Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 18:00, 29 sty 2019

Pszczelarnia napisał(a)
Ewo, w wątku o mączce bazaltowej mam pytanie do Ciebie.

Byłam, ale raczej nie pomogłam.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 18:01, 29 sty 2019

Makao_J napisał(a)

No u mnie raczej ta choroba jest w remisji. Pierwszego roku miałam pełno siewek bo i pomidory i stipę posiałam. To był dla mnie koszmar i ograniczam się tylko do pomidorów

No ja stipy nie siałam Może wysiej lepiej jakieś kwiatki, one tak nie wkurzają
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Mariposa 22:01, 29 sty 2019

Ewo, a czemu stipa wkurza? Miałam właśnie zamiar ją wysiać
inka74 22:17, 29 sty 2019

Anda napisał(a)

Bardzo fajny masz ten ogrodniczy Takiego to ja zazdroszczę

Tak myślę, że jak już się zdecydujesz jakoś na uzupełnienie tej ścieżki, to nam szczęki poopadają z wrażenia

A co takiego znalazłaś w tych sklepach, czego w PL nie ma? Bo mam takie wrażenie, że w PL jest prawie to samo co tu.
i selera naciowego po 30 gr kupuje i dynie i pory. Dla 4 sadzonek na krzyż nie chce mi się wysiewać.

U was znalazłam piękne kwiaty z metalu, takie trójwymiarowe. Rdzawe. U nas tylko jakieś takie płaskie są te ozdoby. I rzeźby też rdzawe. Takie koła. Te akurat mogę zamówić. Muszę tylko pomierzyć jaka średnica

Ścieżka ekonomiczna będzie. Raczej praktyczna niż zachwycająca
basia3012 00:05, 30 sty 2019

Mariposa napisał(a)

Co prawda pytanie nie jest do mnie ale pozwolę sobie napisać czemu mnie stipa w ubiegłym roku wkurzyła. Bo wkurzyła, oj wkurzyła.
Nie siałam jej ale kupiłam gotowe sadzonki. Sporo ich kupiłam i posadziłam na wrzosowisku. Na zdjęciach z lata są widoczne. Były piękne, pokładające się łany "włosów". Po kwitnieniu okazało się, że mam wszędzie stipę. Całe wrzosowisko w stipie. Zaczęłam wykopywać młode siewki, a dużo tego było, oj dużo bo rozsiała mi się bardzo. I usunęłam też te sadzonki - matki aby już nigdy nie mieć takiej inwazji stipy.
Taką przygodę miałam w ubiegłe lato ze stipą.
Ewa777 09:49, 30 sty 2019

Obejrzałam zdjęcia niebieskiego w ogrodzie i powiem, że wszystkie zdjęcia są piękne. Bardzo trudny wybór. Już wysłałaś na konkurs?
Trzymam kciuki za wygraną
Anda 09:53, 30 sty 2019

Mariposa napisał(a)

Nie no, aż tak źle nie jest. Wysiej. Mi tylko utkwiły w pamięci narzekania niektórych dziewczyn na pikowanie i słaby przyrost
Anda 09:56, 30 sty 2019

inka74 napisał(a)
i selera naciowego po 30 gr kupuje i dynie i pory. Dla 4 sadzonek na krzyż nie chce mi się wysiewać.

U was znalazłam piękne kwiaty z metalu, takie trójwymiarowe. Rdzawe. U nas tylko jakieś takie płaskie są te ozdoby. I rzeźby też rdzawe. Takie koła. Te akurat mogę zamówić. Muszę tylko pomierzyć jaka średnica

Ścieżka ekonomiczna będzie. Raczej praktyczna niż zachwycająca

W połowie kwietnia będą targi w szkółce u mnie. Przyjedź Może coś upolujesz Niedaleko jest jeszcze jedna szkółka, bardzo wypasiona jesli chodzi o drobiazgi ogrodowe. I jeszcze parę sieciówek jest w pobliżu

Na ścieżkę poczekam cierpliwie, na pewno będzie nie tylko praktyczna. Masz za ładnie w ogrodzie
Anda 09:57, 30 sty 2019

basia3012 napisał(a)

Co prawda pytanie nie jest do mnie ale pozwolę sobie napisać czemu mnie stipa w ubiegłym roku wkurzyła. Bo wkurzyła, oj wkurzyła.
Nie siałam jej ale kupiłam gotowe sadzonki. Sporo ich kupiłam i posadziłam na wrzosowisku. Na zdjęciach z lata są widoczne. Były piękne, pokładające się łany "włosów". Po kwitnieniu okazało się, że mam wszędzie stipę. Całe wrzosowisko w stipie. Zaczęłam wykopywać młode siewki, a dużo tego było, oj dużo bo rozsiała mi się bardzo. I usunęłam też te sadzonki - matki aby już nigdy nie mieć takiej inwazji stipy.
Taką przygodę miałam w ubiegłe lato ze stipą.

Moja też się sieje. Co prawda nie wszędzie, bo mam dość gliniastą ziemię i najwyraźniej jej się nie wszędzie podoba, ale widać ją
Anda 09:58, 30 sty 2019

Ewa777 napisał(a)
Obejrzałam zdjęcia niebieskiego w ogrodzie i powiem, że wszystkie zdjęcia są piękne. Bardzo trudny wybór. Już wysłałaś na konkurs?
Trzymam kciuki za wygraną

Dziękuję Jeszcze nie wysłałam Czekam na odpowiedź, co z kolorem prawie niebieskim, czyli bodziszkiem.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies