chociaz nie wiem, czy to dla niej nie za zimno by bylo. Ale to potwor rozany, do tego kwitnie tylko raz, tyle ze wtedy kiedy jest najbardziej pozadany, czyli w kwietniu i maju
Madame Boll i Rose de Resht nie maja rosnac kolo siebie, ale teraz sie znowu beda zastanawiac nad Jackiem

Jesli MIP to magenta to powinno byc super. Chcialabym,by sie wpasowala, bo niedaleko bedzie rosla Mutabilis, ktora wlasnie kwitnie od zolci po magente. A jeszcze dalej przy patio maja byc dwie Zefiryny, wybor corki

Lutea, ale wybralas No lae marzyc zawsze mozna

Jack jest wezszy ale i troche wyzszy od Boll. Pieeeknie pachnie

MiP i Mutabilis sie beda podkreslac nawzajem, tzn. zalezy w jakim stopniu rozwoju bedzie Mutabilis. Tez ja chcialam miec, ale obawiam sie, ze by tu nie przezyla.
Zefiryny tez sa sliczne.
Ale Ty masz miejsca w pionie

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 14:06, 08 paź 2018

Poppy napisał(a)

Ja probuje A co z tego wyjdzie zobaczy sie w praniu. Tyle ze moze nie cala, a w czesci, i to calkiem duzej
pojawila sie tez nowosc od Harknesa, juz okrzyknieta roza 2019
https://www.rosesuk.com/roses/starlight-symphony
I sie zastanawiam nad nia, jako substytutem Jaqueline du Pre. Symfonia jest pnaca, mniej miejsca zajmie

Normalnie plagiat tylko pnacy Ach, ten rozowy srodeczek...

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
19:19, 08 paź 2018
Anda napisał(a)

To w przyszlym roku prosze sie poprawic i zrobic jej fotki I jesli dasz rade sie do niej przedrzec to sprawdz, czy pachnie

odkad mam Gertrude to nie wacham róz ...bo zapach Gertrudy rozchodzi sie u mnie po całym tarasie ...i nie musze w nia nosa wciskać a zapach róz na frontowej rózance przycmiewa zapach lilii i lawendy bo rosną obok....i w te pachnidełka nosa wkładac nie musze a zapach jest wyczuwalny z wiekszej odległości

MalgosiaW 21:30, 08 paź 2018

Pomocy Zrobiłam zamieszanie na działce i muszę dosłownie poupychać róże. Czy Stephanie Baronin Zu Guttenberg Rose (mam trzy) będzie bardzo się gryzła z The Pilgrim? Ona troszkę ma tego różu. Mam jeszcze trzy Aspirin Rose, ale te mi się na tą rabatę nie zmieszczą. Może dwie?
Anda 21:48, 08 paź 2018

eee_taam napisał(a)

odkad mam Gertrude to nie wacham róz ...bo zapach Gertrudy rozchodzi sie u mnie po całym tarasie ...i nie musze w nia nosa wciskać a zapach róz na frontowej rózance przycmiewa zapach lilii i lawendy bo rosną obok....i w te pachnidełka nosa wkładac nie musze a zapach jest wyczuwalny z wiekszej odległości

No Gertruda prawie tak dobrze pachnie jak jej mama - Mme Boll

Anda 21:51, 08 paź 2018

MalgosiaW napisał(a)
Pomocy Zrobiłam zamieszanie na działce i muszę dosłownie poupychać róże. Czy Stephanie Baronin Zu Guttenberg Rose (mam trzy) będzie bardzo się gryzła z The Pilgrim? Ona troszkę ma tego różu. Mam jeszcze trzy Aspirin Rose, ale te mi się na tą rabatę nie zmieszczą. Może dwie?

Tak na moj gust, to nie sadzilabym Stefci do Pilgrima. Kolor wg mnie nie pasuje. Poza tym Pilgrim o wiele wiekszy. Stefcia to bardziej na brzeg rabaty sie nadaje. Jesli mozesz to lepiej je daj razem z Aspirina.
Kokesz 22:03, 08 paź 2018

Ewo i zaglądające dziewczyny, bardzo proszę o pomoc w zaplanowaniu nowego kształtu mojego trawniczka eM wreszcie dojrzał, żeby go okroić
Z góry dziękuję i zapraszam do mnie
MalgosiaW 06:47, 09 paź 2018

Anda napisał(a)

Tak na moj gust, to nie sadzilabym Stefci do Pilgrima. Kolor wg mnie nie pasuje. Poza tym Pilgrim o wiele wiekszy. Stefcia to bardziej na brzeg rabaty sie nadaje. Jesli mozesz to lepiej je daj razem z Aspirina.

Dziękuję. Upewniłam się. Też mi Stefcia jakoś tak nie teges, do Pilgrim. Przecież nie muszę wszystkie Aspiriny dać na jedną rabatę Tu posadziłam jednen krzew. Aspirina będzie z przodu, z tyłu Pilgrim, a na prawo dalej Poet's Wife. Będzie biało żółto.

Stefanie posadziłam z przodu rabaty (co 50 cm). Na plecach ma trawy, Bonicę z lewej a z prawej Red Leonardo da Vinci. Pewnie za gęsto Zobaczymy czy w tym miejscu też bedzie chorowała. Jak coś to pójdzie do donic.
makadamia 10:51, 09 paź 2018

O matkoicórko - ileż można o różach!?
Choć jedno zdjątko jakiegoś innego kwiatka, krzaczka czy trawki bardzo proszę