Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 10:21, 06 paź 2018

Właśnie przyszdł nowy, gruby katalog Austina, prawie jak książka. Wszystko ładnie wytłumaczone, łącznie z kawałkiem historii powstawania róż.
Nowości 18/19 mnie nie powaliły, trzy róże parkowe: Emila Brontë, Tottering by Gently, The Mill on the Floss.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
10:24, 06 paź 2018
Anda napisał(a)
Właśnie przyszdł nowy, gruby katalog Austina, prawie jak książka. Wszystko ładnie wytłumaczone, łącznie z kawałkiem historii powstawania róż.
Nowości 18/19 mnie nie powaliły, trzy róże parkowe: Emila Brontë, Tottering by Gently, The Mill on the Floss.

kiedys pokazywałas nowość Kordesa ..chyba ? .....tegoroczna albo zeszłoroczna w klimacie Austina ....zapomniałam nazwy tej rózy ...zapisałam ja w telefonienawet ...ale tel. wymieniłam i przepadło .....czy przyjdzie ci z łatwoscią przypomniec sobie o niej ....bo moze jeszcze domówie jakąs rózyce
Anda 10:44, 06 paź 2018

eee_taam napisał(a)

kiedys pokazywałas nowość Kordesa ..chyba ? .....tegoroczna albo zeszłoroczna w klimacie Austina ....zapomniałam nazwy tej rózy ...zapisałam ja w telefonienawet ...ale tel. wymieniłam i przepadło .....czy przyjdzie ci z łatwoscią przypomniec sobie o niej ....bo moze jeszcze domówie jakąs rózyce

Hmm, a jaki kolor?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
jolanka 10:46, 06 paź 2018

Ta ostatnia The Mill... jest świetna. Widziałam ją już wcześniej w inf. który od nich dostaję. Chyba poczekam aż będzie u nas
tulucy 10:49, 06 paź 2018

jolanka napisał(a)
Ta ostatnia The Mill... jest świetna. Widziałam ją już wcześniej w inf. który od nich dostaję. Chyba poczekam aż będzie u nas

Jakby co to pamiętaj o mnie... Śliczna jest...
Kasia_CS 11:04, 06 paź 2018

Co do Novalis,to dużo jej też u Anitki z azylu na wichrowym wzgórzu. Warto podejrzeć
Zagajanka 20:25, 06 paź 2018

Mam od wiosny Mill on The Floss i na razie wcale nie powaliła Już w pierwszym sezonie wyciągnęła się na około 120 cm, ale tylko jednym pędem. Kwiaty były w kształcie filiżaneczki bardzo krótko i przekwitały bardzo szybko - nawet nie nadążałam z robieniem zdjęć. Pachniała słabo.

Bardziej interesująco wygląda w netach Emily Bronte, ale niestety kolorystycznie mi nie pasuje...

Na nowy katalog Austina też już czekam
nicol21 21:15, 06 paź 2018

Kurczę, ale Wy to macie wyszukane róże. No i jakie piękne są te w kolażu.
w sumie to dobrze że już miejsca nie mam .
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
jolanka 22:09, 06 paź 2018

Zagajanka napisał(a)
Mam od wiosny Mill on The Floss i na razie wcale nie powaliła Już w pierwszym sezonie wyciągnęła się na około 120 cm, ale tylko jednym pędem. Kwiaty były w kształcie filiżaneczki bardzo krótko i przekwitały bardzo szybko - nawet nie nadążałam z robieniem zdjęć. Pachniała słabo.

Bardziej interesująco wygląda w netach Emily Bronte, ale niestety kolorystycznie mi nie pasuje...

Na nowy katalog Austina też już czekam

No to mnie zmartwiłaś Czasami w pierwszym roku nie wygląda dobrze i tego będę się chciała trzymać.
Poczekam w takim razie na Twoją Janeczko opinię w przyszłym roku. Na zdjęciach wygląda super
Poppy 23:12, 06 paź 2018

Anda napisał(a)
Janko, dziękuję

Zastanawiam się nad Desdemoną lub Wiliamem.

Właśnie patrząc na Desdemonę zaczęłam zastanawiać się nad Jacqueline du Pre. Z Wiliamem chyba będzie zbyt ciemno, ciężko. Na rabacie mam już Caradonnę, Maikönigin i Agastache - dużo fioletu.

Ewo, a Jacqueline du Pre nie bedzie za duza? Bo dumam tez nad nia i dumam, i chyba nie mam miejsca. Kolorystycznie nawet nie probuje Ci doradzic, bo u mnie Novalis wskoczy na miejsce Meinzer Fastancht i bedzie niedaleko Dietera Mullera.

Z innej beczki, dlaczego oddalas jacques cartier?

Sprawa mrowkowa dalej otwarta, bo w centrum juz nie maja, i musze zamowic cos on line.
Wyglada na to, ze mrowki w tym roku daly czadu nie tylko u mnie.