Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Poppy 12:09, 02 maj 2019

Anda napisał(a)

No nie żartuj, ale czym ją chcą zastąpić? Nie mają żadnej podobnej. Na niemieckiej stronie jeszcze jest w sprzedaży
https://www.davidaustinroses.com/de/summer-song

Nie wiem, czy ja chca zastapic. Sam Austin za nia podobno nie przepadal i od kundli zwyzywal, czy jakos tak Ciekawe, ze u Was jest. Ja ja chyba sprowadze sobie z Lubery, tyle ze musze doczytac, czy to wiarygodna firma.
Anda napisał(a)

Rabaty już się wypełniają i robi się busz Muszę jeszcze jedną trawę mocno podzielić, bo się praktycznie podwoiła i jak zakwitnie, to nic innego nie będzie widać

I bardzo dobrze, ze sie robi busz
A jaka trawke chcesz podzielic? Ja mam w planach dosadzenie jakichs przed domem, tyle ze wolalabym, zeby byly z tych wolniej przybierajacych.

A chwascik u mnie tez rosnie, w tym roku sporo tego wyrwalam, jak sie pojawia, to sie mnozy jak dziki. W zeszlym roku np go nie bylo u mnie wcale, a w tym mnostwo. Wydaje mi sie, ze to jakas z odmian motylkowatych, poprzednie to na pewno byly jakies odmiany wyki, a ta moja tegoroczna tez miala takie drobne listki, i zwatpilam.
Anda 12:24, 02 maj 2019

Poppy napisał(a)

Nie wiem, czy ja chca zastapic. Sam Austin za nia podobno nie przepadal i od kundli zwyzywal, czy jakos tak Ciekawe, ze u Was jest. Ja ja chyba sprowadze sobie z Lubery, tyle ze musze doczytac, czy to wiarygodna firma.

I bardzo dobrze, ze sie robi busz
A jaka trawke chcesz podzielic? Ja mam w planach dosadzenie jakichs przed domem, tyle ze wolalabym, zeby byly z tych wolniej przybierajacych.

A chwascik u mnie tez rosnie, w tym roku sporo tego wyrwalam, jak sie pojawia, to sie mnozy jak dziki. W zeszlym roku np go nie bylo u mnie wcale, a w tym mnostwo. Wydaje mi sie, ze to jakas z odmian motylkowatych, poprzednie to na pewno byly jakies odmiany wyki, a ta moja tegoroczna tez miala takie drobne listki, i zwatpilam.

Lepiej sprowadź stąd

https://www.rosenpark-draeger.de/Alle-Rosen/David-Austin-Rosen/Summer-Song.html

Mają pierwszorzędną jakość.

Chwaścik wypielę, tylko się zastanawiam, czy przenieść go na łączkę czy lepiej nie.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
asiak 12:25, 02 maj 2019

Ewuniu, jakie dorodne roślinki u Ciebie, ślicznie
U mnie też kwitnie brunera. Sadziłam w zeszłym roku, kwitnie pierwszy raz, jest śliczna
ryska 12:43, 02 maj 2019

To ziółko wygląda mi na jakąś dymnicę (fumaria).
Zdjęciami się podelektowałam
Adison 13:45, 02 maj 2019

Ewka, przepraszam ze tak w Twoim wątku ale pytam eksperta. Będę wkopywać róże i chciałabym im sypnąć maczki bazaltowej. Powiedz proszę mi ile mam tego im sypnąć?
kaz742011 14:39, 02 maj 2019

Piękne zdjęcia.
Ewa serdecznie dziękuję za podpowiedzi. Chyba wybrałam. Gdybyś znalazła chwilkę to oceń czy to ma sens .
mirkaka 15:54, 02 maj 2019

epimedium jakie masz, ja mam czerwone. SS nie do uwierzenia że już ma kwiat, orliki również. U Ciebie to chyba o dwa tyg wcześniej wszystko niż u mnie.
Takie podgryzane róże mam często, nie wiem co to, jakieś paskudztwo kłująco-ssące
Pewno trzeba byłoby już robić opryski na bruzdownicę.
I przepiękna ta paproć, kocham ten czas, młodych roślinek
Zuzka25 18:20, 02 maj 2019

Anda napisał(a)

Wg mnie sesleria będzie pasować

Dziękuję
Zuzka25 18:21, 02 maj 2019

Piękne zdjęcia bylin
AsiaK_Z 18:27, 02 maj 2019

Pięknie Ewuniu piwonie się błyszczą jak polakierowane