Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

basia3012 00:00, 08 sty 2019

Ewuniu, wszystkiego dobrego na nowy rok. Zdrówka i dużo pięknych chwil.
Pozdrawiam.
Milka 13:51, 08 sty 2019

Świetna okazja, aby z dzieckiem sobie język przypominać, jestem pełna podziwu Ewo
Anda 21:36, 08 sty 2019

Zana napisał(a)
O jaki fajny spis, ten Cheyenne Sky wpadł mi w oko. Ciekawe czy u nas będzie do kupienia.

ryska napisał(a)
Fajna ściąga. Ja dopiero zaczynam przygodę z prosem rózgowatym. Kupiłam 2 sadzonki Warrior ale nie ma jej na Twojej liście. Bardzo jestem ciekawa jak sprawdzi się przy oczku.

Dziewczyny, spójrzcie jeszcze tu
https://www.staudensichtung.de/panicum.html

Gugle tłumaczy tak sobie, ale powinno wystarczyć
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 21:37, 08 sty 2019

basia3012 napisał(a)
Ewuniu, wszystkiego dobrego na nowy rok. Zdrówka i dużo pięknych chwil.
Pozdrawiam.

Basiu, dziękuję i nawzajem
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 21:37, 08 sty 2019

Milka napisał(a)
Świetna okazja, aby z dzieckiem sobie język przypominać, jestem pełna podziwu Ewo

Ja sobie z moim dzieckiem teraz angielski przypominam
Kokesz 21:47, 08 sty 2019

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku dla Ciebie Ewuś i wszystkich odwiedzających
Jak pogoda w Niemczech, bo słyszałam, że nieźle śniegiem sypnęło?

PS. U mnie 5 stopni na plusie i od wczorajszej nocy ciągle pada... deszcz
Anda 21:54, 08 sty 2019

Kokesz napisał(a)
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku dla Ciebie Ewuś i wszystkich odwiedzających
Jak pogoda w Niemczech, bo słyszałam, że nieźle śniegiem sypnęło?

PS. U mnie 5 stopni na plusie i od wczorajszej nocy ciągle pada... deszcz

Dzięki Reniu, Tobie również

U mnie deszcz i silne wiatry, i również 5 na plusie, ale u Izabeli na Bawarii chyba nieźle sypnęło.
Obawiam się, że zima zawita tu do mnie dopiero, jak pokażą się już wszystkie cebulowe. Tak miałam w zeszłym roku i połowa cebulowych nie zakwitła.
Kokesz 22:05, 08 sty 2019

Basilikum napisał(a)

Bawarczyk to nie niemiec Wg Bawarow swiat sie dzili na Bawarow i Prusow hihi

W moim zaprzyjaźnionym Second Handzie odkryłam ostatnio pełno oryginalnych strojów bawarskich szczególnie sukienki i kamizelki bardzo ładne były, tylko same duże rozmiary, niestety.
Wstawiłam u siebie zdjęcia
abiko 09:07, 09 sty 2019

Proso u mnie dopiero zaczyna gościć, kupiłyśmy z Anitką w roku ubiegłym tylko jakie..? może Anita pamięta albo Sylwia.. jakieś wyprostowane.. ot.. jak jaki samochód - czerwony
Niemniej jednak.. pasuje u mnie i mam w planach jeszcze kilka
Anitka 10:18, 09 sty 2019

abiko napisał(a)
Proso u mnie dopiero zaczyna gościć, kupiłyśmy z Anitką w roku ubiegłym tylko jakie..? może Anita pamięta albo Sylwia.. jakieś wyprostowane.. ot.. jak jaki samochód - czerwony
Niemniej jednak.. pasuje u mnie i mam w planach jeszcze kilka

Oj, Aguś. Musicie chyba zawsze ze mną na zakupy chodzić - kupiłaś kochana Northwind.

Też planuje więcej, ciekawe czy te polecane u nas upolujemy?